Fredagspils

Fredagspils fra Lanzarote! 21.oktober 2022

Hola!

Det har vært ei god og varm uke på Lanzarote, og det gode været ser ikke ut til å gi seg med det første! Denne helga blir faktisk enda varmere, med temperaturer opp mot 30 grader, i følge det spanske værinstituttet AEMet.

Velkommen til Lanzarote!

I morgen lørdag blir det sikkert en invasjon av norske turister på Lanzarote!

Da starter nemlig reiseselskapene Apollo og TUI sine direkte flygninger fra Oslo til Lanzarote. De to flyene vil ligge ca fem minutter etter hverandre når de starter fra Oslo; Apollo kl.08.35, og TUI kl.08.40.
Noen timer senere starter Norwegian opp sine direkte flygninger til Lanzarote; litt sent ut på dagen de første lørdagene, kl.14.05, før de drar kl 11.05 noen lørdager senere. (Sjekk billetten for å være sikker!)

Fra Bergen har flyselskapet Widerøe (med jetfly!) fløyet direkte til Lanzarote hver lørdag kl.11 siden slutten av september, med gjester fra TUI og Vitalreiser.

Koronaregler ved innreise til Spania forsvinner

Fra midnatt natt til i dag fredag 21.oktober dropper Spania alle krav om vaksiner og tester når folk fra utenfor EU/EØS reiser til landet.
Munnbind skal forsatt brukes av alle i offentlig transport (buss, taxi, spanske flyselskaper), på apotek, på sykehus og legesenter.

Triatlon i Puerto del Carmen

I dag fredag og i morgen lørdag arrangeres det en triatlon i sentrum av Puerto del Carmen: XII Ocean Lava Lanzarote Triathlon.

Over 500 deltakere fra 30 land er påmeldt, og i dag fredag er det de aller yngstes tur til å svømme, løpe og sykle. Lørdag er det de voksnes tur. Svømmingen foregår på Playa Grande i sentrum, mens start og mål for løpingen og syklingen er litt lenger inn på Avenidaen.

Mannen til venstre på plakaten er skaperen av Ocean Lava, Kenneth Gasque fra Danmark, som også har vært viktig når Ironman arrangeres i mai.

Hele programmet finner man HER (på engelsk).

Gatene i området vil bli stengt både i dag fredag og lørdag. Stengingen vil bli skiltet, men det anbefales å la bilen stå!
Oversikt over hvilke gater som stenges finner man på Tias kommune sine FB-sider.

Costa Teguise, 50 år i turismens tjeneste!

Denne helgen skal man markere at Costa Teguise på Lanzarote har ønsket turister velkommen i 50 år. Representanter for det spanske luftforsvaret er æresgjester.

I dag fredag fra kl.11 til 17 vil det spanske luftforsvaret ha en utstilling på parkeringsplassen til Los Charcos-stranden. Man kan bl.a se en flysimulator, og utstyr fra F-18-skvadronen og redningsskvadronen (Search and Rescue Service-SAR).
Kl.20 holder det kanariske militærorkesteret Unidad de Música del Mando Aéreo de Canarias konsert i klosteret Santo Domingo i landsbyen Teguise. Gratis inngang.

Lørdag fra kl.09 til 17 fortsetter utstillingen, og kl.09.15 lander et helikopter fra redningstjenesten på utstillingsplassen.
Fra kl.11.45 til 12.30 blir det oppvisning av SAR-helikopteret og ikke minst soldater fra Flyvåpnets akrobatiske fallskjerm-patrulje. Fallskjermutøverne hopper fra et C212-fly, og vil blant annet bringe med seg ned det kanariske og spanske flagget.

Kl.13.30 avdukes en plakett til ære for flyvåpnets Eagle Patrol ved Avenida Islas Canarias i Costa Teguise. Kl.17 blir det en høytidlig senking av det spanske flagget som en hyllest til falne soldater. Etterpå blir det en militærparade.
Kl.20 er det en festforestilling i klosteret Santo Domingo, arrangert av Teguise kommune og Flyvåpnet.

GÅ MOT KREFT!

For 6.gang arrangerer «Foreningen av familier som er rammet av kreft» (AFOL) på Lanzarote en marsj på søndag mot kreft.
Marsjen går i Playa Blanca, med start fra kirken i sentrum kl.10.30. Man melder seg på ved å betale ti euro, som uavkortet går til kreftsaken. Man får også en AFOL t-skjorte, og ei flaske vann for marsjen.

Norske artister spiller i Jameos del Agua lørdag

Etter to års fravær kommer Lanzarote Visual Music Festival tilbake til øya. Fra 11. til 22.oktober arrangeres denne visuelle musikkfestivalen for 17.gang.
Fra Norge kommer jazzgitaristen Eivind Aarset, som er født i Drøbak. Han har blitt en meget anerkjent musiker som har spilt sammen med Ray Charles, Dee Dee Bridgewater, Ketil Bjørnstad, Aril Andersen og Nils Petter Moldvær.

Eivind Aarset. Foto: wikipedia.org

Eivind Aarset spiller i konsertsalen i grottelandskapet Jameos del Agua lørdag 22.oktober kl.20.
Han har med seg disse musikerne:
Audun Erlien på bass, og Erland Dahlen og Wetle Holte på trommer, perkusjon og elektronikk.
I 2017 spilte de norske musikerne Nils Petter Moldvær og Tord Gustavsen også på denne festivalen.

Man kan bestille billetter (20 euro) ved å klikke HER.

Les mer om festivalen og om de andre artistene som opptrer på de seks konsertene HER (på engelsk).

Restaurantbesøk i landsbyen Yaiza

Onsdag kveld var flere av oss på restaurant i landsbyen Yaiza, sør for Puerto del Carmen. Restauranten heter La Bodega de Santiago, og er et sted hvor bordene ute står under et 70 år gammelt fikentre.
Maten var utrolig god, servicen likeså, så vi anbefaler denne restauranten! Bord bør bestilles, HER.

Fra v. Else, Trude, Roger, Terje, Gunn, Stefan, Hans, Gunn og Ola. Foto: Lanzaroteposten

Sjømannskirken i Puerto del Carmen informerer 

Foto: Lanzaroteposten

DENNE UKA PÅ KIRKA

18. – 23. oktober
☕ Tirsdag – fredag 11:00 – 16:00, lørdag 12:00 – 15:00. Åpen kafé, åpent bibliotek & mulighet for lystenning. Anne og Knut Kaldestad er vikar vertskap på tirsdag! Benytt anledningen til å hilse på vårt tidligere prestepar.
🥯 Nystekte 4 pk rosinboller på tirsdager. Først til mølla….
🍞 Nystekte grovbrød på torsdager. Husk bestilling
🥪 Knallgode karbonadesmørbrød og vafler serveres hver dag i kafeens åpningstid
🍜 Sesongens første grøt serveres lørdag kl 13:00

⛪️ Sesongens første gudstjeneste søndag kl 18:00, etterfulgt av kirkekaffe.

Den nye vinterpresten Per Inge Vik skal da holde sin første gudstjeneste på Lanzarote. Hans kone Karin skal stå for musikken.
I tillegg blir hele vinterstaben presentert av kirkerådsleder Ottar Haugen.

Dette er vinterstaben på Sjømannskirken på Lanzarote. Fra v (bak/foran) Odd & Lilly Hammer – vinterassistenter, Ståle Meland og Hildegunn Vik – vinterassistenter, og Per Inge og Karin Vik – vinterprest og vinterassistent. Foto: Sjømannskirken

Lanzaroteposten ønsker alle velkommen til solskinnsøya, og håper på et godt samarbeide!

Sjømannskirken i Puerto del Carmen ligger rett over gata for TUI-hotellet Cinco Plazas.

Ukens høydepunkt

 

Vår hustegner har vært på kunstutstilling. Vi andre går på fredagspilsen i stedet! Tegning: Erling Bjørn Hansen

På fredagspilsen siste uke på Las Vistas var vi 25 gjester…med veldig god stemning!
Vi møtes igjen fra kl.19 i kveld for et uformelt treff. Er du på øya er du hjertelig velkommen! Det er ingen velkomstkomite der; man finner seg en stol eller flere, setter seg, og sier hei til nabobordet. Ikke farlig i det hele tatt!

Las Vistas ligger på skrå over gata for postkontoret og helsesenteret i Puerto del Carmen.

Lanzaroteposten lørdag

I morgen blir vi igjen med Marit og Terje som sammen med flere venner besøker spisestedet Teleclub i landsbyen Mácher vest for Puerto del Carmen. At de hadde en hyggelig stund der kan du altså lese om i lørdagens Lanzaroteposten.

Ei god helg og ei frisk uke ønskes dere fra Ola i sola!
Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast