Fredagspilsnyheter

Fredagspils fra Lanzarote! 7.juli 2023

Hola! 

Det er ingen tvil…sommeren har virkelig kommet til solskinnsøya Lanzarote!

Jo da, vi har sommer hele året, men temperaturene har siste uke nærmet seg 30-tallet, og noen dager passert 30 grader, og ikke gått under 23-24 grader på natta…da er det sommer, da!
Og dette vil fortsette…norske yr.no forteller at temperaturen på solskinnsøya vil passere 30 grader igjen i neste uke…men vi står han av!

Norwegian kjøper Widerøe; hva betyr det for oss passasjerer?

Foto: Lanzaroteposten

I går kom nyheten om at flyselskapet Norwegian kjøper Widerøe. Det som gjenstår er at Konkurransetilsynet godkjenner kjøpet, som kan ta noe tid, sier avisene. Dersom alt går i orden, vil avtalen om gjennomgående billetter utvides.

Med en gjennomgående flybillett kan den som reiser bestille en tur som starter med et Widerøe-fly fra en mindre flyplass til Trondheim, Bergen eller Oslo. Derfra fortsetter reisen med Norwegian i en og samme billettbestilling.

Man sjekker inn bagasjen sin ved avreiseflyplassen, og henter den ut igjen når du ankommer bestemmelsesstedet. Du slipper med andre ord å hente den ut og sjekke den inn på nytt, selv om du bytter fly.
Du vil altså få en sammenhengende bestilling, som gir deg trygghet i tilfelle forsinkelser eller endringer i reiseplanen.

Klesbutikken Zara bruker landsbyen Famara på Lanzarote som atelier for sommerens herremoter

Foto: zara.com

Den spanske kles-kjeden Zara bruker de sand-fargede gatene i landsbyen Caleta de Famara på vestkysten av Lanzarote som bakgrunn når de reklamerer for sommerens herre-moter. Fargene på klærne er for det meste beige og brun, som også er fargene som Lanzarote ofte byr på.

Foto: zara.com

Det er laget en video fra Famara, som man finner på Zaras nettside ved å klikke HER.

To biler velter…igjen

I serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn» har vi i dag et lite jubileum, dessverre.
Bil nr. 200 havnet utfor veien i morgentimene sist lørdag på Carretera de Tinguatón, veien som går mot Mancha Blanca.

Bil nr.200 veltet sist lørdag. Foto: GazetteLife.com/lokalavisa

Da redningsmannskapene kom, var bilfører forsvunnet.

Onsdag ble denne bilen, bil nr.201 observert av en av våre lesere, Jan Arneberg. Den lå opp-ned ved veien fra San Bartolomé til Teguise, like ved avkjøringen til Famara:

Foto: Jan Arneberg

Travle helger på flyplassene på Kanariøyene denne sommeren

Foto: turismolanzarote.com

Det merkes på flyplassene på Kanariøyene at sommerferien har startet i flere land i Europa.
Siste helg var den første av «Operation Departure«, avgangshelgen som flyplass-eieren AENA kaller det.
Da ble det totalt utført 4 421 flygninger mellom fredag 30.juni og mandag 3.juli på kanariske flyplasser. Dette er nesten tre prosent flere flygninger enn under den samme helgen i fjor.

Mange unge voksne ferierer på Lanzarote

Det er tydelig at de videregående skolene i enkelte europeiske land har avsluttet skoleåret. Siste helg kunne man se den ene glade gjengen etter den andre, spesielt fra Irland.
På en restaurant i Puerto del Carmen satt denne gjengen, og det som overrasket de andre gjestene var at omtrent ALLE ungdommene røykte…ganske sjeldent blant unge i dag?
Kanskje var det røyke-linja ved skolen som var på tur?

Foto: Lanzaroteposten

Festival for kulturelt mangfold på Lanzarote

I morgen lørdag 8.juli arrangeres for fjerde gang den internasjonale festivalen med forskjellige folkeslag i verden; «Festival Internacional de los Pueblos Orginarios del Mundo«.
Lanzarote vil på denne måten fremme kulturelt mangfold og inkludering av ulike kulturer på øya. Her er programmet, time for time:

Festivalen foregår på et passende sted, nemlig Nasjonenes Plass i Matagorda i Puerto del Carmen fra kl.11 til kl.23. Der blir det forskjellige aktiviteteter hele dagen, som musikk, danseopptredener, workshops, og gastronomi og håndverk fra mange land.
Det er gratis adgang.
Hadde denne festivalen blitt arrangert på vinteren, kunne kanskje noen skandinaver presentert en skikkelig hambo eller en reinlender?

Rallysprint i Tinajo lørdag 8.juli

For 28.gangen arrangeres det rallysprint i Tinajo. Løpet har utgangspunkt i landsbyen La Vegueta, hvor det er start fra 09.00. 26 biler er påmeldt, og blant sjåførene er ordføreren i Tinajo, Jesús Machín. Han var tidligere en habil racerfører, men det var 11 år siden.
Til sammen skal det kjøres 33,6 kilometer fordelt på seks etapper.
Premieutdelingen er kl.15.30 i La Vegueta.

Landsbyfesten i Playa Blanca starter i morgen, lørdag 8.juli

Den største begivenheten foregår søndag 16.juli, med den store båtparaden kl.12 ut fra Bystranda. De fleste aktivitene foregår på plassen foran kirken midt i byen. Vil man bruke Google oversetter, kan det være lurt å gå til kommunens nettside, som man finner HER.

Ukens høydepunkt!

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Det er varme dager og netter på Lanzarote, og mange finner seg et basseng eller drar på stranda for å avkjøle seg.
Det kan også være lurt å ta seg en tur til fredagspilsen på Las Vistas! Siste uke var vi to-2 gjester der, og vi er i gang igjen fra kl.19 i kveld.

Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen. Hjertelig velkommen!

Lanzaroteposten på lørdag

I vår femte historietime i morgen lørdag skal vi finne ut hvor involvert Kanariøyene egentlig var under den andre verdenskrigen.

Ei god helg og ei frisk uke ønskes dere alle fra Ola i sola!

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast