nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 3.juli 2023

Far til ung gutt med akutt leukemi ber folk på Lanzarote donere blod
Foto: privat/La Voz de Lanzarote

18 år gamle Jorge fra San Bartolomé på Lanzarote, som blant annet er på brytelaget i landsbyen Tao, ligger nå på sykehuset i Arrecife hvor han skal starte cellegiftbehandling etter å ha fått diagnosen akutt leukemi.
Faren hans, som er politimann, gikk før helgen ut i de lokale mediene med en bønn til innbygerene: -Vi er overbevist om at Jorge vil vinne denne kampen. Nå starter han med cellegiftbehandling, og vil trenge mange blodoverføringer.

Blodtypen som trengs er A+, og folk med denne blodtypen bes ringe 928 59 55 73 for å melde seg.

Far og sønn. Foto: Facebook
Flest innbyggere på Kanariøyene døde av hjertesykdommer i fjor, koronasmitte var årsak nr.2

Selv om mange restriksjoner ble lempet på når det gjelder koronasmitte på Kanariøyene i 2022, døde 1339 personer med smitte på øyene. Dette var dobbelt så mange som i 2021, og var den nest vanligste dødsårsaken etter hjertesykdommer.
Disse tallene ble presentert av helsemyndighetene på Kanariøyene siste uke, som skriver at de fleste som døde med korona, hadde i tillegg andre underliggende sykdommer.

Besøkende til turistsentrene økte nesten 30 prosent hittil i år
Fra nasjonalparken Timanfaya. Foto: turismolanzarote.com

I årets fem første måneder økte besøket til de offisielle turistattraksjonene med 28,7 prosent sammenlignet med 2022.
I alt 1, 36 millioner personer besøkte grottelandskapet Jameos del Agua, utsiktspunktet Mirador del Rio, nasjonalparken Timanfaya og de andre attraksjonene. Fortsetter denne trenden vil man ved årets slutt ha satt en ny besøksrekord.

Reggae-konsert med de originale Wailers på Lanzarote

The Original Wailers er bandet som inkluderer Al Anderson, originalgitarist for Bob Marley & The Wailers, og som hyller arven etter den jamaicanske musikeren.
De vil fremføre reggaelegendens største hits så vel som sitt eget materiale. Nyt temaene som generasjoner av musikere har fulgt, og holder ånden til Bob Marley i live med et show fullt av energi og reggae-rytme på sitt beste.

Datoen er fredag ​​14. juli kl. 20:00 i Jameos del Agua Auditorium nord på Lanzarote.
Billetter kan kjøpes ved å klikke på denne linken HER.

En forsmak på The Original Wailers får du her:

Melding fra den norske ambassaden i Madrid

Søknad om pass

Har du behov for å fornye ditt ordinære pass er hovedregelen at du må fremme en søknad ved ambassaden i Madrid.

Har du behov for å fornye ditt ordinære pass er hovedregelen at du må fremme en søknad ved ambassaden i Madrid eller hos passutstedende myndighet i Norge.

Den norske ambassaden i Madrid besøker med visse mellomrom områder i Spania hvor det er mange fastboende nordmenn. Et av formålene med disse besøkene er å gjøre det mulig for fastboende norske borgere som av helsemessige eller andre helt spesielle årsaker ikke kan komme til Madrid, å søke om fornyelse av pass på nærmeste honorære konsulat.

Ambassaden gjennomfører passreiser til enkelte konsulater blant annet basert på antall nordmenn i området og geografisk beliggenhet. Grunnet en krevende ressurssituasjon vil dette ekstraordinære tilbudet bli redusert.

Ambassaden ber om at de som har behov for å søke om pass kontakter sitt respektive konsulat for å bestille tidspunkt for oppmøte. Det gjøres oppmerksom på at endringer kan forekomme.

Passgebyret betales med bankkort.

Nedenfor følger reisekalenderen for 2023:

Tenerife 23. oktober 2023
Las Palmas 26. og 27. oktober 2023

Time må bestilles for de enkelte konsulatene. Telefonnummer og epostadresser finner man HER.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast