nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 13.oktober 2022

Speed painting: Hurtigmalingskonkurransen er avgjort

Lanzaroteposten skrev tidligere i høst om den noe pussige konkurransen som bystyret i hovedstaden Arrecife arrangerte:
Å male et bilde av et populært sted i hovedstaden på kortest mulig tid!

15 deltakere hadde meldt seg på konkurraen som fant sted sist lørdag. Alle hadde fått utdelt det samme utstyret: lerret, pensler, maling osv, og ingen fikk bruke fotografier å male etter.

Ordføreren i byen, Astrid Pérez sa at konkurransen fremmer kultur og kreativitet blant byens kunstnere, som formidler sin kunst ved å male deler av den vakre hovedstaden vår.

Vinneren ble Javier Navarro Medina, som fikk 800 euro i 1.premie.
På andre-og tredjeplass kom Miguel Cabrera og Angeles Pereyra, som fikk 500 euro og tre hundre euro i premier.

At presseavdelingen i kommunen sendte ut bilde av de to som fikk andre-og tredjeplass, og ikke bilde av vinneren, er for Lanzaroteposten litt uforståelig…

2. og 3.plass til disse to malerne. Foto: arrecife.es
Ny gastronomisk guide for hovedstaden Arrecife

Byrådet i hovedstaden Arrecife har gitt ut en en gastronomisk guide for byen, en bok på 76 sider som forteller om den gastronomiske historien til Arrecife. Selvfølgelig får man også gode tips om de beste restaurantene og barene i byen.

HER finner man den engelske utgaven, som vi har hentet fra turistbladet Gazette Life: Download Arrecife gastronomica 2022 INGLES

Nye gatelys i Costa Teguise

Teguise kommune forteller i en melding at det vil bli installert nye gatelys langs hovedgata i Costa Teguise, Avenida Islas Canarias, og senteret Pueblo Marinero.
Kostnadene blir 172 ooo euro, 1,7 millioner kroner. Kommunen forsikrer at alle ledninger skal «gjemmes bort» i rør under bakken.

Nytt sportssenter i Costa Teguise er ferdigstilt
Ordføreren (i midten) med idrettsledere gleder seg over det nye senteret. Foto: teguise.es

Teguise kommune har nå overtatt det nybygde sportssenteret i Costa Teguise. Senteret består av flombelyst fotballbane, 100 meter løpebane, håndball- og basketballbaner, og baner for lengdehopp, høydehopp, spydkast og kulestøt.
Kostnadene for hele senteret kom på 2,1 millioner euro, ca 21 millioner kroner.

Restaureringen av festningen Santa Bárbara med Piratmuseet i Teguise blir ferdig i november
Festningen Santa Bárbara i Teguise. Foto: Lanzarotepostenen

Castillo Santa Bárbara ble bygget på 1400-tallet for å beskytte Lanzarotes første hovedstad, Teguise, og ble forsterket til dagens utseende i 1576.
Festningen har de siste tre årene blitt restaurert. Nå er stillasene fjernet, og det ventes at festningen, som også inneholder Piratmuseet åpnes igjen i november. Det som gjenstår av arbeid nå er å utvide parkeringsplassen.

Tre båter med flyktninger reddet
Foto: Salvamento Maritimo

To båter med til sammen 74 personer om bord ble reddet i land av Sjøredningstjenesten tidlig tirsdag morgen. Flyktningene kommer fra land sør for Sahara, sier myndighetene. Alle var ved god helse.
En tredje båt kom inn til Lanzarote onsdag morgen. Båten ble oppdaget i farvannet mellom La Graciosa og Lanzarote. Om bord var det 48 personer, hvorav fire var kvinner og to barn. En av flyktningene måtte til sykehuset.

Man kan lese mer om hva som skjer med flyktningene som kommer til Lanzarote HER.

Sjømannskirken informerer
Foto: Liv A Nielsen

Hver tirsdag og torsdag fra kl.11 til 14 er det åpent hus på Sjømannskirken i Puerto del Carmen. Det serveres nystekte vafler og kaffe, og ofte andre godbiter også.
Vi starter med salg av hjemmebakte rosinboller på tirsdager, og hjemmebakt grovbrød på torsdager. FØRST TIL MØLLA! Husk bestilling hvis du vil ha hjemmebakst før det blir utsolgt!
Biblioteket er åpent, og man kan tenne lys i kirkerommet.

Sjømannskirken på Lanzarote ligger rett over gata for TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen, ca 200 m opp fra hovedgata i byen, Avenidaen.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast