nyheter

Fredagspils fra Lanzarote! 20.januar 2023

Hola!

Det har vært et par vindfulle dager på Lanzarote, noen mørke skyer med regndråper i, men sola gir ikke opp; den bryter gjennom flere ganger, og varmer kalde sjeler!
Hva kan man finne på når det ikke frister å ligge på stranda? Du får noen gode tips fra Lanzaroteposten helt nederst i dagens Fredagspils!

Har du noen gang klikket på disse rubrikkene?

Rubrikkene ligger helt øverst på denne nettsiden. og gir deg god og praktisk informasjon om Lanzarote. På mobiltelefonen ligger rubrikkene bak tre vannrette streker.
Under «Nødnummer» finner man telefonnummer til nødetatene, også et telefonnummer til lege, tannlege, tolk, og nødtelefonen til Sjømannskirken.
Under «Aktiviteter på Lanzarote» finner man blant annet opplysninger om alle markedene på øya; hvilke som er i gang, og hvilke markeder som er kansellert.
Besøker man Lanzarote for første gang, kan det være lurt å klikke på «Lanzarote for nybegynnere«; mange gode tips ligger der.
Og er man historisk interessert, kan «Alt om Lanzarote» gi deg masse informasjon. Lykke til!

Hva med å ta bussen på Lanzarote?

Tekst/foto: Asgeir Johnsen

Ut på tur, aldri sur! Foto: Jorunn Mykland Johnsen

Det har vært en del skriving om bussreiser på Lanzarote den siste tiden. Her kommer litt til, med informasjon om hvordan man kan gjøre god og billig nytte av lokalbussen!

Vi har vært på Lanzarote i mange år, og har nå solgt bilen vi hadde her nede. Vi savner den litt, men det går utrolig bra å bruke bussen. Gratisbilletter på bussen får vi nok ikke, selv om vi er såkalt residente. Da kreves det at vi må bruke bussen omtrent daglig, og er nok myntet på arbeidere som bruker bussen til og fra jobb.
Derimot kan vi som pensjonister få et busskort som gir oss 50 prosent rabatt på billettene, enten man er resident eller ikke.
Hvordan ordne dette?

Vi tok buss nr.03 fra Puerto del Carmen inn til hovedbuss-stasjonen i hovedstaden Arrecife, som ligger på omkjøringsveien Rambla Medular, på samme veien som fotballstadionet i byen ligger. Her gikk vi inn, og kjøpte et busskort.
Vi kjøpte et kort for 20 euro, som vil vare ei god stund. Dette kortet skannes hver gang vi bruker bussen, og da ser vi også hvor mye penger vi har igjen i kortet.
Bruker vi opp den summen, kan vi enkelt kjøpe mer reisetid hos sjåføren på alle lokalbussene.

Foto: Asgeir Johnsen

Så da er det bare å utforske Lanzarotes fantastiske turmuligheter med lokalbussen. God tur!

Mulig streik blant flygeledere på Lanzarote
Flyplassen på Lanzarote. Foto: Lanzaroteposten

Fagforeningene til de spanske flygelederne har varslet en streik på flyplassene på Lanzarote, Fuerteventura, El Hierro og La Palma på Kanariøyene, og flere andre flyplasser i Spania. Streiken vil skje fem mandager i januar og februar; 30.januar, 6., 13., 20. og 27.februar, og vare i 24 timer hver gang.
I følge lokalavisen krever flygelederne flere fridager og høyere lønn.
Nå skal det forhandles om kravene, og Lanzaroteposten kommer tilbake med mer om hva som skjer med den mulige streiken.
De fire direkteflyene fra Norge blir ikke berørt, da disse kommer på lørdager.

Forbrukerrådet i Norge har nyttige opplysninger hva man kan gjøre når det opptår problemer før og under reisen din. Klikk HER.

Nordmenns nye møteplass på Lanzarote

Foto: Lanzaroteposten

Sist søndag kom det 23 norske gjester på toppen av Biosfera shoppingsenter i Puerto del Carmen for å nyte melodier av Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis og andre favoritter fra de gode, gamle dagene!
Han som synger heter Colm Farrell, er fra Irland, og er en kjent trubadur på Lanzarote.

Foto: Lanzaroteposten

Colm synger hver søndag fra kl.13-15, det er gratis adgang, og man kan bestille drikke og lunsjretter mens man sitter i dype stoler og nyter musikken i solskinnet!

Sjømannskirken informerer

Lyst til å prøve medisinsk yoga? Synnøve fra Fredrikstad tar med seg en gruppe til Lanzarote på Yoga-ferie,og tilbyr også oss å prøve medisinsk yoga. Lyst til å være med? Ta kontakt med Synnøve for ytterligere informasjon.

 

Speiderne kommer!

Det er i ettermiddag at interesserte speidere (jenter og gutter i alderen 6 til 18 år) og mulige ledere for første gang kan møtes i Playa Blanca for mer informasjon om å danne øyas første speidertropp. Lanzaroteposten skrev om dette tidligere i januar. Les mer HER.

Ukens høydepunkt

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Vi håper man har tid til en stopp på fredagspilsen i kveld! Fra kl.19 samles folk for en god prat på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen. Siste uke var vi 25 gjester der, og stemningen var god!

Las Vistas ligger på skrå over gata for postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen.

Lanzaroteposten på lørdag

I morgen lørdag blir vi med vår utsendte medarbeider Terje Jansson når han besøker en forlatt bondegård i vindistriktet La Geria på Lanzarote. En spennende tur, som vi alle kan ta del i i morgen!

Hva kan man finne på når det ikke frister å ligge på stranda? Du får noen gode tips fra Lanzaroteposten HER!

Et god helg og ei frisk uke ønskes dere fra Ola i sola!
Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast