forbrukerNyheter:

Hva gjør man når det regner på Lanzarote?

Det er ikke mange dager det regner på Lanzarote i løpet av et år. I gjennomsnitt faller det 125 millimeter regn per år på solskinnsøya, så salget av paraplyer er minimalt.
Desember, januar og februar er månedene det kommer mest regn i, men det hender at det kommer ei skur eller to i andre måneder også. Så hva kan man finne på de dagene det regner og kanskje blåser litt?

BESØK EN SEVERDIGHET

Den lokale kunstneren Cesar Manrique i sitt atelier i Haria. Foto: Fundacion de Cesar Manrique

Fem av de sju offisielle turistattraksjonene er innendørs eller under tak.
Derfor er det en god ide å besøke Cesar Manriques to hjem i Tahiche og i Haria, utsiktspunktet Mirador del Rio, grottene Cueva de los Verdes og Jameos del Agua eller samtidskunstmuseet Castillo San José i Arrecife.

BESØK AKVARIET I COSTA TEGUISE

Foto: Lanzarote Aquarium

Akvariet i Costa Teguise er også verdt et besøk. Bassengene har over en million liter vann, der mange forskjellige fisker lever. Du kan også se hai der. Akvariet ligger like ved Hotel El Trebol og baren Cactus Jacks i den nordligste enden av byen.

BESØK LANZAROTES ENESTE KLATRESENTER, LEDET AV NORSKE THOMAS

Einer og Thomas i veggen. Foto: Lanzaroteposten

Det eneste klatresenteret på Lanzarote, Hang On ligger i Arrecife, rett over gata for det internasjonale museet for samtidskunst, festningen Castillo de San José, IKEA og cruisehavna i byen.

Klatresenteret eies og drives av norske Thomas Førrisdahl fra Drammen, som har bodd på Lanzarote i over 20 år. Han giftet seg med britiske Gemma på den norske sjømannskirken på Lanzarote, og sammen har de to barn.

Les hva Lanzaroteposten skrev om i fjor, da vi besøkte klatresenteret HER.

LEI EN BIL OG KJØR NORDOVER

Haria. Foto: turismolanzarote.com

Når det regner går det ikke mange dagene før vulkansidene og markene blir grønne, og etter hvert vil et teppe av blomster i forskjellige farger dukke opp, særlig i nord. Besøk landsbyen Haría; der finner du De tusen palmers dal. Vakkert, særlig etter ei regnskur eller to!

DRA PÅ SHOPPING

Deiland shoppingsenter. Foto: Deilandplaza.com

Det er flere shoppingsentre på Lanzarote. De største er Open Mall i Arrecife,  Deiland i Playa Honda, Biosfera i Puerto del Carmen og Rubicon Shopping Center i Playa Blanca, like ved Marina Rubicon.

Alle sentrene er åpne sju dager i uka. Hovedstaden Arrecife har også flere fine butikker langs gågata Leon y Castillo i sentrum. Husk at det er siesta i hovedstaden, og butikkene stenger som regel mellom kl.13-17. Det er tidlig stengt lørdager og helt stengt søndager.

DRA PÅ DYKKERTUR

Fra dykkerstranda i Puerto del Carmen. Foto: Øystein Rismo

Det spiller ingen rolle om det regner når du er ute og dykker. Det er mange dykkeskoler på Lanzarote, og en av de mest anerkjente ligger ved dykkerstranda i Puerto del Carmen; The Dive Centre. Ellers har hvert turiststed flere gode dykkerskoler.

TA EN VIRTUELL TUR

Biosfera shoppingsenter. Foto: Roof Top Cinema

I forbindelse med utendørskinoen i Biosfera Shoppingsenter i Puerto del Carmen er det en 6D-kino. Der kan du bli med på en fantastisk «tur» for bare fem euro. Det er også et «Escape Room» i anlegget.

Vær
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-