nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 20.oktober 2022

Influensavaksinen er klar fra mandag!

Kanariøyene har anskaffet 297 000 doser influensavaksine for denne influensasesongen 2022-23. Kostnadene er 2 409 000 euro.

Fra i dag kan man bestille time for gratis influensavaksine ved å ringe 012 eller 928 301 012 så fremt man er registrert i det spanske helsevesenet. Senere kan man også bestille time via appen Mi Cita Previa.

Influensavaksinen er i første omgang rettet mot personer over 60 år, gravide, kronisk syke i alle aldre, helsepersonell og omsorgspersoner.

Vaksineringen starter mandag 24.oktober ved de lokale helsestasjonene.

Den offisielle meldingen fra den kanariske regjeringen finner man HER.

Matvareprisene på Kanariøyene har gått opp 14,5 prosent det siste året
Foto: pixabay.com

Matvareprisene på Kanariøyene har steget med 14,5 prosent fra september 2021 til september  2022. Den samlede prisveksten var på 8,2 prosent, viser konsumprisindeksen for september, som er publisert av INE, Spanias nasjonale, statistiske institutt.

Det var den norske nettavisen Canariajournalen som først skrev om dette.

Transportprisene har steget med 11,5 prosent, og boligkostnadene har steget med 9,9 prosent. For hotell, kafeer og restauranter er prisoppgangen på 7,4 prosent.
Men det er positive trender også: Fra august til september i år var det en samlet prisnedgang på 0,4 prosent.

Når det gjelder hele Spania var prisveksten 8,9 prosent det siste året. Fra august til september var det imidlertid en nedgang på 0,7 prosent.

Folketallet på Kanariøyene vil øke med 15 prosent de neste 15 årene
Folk i Arrecife. Foto: Cabildo de Lanzarote

Befolkningen på Kanariøyene vil øke med 350 000 personer i de neste 15 år.
Det skriver det spanske statistikkinstituttet, INE i en melding.

Rapporten som er sendt ut forteller at befolkningen vil øke fra 2,25 millioner til 2,6 millioner mennesker innen 2037. Instituttet ber om at myndighetene forbereder seg på hvilke konsekvenser befolkningsøkningen vil bety for det kanariske samfunnet generelt, og hvordan den vil påvirke miljøet og økonomien på øyene.

Befolkningsøkningen vil utelukkende komme fra utlandet, fordi fødselstallene på Kanariøyene ligger under tallet på dødsraten. Innvandringen fra de andre regionene på det spanske fastlandet er også omtrent lik utvandringen av kanariske borgere.

182 av hver 21 000 av de kanariske innbyggerne er utlendinger (ikke spanske). Ulovlig innvandring er en del av dette tallet, sammen med innvandringen fra andre europeiske land.
Det kanariske parlamentet har etablert en kommisjon som skal ta for seg potensielle problemer som den utenlandske innvandringen kan by på.

Fiskekonkurranse i Puerto del Carmen

I morgen fredag og lørdag arrangeres den tradisjonelle konkurransen i dypvannsfiske ut fra havna i Puerto del Carmen. Dette er en konkurranse som i år arrangeres for 25.året. Påmeldingsfristen går ut i kveld, og hittil har over 30 båter meldt seg på.
Fisket foregår ute på djupt vann utenfor kysten av Puerto del Carmen, og har tidligere vært en «catch and release»-konkurranse; fisken man fanger blir sluppet fri igjen. Om dette skjer i år vet vi ikke.
Det som kan være interessant er å se de konkurrerende båtene gå ut om morgenen, og komme inn igjen på ettermiddagen.

La Tiñosa, som det står på plakaten er det gamle navnet på Puerto del Carmen. Navnet ble forandret før turistene startet å komme til byen. La Tiñosa kan nemlig oversettes med heksa eller den onde, og man kunne spore navnet tilbake til de harde leveforholdene til fiskerne i området som var «illeluktende».
Les mer om navneforandringen i en artikkel Lanzaroteposten skrev i november 2020, HER.

Vår hustegner har foreviget fiskelykken i Puerto del Carmen! Tegning: Erling Bjørn Hansen
Sjømannskirken på Lanzarote informerer

Sjømannskirken er åpen i dag torsdag fra kl.11 til 16.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast