nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 6.mars 2023

Nye køer på flyplassen
Foto: Lanzaroteposten

Tidligere i vinter var det kø for å få tak i en taxi på flyplassen på Lanzarote. Sist lørdag oppdaget Lanzaroteposten en ny kø…for å hente ut leiebilen sin!
Det er vanskelig å vite grunnen til dette, men at det er rekordmange turister som ankommer Lanzarote denne vinteren, er det ingen tvil om! Og mange har bestilt leiebil…og køen ble lengre og lengre etter som tiden gikk.

Flyselskapet Iberia Express øker flygningene til Lanzarote i påsken
Foto: iberia.com

Det spanske flyselskapet Iberia Express øker sin kapasitet mellom Madrid og Lanzarote i påsken.I tidsrommet 30.mars fram til 11.april vil selskapet sette inn fem ekstra fly mellom den spanske hovedstaden og Lanzarote.

Det ventes et stort innrykk av spanske turister fra Madrid til Lanzarote i påsken; nå kommer de hit for å bli oppvarmet, til sommeren kommer de hit for å bli avkjølt!
Iberia flyr hver dag unntatt tirsdag og torsdag fra Oslo kl.13.15, og lander på Lanzarote kl.23.30 etter en mellomlanding i Madrid.

Strandpromenaden i Puerto del Carmen er stengt i morgen tirsdag

Strandpromenaden i Puerto del Carmen, Avenida de las Playas stenges i morgen tirsdag 7.mars mellom Calle Tanausú og Calle Guanapay.
Det er synkehull som skal repares, og arbeidet foregår mellom kl.07 og 20.

Avenidaen har flere ganger blitt plaget av såkalte «synkehull». Allerede i 2018 oppdaget Lanzaroteposten et hull i asfalten, som ble større og større etter hvert som bilene kjørte over det. Politiet ble varslet, og Avenidaen ble øyeblikkelig stengt.

Arbeidsledigheten på Lanzarote er stabil, mens hoteller og buss-selskap skriker etter kvalifisert arbeidskraft

På Lanzarote steg arbeidsledigheten med «bare» 0,1 prosent i februar. Det betyr at det ved utgangen av februar var 9 339 personer som var registrert som arbeidsledige. Det er OBECAN, et selskap som overvåker arbeidslivet på Kanariøyene som forteller dette.

På samme tid viser en oversikt at fire av ti hoteller på Kanariøyene har store problemer med å skaffe seg kvalifisert arbeidskraft.
Det samme gjelder for transportsektoren, hvor spesielt buss-selskap har vansker med å få tak i sjåfører som er kvalifisert til å gjøre jobben.

Det var nettavisen Canariajournalen som først meldte om disse problemene.

Som Lanzaroteposten har skrevet om tidligere har flere buss-selskap problemer med å skaffe nok busser til den stadig økende trafikken.
Det er også mangel på boliger for de ansatte, særlig i turistområdene. Næringsforeningen på Tenerife foreslår nå at arbeidsledige kan bli skolert til jobber innen turismen.

Kampanjen «Bruk Lanzarote» ble en suksess!

Lanzaroteposten skrev i februar om kampanjen «Consume Lanzarote», «Bruk Lanzarote», hvor kunder kunne kjøpe et handlekort, for eksempel verdt 60 euro, men som man betalte bare 30 euro for. Regjeringen betalte den andre halvdelen.
Hver forbruker kunne kjøpe opp til seks handlekort, og da ville de kunne handle varer for 360 euro, som de selv bare har betalt 180 euro for.

Salget av disse kortene startet 1.mars, og de 7600 kortene som var lagt ut ble revet bort i løpet av to timer!

Handlekortene kan brukes i 215 butikker på Lanzarote fram til 30.april.

Suksess for vårmarkedet på Sjømannskirken
Offisiell åpning av vårmarkedet. Daglig leder Merethe Thortveit er klar til å be ordfører José Juan Cruz Saavedra (i mørkerød skjorte) klippe snoren. Foto: Inger Schrøder Berg

Lørdag gikk det tradisjonelle vårmarkedet av stabelen på Sjømannskirken i Puerto del Carmen.

Det var fullt hus og stormende jubel hele dagen, og markedet ble offisielt åpnet av selveste ordføreren i Tias kommune, José Juan Cruz Saavedra.
Det var heftig salg av lopper, og flotte håndarbeider laget på kirken, det ble mannekengoppvisning, grøtservering, og selvsagt var det kaffe og vafler som gikk ned på høykant!

Dagen var utrolig vellykket, og skaffet Sjømannskirken gode og nødvendige inntekter til videre drift, sier vinterassistent Inger Schrøder Berg.

Koret «Alegria» har avsluttet sesongen
«Alegria» på konserten sist torsdag. Foto: Terje Jansson

Det norske koret «Alegria» var en aktiv deltaker da Sjømannskirken på Lanzarote arrangerte en allsangkveld sist torsdag kveld.
Koret har hatt en en travel sesong under sin dirigent Vidar Rustan, og nå tar koret en velfortjent ferie.

Vi er på plass igjen til høsten, og er du på Lanzarote denne høsten og liker å synge, tar du kontakt med koret via Sjømannskirken…vi trenger flere stemmer!
I løpet av en vintersesong kan vi være 20-25 sangere på en øvelse, en annen gang ti sangere. Sånn er livet i dette koret; noen kommer til Lanzarote, andre drar hjem igjen. Men den «harde» kjerne er der, alltid!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast