nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 4.juli 2023

Lanzarote er britenes ferie-favoritt
Flyplassen på Lanzarote. Foto: Lanzaroteposten

I årets fem første måneder kom det litt over en million turister til Lanzarote. 60 prosent av disse var fra Storbritannia.

I følge det kanariske statistikkinstituttet kom det over 605 000 britiske turister til Lanzarote mellom januar og mai. Deretter fulgte turister fra Irland med 126 000 turister, Tyskland med 120 000 turister, Frankrike med 83 000 turister, og Italia med litt over 40 000 turister.
Mars var den travleste måneden.

Nå er restauranten på stranda Playa de la Garita i landsbyen Arrieta revet
Stranda i Arrieta. Restauranten sees midt i bildet. Foto: turismolanzarote.com

Den berømte strandbaren på stranda i landsbyen Arrieta nordøst på Lanzarote har servert mat og drikke siden 1998. Siste uke ble baren revet, etter krav fra kommunen.
Restauranten fikk til å begynne med to års tillatelse til drift av kystdepartementet. Siden da er avtalen aldri blitt fornyet.

Etter at ordføreren i Haria kommune kontaktet eierne av restauranten, ble det bestemt at denne «ulovlige» situasjonen ikke kunne fortsette. Både tomten og bygget skal nå tilbakeføres til kommunen, og bygge nytt. Driften av den nye restauranten skal settes ut på anbud.
Kommunen sier at de har mottatt midler fra EU som skal brukes til å forbedre dette strandområdet.

Dette skrev Lanzaroteposten om allerede i mars 2023.

Det er marked i Puerto Calero hver tirsdag og fredag
Fra markedet i Puerto Calero. Foto: Club Las Calas Lanzarote

Hver tirsdag og fredag fra kl.09 til kl.14 arrangeres det marked i Puerto Calero, den lille marinaen som ligger rett sør for Puerto del Carmen. Der kan man kjøpe alt det man aldri hadde trodd man hadde bruk for fra de forskjellige bodene på Plaza de las Carpas.

Puerto Calero ligger en halvtimes spasertur fra Gamlebyen i Puerto del Carmen, eller man kan ta passasjerbåten som går mellom de to stedene.

Lanzarotes nye regjering tatt i ed
Presidenten står i midten, med «kommandostafett-pinnen», el bastón de mando, som de kaller den på øya. Foto: Cabildo de Lanzarote

Siste uke ble den nye regjeringen på Lanzarote tatt i ed.
Regjeringen består av åtte medlemmer fra «Kanarikoalisjonen», Coalición Canaria/CC, og fire fra «Folkepartiet», Partido Popular/PP.
Presidenten Oswaldo Betancort var tidligere ordfører i Teguise kommune.

Den nye presidenten for parlamentet på Kanariøyene heter Astrid Pérez, den første personen fra Lanzarote som innehar denne stillingen.
Hun var tidligere ordfører i hovedstaden Arrecife.

Gratis kurs i engelsk for skoleelever i Yaiza kommune

Yaiza kommune tilbyr denne sommeren gratis kurs i engelsk for ungdommer i ungdomskolen og videregående.

De som er interessert bør sende en e-post til cultura@ayuntamientodeyaiza.es , og oppgi navnet på studenten, og mor, far eller foresatte, telefonnummeret til den som er ansvarlig for den mindreårige,  og hvilket kultursenter man ønsker å motta undervisning.

På mandager og onsdager vil det bli undervist i Uga Cultural Center fra kl. 09.00 til 10.45; samme dager som i Femés kultursenter, fra 11.00 til 13.00. Byen Playa Blanca arrangerer for sin del klasser på La Aurora-senteret på tirsdager og torsdager fra kl. 09.00 til 13.00.

Siste frist for påmelding er torsdag 6.juli.

Sjømannskirken informerer
Foto: Sjømannskirken på Lanzarote

Som vanlig på tirsdager serverer Sjømannskirken kaffe og vafler. Dette skjer hver tirsdag og torsdag fra kl.11-14.
Man kan også kjøpe hjemmebakte boller med rosiner, og grovt brød. Da må det bestilles på forhånd, så her er kontaktinformasjon.

Sjømannskirken ligger rett over gata for TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast