nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 2.august 2023

Ti personer arrestert på Lanzarote for smugling av narkotika til øya
Både penger og narkotika ble beslaglagt. Foto: Nasjonalpolitiet

De siste ukene har Nasjonalpolitiet på Lanzarote arrestert ti personer for å ha smuglet store mengder narkotika til øya. Ved arrestasjonen ble det funnet seks kilo kokain, 1,75 kilo heroin, og 93 000 euro i kontanter.

Hele aksjonen startet da det nasjonale politiet ved en rutinekontroll på flyplassen på Lanzarote fant 1,3 kilo heroin i en koffert.
Eieren av kofferten ble arrestert. Etter hvert ble et kriminelt nettverk oppdaget, og etter 13 husransakelser i hovedstaden Arrecife ble ti personer fra Spania, Senegal og Guinea-Bissau arrestert. Det var også forgreninger til Fuerteventura og til havnebyen Algeciras på fastlandet.

Skilpadde viklet inn i plast ble reddet
Her reddes skilpadden. Foto: Native Diving

En skilpadde mer eller mindre innpakket i plast ble sist søndag oppdaget av badegjester ved ei strand langs gangstien mellom Puerto del Carmen og Puerto Calero.
Tilfeldigvis var et medlem av dykkerskolen Native Diving i Costa Teguise i nærheten. Han gikk ned til 12-15 meters dyp, og klarte å få skilpadden opp til overflaten igjen etter at den hadde sunket. Så ble plasten kuttet med kniv, og skilpadden kunne slippes ut i det fri igjen, helt uskadd.

Mercadona åpen på søndager
Foto: FB

Mercadona i shoppingsenteret SOCO på Avenidaen i Puerto del Carmen har heretter åpent også på søndager, fra kl.9-15.
Greit å vite dersom man går tom for melk søndag formiddag…

Dyreparken Rancho Texas inviterer til tegnekonkurranse om vann

Dyreparken Rancho Texas inviterer alle barn og unge til en tegnekonkurranse med VANN som tema i forbindelse med verdens vann-uke i slutten av august.
Fram til 18.august kan man sende inn BILDER av tegningen(e) man har laget til dyreparken, eller man kan levere tegningen i billettluka i parken.

Les mer om VANN-UKA og reglene HER  (på engelsk).

Vi spiser pannekaker i dag!
Tegning: Erling Bjørn Hansen

Vi har flyttet pannekake-sted, og møtes de neste tre onsdagene kl.14 på Great Asia (tidligere Casa Tina´s) på Avenidaen i Puerto del Carmen, rett over gata for Burger King og Hotel Fariones.
Sist uke var vi fire gjester der, og da kom pannekakene i denne formen:

Foto: Lanzaroteposten

Litt annerledes enn de vanlige trønderske pannekakene, men fylt med bananer og litt iskrem på siden smakte det veldig godt!

Er du på Lanzarote, er du hjertelig velkommen i luftavkjølte lokaler!

Vil du støtte Lanzaroteposten?

Lanzaroteposten har vært i virksomhet i snart seks år, og har laget over 1600 forskjellige artikler om livet på solskinnsøya Lanzarote.
Lanzaroteposten har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmur, og har bevisst unngått å ha reklame på sidene.
Nå begynner det å bli ganske dyrt å drive avisen, med høye utgifter for å ha et domene (en nettadresse), og for å ha vedlikehold av sidene og serveren. 
Hvis du vil, kan du bli en privat sponsor ved å bruke VIPPS: 99 45 38 32.

Vil du heller bruke et bankkonto-nummer? Gi en beskjed på epost til info@lanzaroteposten.com , eller bruk melding- eller whatsapp-knappen på Lanzarotepostens Facebook-side.

På forhånd takk for støtten! 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast