historie

Fra La Tiñosa til Puerto del Carmen

Visste du at Puerto del Carmen het La Tiñosa tidligere?

Som en liten fiskerlandsby dukket denne landsbyen opp på flere kart på 1500-tallet, da den franske erobreren Jean de Bethencourt kom til øya. Senere ble landsbyen kalt både Tinoca og Tiñor før man i 1904 igjen kaller landsbyen La Tiñosa. Da bodde det 194 registrerte innbyggere der, og de fleste var fiskere.

Ett av de første bildene av La Tiñosa, år ukjent. Foto: Historiadetias.com

I havna var det den gangen bare noen få hus, og et lite skipsverft ved et torg som ble kalt Plaza del Varadero (varadero betyr faktisk tørrdokk), og litt lenger opp i bakken stod kirken Nuestra Señora del Carmen, som hadde fått navn etter stedets og fiskernes skytshelgen, Jomfru Carmen.

La Tiñosa, ukjent år. Foto: webdelanzarote.com

I 1966 ble Lanzarotes første hotell bygget, Hotel Fariones, og det lå bare 800 meter unna den lille fiskerlandsbyen.

Hotel Fariones i 1967. Foto: HistoriadeTias.com

Flere og flere turister begynte å komme til øya, og etter hvert vokste kravet om å bytte navn på landsbyen. Hvorfor?
La Tiñosa kunne nemlig oversettes med heksa, den onde, og man kunne spore navnet tilbake til de harde leveforholdene til fiskerne i området som var «illeluktende». Med andre ord, ikke et bra navn når en skulle invitere turister dit.

I følge Tias kommunes historie om kommunens «50 år med turisme» som ble markert i 2017 står det at man ganske enkelt døpte om byen til Puerto del Carmen i 1966, som betyr «havna til Carmen», og som er en hyllest til byens skytshelgen.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast