nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 5.juli 2023

Fjorårets vin fra Lanzarote fikk betegnelsen «meget god»
Foto: turismolanzarote.com

Vinrådet på Lanzarote, Wine Regulatory Council består av flere vineksperter. Siste uke gikk rådet gjennom fjorårets viner, og bestemte at årgangen 2022 var «exelente», meget god!
Siste gang denne betegnelsen ble brukt var på årgangen 2017.

Vinrådet gikk nøye gjennom 20 forskjellige viner fra forskjellige vingårder på øya; 13 tørre hvitviner, to roseviner, fire rødviner og en halvsøt hvitvin.
Her er noen fakta fra vinåret 2022:

I fjor ble det plukket 1,9 millioner kilo druer, som resulterte i 2,2 millioner flasker. Til sammen 1825 arbeidere jobber med vinproduksjonen på øya. Nesten 19 km2 dyrket mark brukes til drueavlinger. 70 prosent av all vinen som ble produsert på Lanzarote i fjor, var den søte vinen Malvacía Volcánica.

Det lokale flyselskapet Binter Canarias flyr til mer enn 30 destinasjoner utenfor Kanariøyene
Foto: Cabildo de Lanzarote

Det lokale flyselskapet Binter Canarias utvider stadig sine ruter.
Fra juli av flyr selskapet for første gang fra Kanariøyene til Essaouira, Tanger og Fez, alle byer i Marokko, og til Ibiza i Middelhavet.

Videre ble en direkte rute mellom Lanzarote til Madeira igangsatt.
Må man fly til Gran Canaria for å starte en utenlandsreise med Binter, slipper man å betale for tilslutningsflyet fra Lanzarote.

Nå har Binter 33 utenlandske reisemål. I sommer flyr selskapet med 650 000 seter, med 257 daglige flygninger på 63 ruter innenfor Kanariøyene, og til utenlandske destinasjoner.

Til utenlandsrutene bruker Binter sine nye jetfly, som Lanzaroteposten skrev om i forrige uke.

Populær buss-sjåfør ble hyllet etter sin død

En velkjent og populær buss-sjåfør i det offentlige buss-selskapet Intercity Bus Lanzarote, Roberto Pérez, døde plutselig siste uke.
Sist søndag morgen ble Roberto hyllet av sine kolleger.

Roberto var kjent som den syngende buss-sjåføren, som alltid spøkte med passasjerene, og hjalp fortapte turister finne fram på øya. Han var fast sjåfør på rutene 60 og 161, blant annet fra flyplassen til Playa Blanca.
Søndag morgen kjørte kollegene hans i parade opp og ned hovedgata i Arrecife, Calle Leon y Castillo, med sorte sørgebånd på vinduene, mens de brukte hornet:

Videoen ble først presentert av lokalavisa La Voz de Lanzarote.

Hollywood-stjernen John Malkovich opptrer på Lanzarote
Foto: CACT

Den amerikanske skuespilleren, produsenten og filmregissøren John Malkowich kommer til Lanzarote med  et «lyrisk-musikalsk show» mandag 31.juli kl.20 i hovedsalen i grottelandskapet Jameos del Agua nord på øya. Dette er en del av festivalen Veranos del Taoro på øya.
Arrangøren er CACT, Sentrene for kunst, kultur og turisme på Lanzarote.

«The Infernal Comedy» heter stykket, hvor Malkowich forteller historien om seriemorderen Jack Unterweger. Dette skriver arrangøren:

Unterweger kvalte en 18 år gammel jente i Salzburg i 1974, som han ble dømt til livsvarig fengsel for.
I fengselet begynte han å skrive, etter egne ord, for ikke å bli gal, og tekstene hans, spesielt selvbiografien og diktene hans, fikk en overraskende mottakelse blant tysktalende intellektuelle.
Komiteer ble snart opprettet for å be om at straffen hans ble omgjort, og den beste av den østerrikske intelligentsiaen signerte begjæringer om løslatelse, inkludert Nobelprisvinneren i litteratur i 2004, Elfriede Jelinek.
Unterweger ble løslatt i 1990, takket være den internasjonale kampanjen som forsvarte hans antatte rehabilitering. Likevel fortsatte Unterweger å skrive og myrde prostituerte i årene etter. I 1994 ble han tatt av FBI i Miami, og han ble deportert til Østerrike. 

Musikk av Vivaldi, Haydn, Mozart, Beethoven, Boccherini, Weber og Glück,  fremført av Wiener Akademie-orkesteret og sopranen Susanne Langbein og Chen Riess ledsager Malkowich på scenen. 

Fremføringen er på engelsk, med spanske undertekster, står det i invitasjonen…det kan bli spennende å se hvordan man løser dette. Og at sopranen heter Langbein til etternavn har neppe noe med Disney å gjøre…

Billetter (den dyreste koster 90 euro) kan kjøpes ved å klikke HER.

Pannekaker i dag!
Tegning: Erling Bjørn Hansen

Som vanlig på onsdager serverer Dani og Sandra på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen nystekte pannekaker.

Vil man ha en trøndersk vri, kan man få stekt flesk og blåbærsyltetøy i tillegg…eller man kan velge andre retter fra menyen.
Seansen starter kl.14. Sist onsdag kom det tre gjester, og i dag er vi igjen på plass hos Dani på Las Vistas.

Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen.

 

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast