nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 7.februar 2023

Den offentlige buss-tjenesten på Lanzarote skal forsterkes
Foto: intercitybus.com

Som Lanzaroteposten har skrevet om tidligere i januar, har buss-selskapet Arrecife Bus/Intercitybus store problemer etter at tilbudet med gratis buss startet opp 1.januar. Bussene ble raskt fulle, timeplanen kunne ikke holdes, og sjåførene ble truet både verbalt og fysisk.

Selskapet er fullt klar over problemene, og setter nå i gang med en ny ansettelsesprosess for å ansette nye sjåfører. Videre har man greid å skaffe to nye busser som settes inn i trafikken med en gang. Videre vil enda to nye busser bli anskaffet i løpet av årets første kvartal.

Fagforeringen for sjåførene, CCOO sier til lokalavisa at til tross for disse tiltakene vil problemene fortsette, med mangel på sjåfører, utdaterte tidsplaner, og for få busser. – Hjelpen må komme mye raskere, sier fagforeningen.

Mirador de Haría har hatt nesten 30 000 besøkende siden åpningen
Utsiktsstedet Mirador de Haría. Foto: Haria kommune

Siden åpningen av utsiktspunktet Mirador de Haría 7.september 2021, har 28 861 besøkende vært innom senteret som ligger på en topp ovenfor landsbyen Haria nord på Lanzarote.

Ordføreren i Haria, Evelia García sier at når nesten 2000 besøkende i snitt er innom senteret hver måned, representerer senteret et tydelig eksempel på sameksistensen mellom kulturarv og turisme. Det arkitektoniske arbeidet til Miguel Ángel Fontes Figuera er basert på bærekraft og arven fra den lokale kunstneren César Manrique, kunne ordføreren fortelle i en melding.

Lanzarote hadde det høyeste hotell-belegget av alle Kanariøyene i 2022
Foto: Hotel La Geria iPuerto del Carmen

Lanzarote registrerte den høyeste beleggsprosenten i 2022 av alle Kanariøyene. Belegget var på 79,7 prosent, kunne det nasjonale instituttet for statistikk fortelle.

Kanariøyene hadde i fjor 89,4 millioner overnattinger, fordelt på hotell, leiligheter, campingplasser, vandrerhjem og såkalt bygdeturisme, som er privat overnatting på landsbygda. Dette er 113 prosent flere overnattinger enn de som ble registrert i 2011.

Costa Teguise skal få sitt sportssenter

Et 8000 m2 stort sportssenter skal bygges vegg i vegg med den nye fotballstadion som nylig ble åpnet i turistbyen Costa Teguise.

Senteret blir hovedkvarteret for flere enn 20 idrettsklubber, som håndball, basketball, futsal (innendørsfotball), judo, hapkido , rulleskøyter og brett. Det blir også bygd en halv-olympisk svømmehall, og innkvarteringsrom for besøkende lag.
Ingen dato er satt for byggestart og ferdigstillelse.

«Bruk Lanzarote» er tilbake for andre gang
Ill.: Cabildo de Lanzarote

Kampanjen for å få folk til å bruke de lokale butikkene på Lanzarote mer, ble en suksess i fjor. Nå setter regjeringen og handelsstanden i gang med en ny kampanje fra 1.mars til 31.mai.

Slagordet er enkelt: Kjøp det doble, betal det halve.
Regjeringen har bevilget 450 000 euro til kampanjen, en økning på 300 000 euro fra fjorårets kampanje.

Sånn fungerer det: Forbrukerne kjøper et handlekort verdt 60 euro, men betaler bare 30 euro. Regjeringen betaler den andre halvdelen.
Hver forbruker kan kjøpe opp til seks handlekort, og da vil de kunne handle varer for 360 euro, men har selv bare betalt 180 euro.

Butikker som vil delta i kampanjen må registrere seg til myndighetene før 1.mars. Per 6.februar har over 80 butikker registrert seg som deltakere.

På nettsiden consumelanzarote.es kan man finne deltakende butikker, ei liste som vil øke etter hvert.
Man kan ikke kjøpe handlekort før 1.mars, og det kan gjøres via nettsiden.

Nye energisparende gatelys satt opp 
Foto: Cabildo de Lanzarote

2.februar ble de nye energieffektive gatelysene tatt i bruk på hovedveien LZ-2 mellom hovedstaden Arrecife og flyplassen.
Strekningen er på 3,5 kilometer, og 84 lysarmaturer ble satt opp, hvorav 62 er doble.
Belysningen styres av et fjernstyringssystem, som slår lyset av og på etter hvor mørkt/lyst det er.
– Dette vil bety store innsparinger på den offentlige strømregningen, sa regjeringens leder av prosjektet, Alfredo Mendoza, som også kunne fortelle at «lyspunktene» ble delvis finansiert med 500 000 euro av Kanariøyenes utviklingsfond (FDCAN).

Sjømannskirken informerer

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast