nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 6.juli 2023

En «Dreamliner» flyr verden rundt med navnet «Lanzarote og A Unique Island» på flykroppen
Boeing 787 «Dreamliner» fra det spanske flyselskapet Air Europa, med navnet «Lanzarote, A Unique Island» godt synlig på flykroppen. Foto: Boeing-fabrikken

En Boeing 787 Dreamliner fra det spanske flyselskapet Air Europa er allerede på vingene med «Lanzarote» og «A Unique Island», Ei unik øy påmalt flykroppen.
Dette er en del av samarbeidsavtalen som er inngått mellom flyselskapet og turistmyndighetene på Lanzarote. Flyet skal hver måned fly mer enn 70 langdistanseruter.

En «Dreamliner» bruker 20 prosent mindre drivstoff, og har mindre karbonutslipp enn andre fly av tilsvarende størrelse, som synliggjør regjeringens forpliktelser for bedre miljø og bærekraft.

I mars ble et annet fly fra Air Europa døpt «César Manrique Lanzarote», og Lanzaroteposten skrev om det HER:

Foto: Cabildo de Lanzarote
Ny norsk reiseforsikring utbetales etter bare en times flyforsinkelse
Foto: Lanzaroteposten

I de siste ukene  har det dukket opp et helt nytt forsikringstilbud for flyreisende i det norske markedet. Det utløser krav på kompensasjon så snart en flyavgang er mer enn 60 minutter forsinket.

Det var nettsiden flysmart24.no som skrev om dette først.

Tilbudet heter Smart Delay+, og er blant de helt nye tilbudene som bl.a. forsikrings-selskapene Gjensidige og Gouda opererer med.
Hos begge inngår dette som en del av forsikringspakken, og er ikke et produkt som kan kjøpes separat.
Er flyet til kunden mer enn 60 minutter forsinket, kan vedkommende velge mellom gratis opphold i flyplasslounge der det er mulig, eller 40 euro i kontanter.

Les mer om hva dette nye forsikringstilbudet innebærer HER.

Nå er obligatorisk bruk av munnbind slutt
Foto: pixabay.com

Etter tre år er det nå helt slutt på obligatorisk bruk av munnbind i Spania. Fra og med i går bestemte det spanske helsedepartementet at man slipper å bruke munnbind på apotek, legekontor og sykehus.
Likevel ANBEFALES det å bruke munnbind på intensivavdelinger og i akuttsituasjoner på sykehus, og når venterom besøkes på helsesentre.

Innhøstingen av druer ventes å starte om to uker
Foto: winetourslanzarote.com

Druene på Lanzarote er snart klar for å bli plukket. Man tror at innhøstingen vil starte om to uker, og vil vare i godt og vel en måned. Vinekspertene forteller til lokalavisene at det forventes en avling på to millioner kilo druer, noe som er mindre enn tidligere år på grunn av en utrolig varm vinter, og varmt vær de siste fire ukene.

Arbeidsledigheten på øya ned 14 prosent siden samme måned i fjor
Arbeidskontoret i Arrecife. Foto: Cabildo de Lanzarote

Ledigheten på Lanzarote falt med 14 prosent i juni, sammenlignet med samme måned i fjor. Fra mai til juni i år falt ledigheten med 2,2 prosent.

Siste frist for å melde seg på sangkonkurranse!

Sommeren er tiden for landsbyfester på Lanzarote, og fra og med 15.juli skal det feires ei hel uke til ende med Fiestas de la Magdalena i landsbyen Masdache i Tias kommune.
På programmet står blant annet en sangkonkurranse, og siste frist for påmelding er i morgen 7.juli:

Programmet for festivalen legges ut i neste uke.

Sjømannskirken informerer
Foto: Sjømannskirken på Lanzarote

Som vanlig på torsdager serverer Sjømannskirken kaffe og vafler. Dette skjer hver tirsdag og torsdag fra kl.11-14.
Man kan også kjøpe hjemmebakte boller med rosiner, og grovt brød. Da må det bestilles på forhånd, så her er kontaktinformasjon.

Sjømannskirken ligger rett over gata for TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen.

Vil du støtte Lanzaroteposten?

Lanzaroteposten har vært i virksomhet i snart seks år, og har laget over 1600 forskjellige artikler om livet på solskinnsøya Lanzarote.
Lanzaroteposten har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmur, og har bevisst unngått å ha reklame på sidene.
Nå begynner det å bli ganske dyrt å drive avisen, med høye utgifter for å ha et domene (en nettadresse), og for å ha vedlikehold av sidene og serveren. 
Hvis du vil, kan du bli en privat sponsor ved å bruke VIPPS: 99 45 38 32.

Vil du heller bruke et bankkonto-nummer? Gi en beskjed på epost til info@lanzaroteposten.com , eller bruk melding- eller whatsapp-knappen på Lanzarotepostens Facebook-side.

På forhånd takk for støtten! 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast