nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 12.januar 2023

Kong Konstantin av Hellas er død; hans datter prinsesse Alexia bor på Lanzarote
Prinsesse Alexia av Hellas og Danmark. Foto H.Moltzau/wikimedia.org

Denne uka døde kong Konstantin av Hellas, 82 år gammel. Han var gift med dronning Anne Marie, søster av dronning Margrethe av Danmark.
Deres datter, prinsesse Alexia har bodd på Lanzarote i over 20 år. Hun er gift med arkitekten Carlos Morales fra Lanzarote. Tidligere bodde familien i Puerto Calero, men bor nå i hovedstaden Arrecife. De har fire barn.
Alexia er søskenbarn til den spanske kongen, Felipe, og langt der ute er hun også i slekt med den norske kongefamilien, via den danske dronningen.

Spanias tidligere statsminister er tilbake på Lanzarote igjen
Fra et tidligere besøk i Famara på Lanzarote, der ex-statsminister Zapatero har hus. Foto: FB

Spanias tidligere statsminister, José Luis Rodriguez Zapatero tilbringer mye tid på Lanzarote sammen med sin familie.
Familien har et eget hus i Famara på Lanzarotes vestkyst, og hver gang Zapatero er der, må Guardia Civil stille med egen politistyrke i ei vaktbu utenfor huset.

Zapatero var statsminister i Spania fra mars 2004 til desember 2011. Zapatero representerer det spanske Arbeiderpartiet PSOE, og var partiets generalsekretær fra 2000 til 2012.

Tirsdag denne uka var Zapatero gjest i den lokale radiostasjonen Radio Lanzarote-Onda Cero, hvor han snakket om den internasjonale situasjonen i verden, om tilstanden i Spania, og fortalte også om sin visjon for Lanzarote.
I radioprogrammet snakket han blant annet om en anti-brexit-bevegelse i Storbritannia som vokser fram, og ønsket Storbritannia velkommen tilbake til EU. Dette vil også øke turistene fra Storbritannia til Lanzarote, sa han.
Han kom også inn på de anti-demokratiske kreftene som har vist seg i USA og Brasil, og kalte disse kreftene for en fornektelse av demokrati, og en risiko for friheten vår.

Om Lanzarote sier han: Lanzarote er en av de beste oppdagelsene i livet mitt. Få ting gir meg så mye lykke!

I dag starter den internasjonale musikkfestivalen på Kanariøyene

I dag starter den internasjonale musikkfestivalen på Kanariøyene. Festivalen arrangeres for 39.gang, med flere konserter, også på Lanzarote.
Lanzaroteposten skrev om festivalen allerede i desember, og kunne fortelle at blant alle konsertene finner vi  en utgave av «Peer Gynt» av Edvard Grieg.

En oversikt over alle konsertene, billettsalg osv finner man HER.

Speidere inntar Lanzarote

Den første speider-patruljen på Lanzarote er snart i gang på øya.
Det er britiske speiderledere som har satt i gang med å stable den første speidertroppen på bena. De søker jenter og gutter i alderen 6 til 18 år, og det er viktig at deltakerne kan snakke og forstå engelsk.
Man søker også etter ledere til den første troppen. Det er å håpe at man etterhvert også vil danne rene spansktalende speidergrupper.

Fredag 20.januar fra kl.17 til 20 vil det bli muligheter for mer informasjon ved Finchy Fitness i C/Lanzarote i Playa Blanca.

For mer informasjon og kanskje registrere sin interesse, kan man også ta kontakt med Matt Hardwick (sekretær) via eposten
1stlanzarotescouts@gmail.com , via Whatsapp +34 711 015 313, eller via Facebook på www.facebook.com/1stLanzaroteScouts.

Det ungarske lavprisselskapet Wizz Air slutter å fly fra Wales til Lanzarote
Foto: wizzair.com

I april 2022 åpnet flyselskapet Wizz Air en base i Cardiff i Wales. Selskapet begynte dermed å fly fra Cardiff til Lanzarote.
Mindre enn et år etterpå, 25.januar stenger selskapet basen. Passasjerene som har kjøpt billetter vil få refundert billettpengene, eller kan få reise fra andre flyplasser.
Dermed er dette den andre stengingen av Wizz Airs baser i Storbritannia: basen i Doncaster i England stengte i juni siste år.

Sjømannskirken informerer

Sjømannskirken ligger rett over gata for TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast