FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 10.august 2018

Hola!

Kan jeg i dag få by leserne på et glass kortreist hvitvin og like kortreist ost?
Ost og vin fra Lanzarote serveres på vinrestauranten Vino + (leses Vino mas) i Puerto del Carmen. Jeg kan forsikre dere at det smakte fortreffelig i varmen!

Det er varmt på Lanzarote også. Dessuten har vi hatt kalima; sandstøv fra naboen Sahara som kommer med vinden. Når det da regner ti dråper en ettermiddag ser den nyvaskede HVITE bilen min slik ut:

Og mens vi snakker om bil:
Fra 1.august har det kommet nye regler for bilhold på Kanariøyene. Det viktigste for oss «vanlige» bileiere er at man nå skal ha et gult varsellys med egen energikilde som kan stå stabilt på veien. Dette skal finnes i bilene i tillegg til varseltrekant,  og skal benyttes når biler blir stående i veien på grunn av ulykker eller tekniske feil som gjør at de ikke kan flyttes. Det var Canariajournalen som skrev om dette først, og du kan lese mer om de nye reglene for kjøretøyer HER.

I serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn» har vi i dag kommet fram til bil nr.74.

Foto: diariodelanzarote.com

Denne bilen veltet på omkjøringsveien LZ-3 ved Arrecife tidlig onsdag morgen. En mann ble funnet utenfor bilen, og ble raskt kjørt til sykehuset med lettere skader.

Forleden kveld oppdaget jeg et begynnende «synkehull» på Avenidaen i Puerto del Carmen.

Hullet var ikke stort, men etterhvert som bilene kjørte over det ble hullet større. Dessuten kunne man høre suset fra vannledningene som lå nede i hullet. Jeg ringte nødtelefonen 112, og etter fire minutter var gata full av politibiler, blålys og sirener! Avenidaen ble øyeblikkelig sperret av, så kaoset med tutene biler i kø var komplett 10 minutter etterpå. Da gikk jeg hjem…

Men før dette skjedde så jeg en plakat om hvordan nye La Perla skal bli; hotellet hvor blant annet kina-restauranten New World var på Avenidaen i Puerto del Carmen, og som ble revet i fjor:

Nye La Perla

Det blir butikklokaler, restauranter og parkering i huset, står det på plakaten, men ingen opplysninger om når senteret blir ferdig.

Som Lanzaroteposten har skrevet om tidligere settes det stadig nye turistrekorder på Lanzarote.

Foto: Diario de Lanzarote

Det kanariske statistikkinstituttet ISTAC forteller at i de seks første månedene av 2018 har øya mottatt
1 403 545 turister, en ØKNING på 1,4 prosent sammenlignet med første halvår i 2017. Turisttallene for Gran Canaria, Tenerife og Fuerteventura gikk NED de første seks månedene i år. Økningen på Lanzarote skyldes flere turister fra Spania, Frankrike og Nederland.

Tirsdag kveld var det pensjonistenes kveld under landsbyfesten i Puerto del Carmen. Over 500 pensjonister fra hele øya møttes i havna i Gamlebyen, og da et orkester spilte svisker fra 70-og 80-tallet ble dansegulvet fullt med en gang:

Foto: La Voz de Lanzarote

Denne helgen avsluttes landsbyfesten i Puerto del Carmen, med båtparade lørdag ettermiddag fra kl.18.00, og fyrverkeri kl.23.00 søndag kveld. Les mer HER.

Fra folkefesten i Puerto del Carmen denne uka.

Og mens festen avsluttes i Puerto del Carmen, begynner en ny fest i hovedstaden Arrecife: Fiestas de San Ginés. Mye av festlighetene foregår på stranda El Reducto like ved Gran Hotel. Sånn så det ut under fiestaen i fjor:

Foto: El Chaplon

Det største trekkplasteret i år er den spanske artisten Macaco (klikk på navnet for å se og høre musikken hans), kjent for sine latinamerikanske låter blandet med rap og funk.

Han spiller sammen med musikere fra Brasil, Venezuela, Kamerun og Spania, og synger på spansk, italiensk, fransk, portugisisk, engelsk og katalansk. Konserten er lørdag 25.august, og det er gratis adgang.

Det er forresten litt rart hvordan turister klarer eller aller helst ikke klarer å orientere seg om hva som skjer på øya. Når jeg er på jobb med en buss full av turister, og jeg spør om de har vært på den fiestaen eller den festivalen, ser de på meg med store øyne og sier neeeeiiiii…Til og med turister som bor på hoteller 100 meter fra festivalplassen i Puerto del Carmen hadde aldri hørt om landsbyfesten som foregår i havna. Merkelig.

Mange av Lanzarotepostens lesere kjenner pianisten Atmasukha Ananda fra Selbu, kanskje også kjent som Knut Erik Jensen før han etter et besøk i India skiftet navn.

Foto: knuterikjensen.com

Han har besøkt Lanzarote flere ganger, og har holdt mange klassiske pianokonserter på øya. Denne uka ble han presentert som sommergjesten i lokalradioen Nea Radio i Selbu, og HER kan du lese hva de skrev på sine nettsider.

Vi var seks gjester på siste ukes fredagspils. Vi møtes igjen i kveld fra kl.19.00, og siden Las Vistas er sommerstengt er stedet baren «Enjoyce» bak Burger King ved Fariones i Puerto del Carmen.

Arve F i Oslo fyller år søndag, samme dag som Astrid N-H i Playa Blanca fyller år. Yngve K i Tønsberg feirer dagen sin tirsdag, og onsdag har søskenbarn Marta P i Skien fødselsdag. Gratulerer med dagen!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast