nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 5.oktober 2022

Skipet ligger der fremdeles…
«Telamon» ligger der fremdeles…Foto: Lanzaroteposten

I september skrev lokalavisene på Lanzarote om skipsvraket som ligger på grunn mellom Arrecife og Costa Teguise. «Endelig skal vraket fjernes», var overskriftene. Det ligger der fremdeles.

«Telamon» het skipet som var bygget i byen Dundee i Skottland i 1954, og het opprinnelig «Temple Hall». Senere ble skipet kjøpt av et gresk rederi.
I oktober 1981 var skipet på vei fra Elfenbenkysten til Thessaloniki i Hellas med tømmer. En kraftig storm utenfor kysten av Lanzarote gjorde skader på skipet, og tvang skipet inn til land. Kapteinen valgte da å sette skipet på grunn, og der har det stått siden.

Etter hvert ble skipet en turistattraksjon, og ble også et yndet sted for dykkere. Nå er all aktivitet i og rundt skipet forbudt, og rivingen skulle begynne i forrige måned.
Da Lanzaroteposten besøkte vrakstedet mandag var et par gravemaskiner i arbeid på land. Kanskje laget de bedre muligheter for lastebiler som skal frakte delene fra vraket til et spesialfirma på fastlandet?
Lanzaroteposten følger med…

Jula nærmer seg…også på Lanzarote!
Foto: Lanzaroteposten

Et tegn på at jula ikke er så langt unna på Lanzarote er at butikkene stiller ut juledukene sine. Dukene ovenfor finner man i en butikk på Avenidaen i Puerto del Carmen.
Men snøen lar nok vente på seg…

To båter med flyktninger inn til Lanzarote i går

Først kom det en båt inn til Papagayostrendene, men båten var tom da myndighetene oppdaget båten. Senere på dagen kom det en annen båt inn til stranda Carletón Blanco nordøst på øya, med minst 33 flyktninger om bord. Myndighetene mener at minst 40 personer var om bord, men mange er forsvunnet.

Man kan lese mer om hva som skjer med flyktninger som kommer til Lanzarote ved å klikke HER.

Bruk butikkene i Yaiza, og vinn gavebrev!

De fleste butikkene i Yaiza med Playa Blanca er med i en satsing for å få flere kunder inn i butikkene. Kampanjen varer fram til 6.november.
Kjøper man varer for minst 10 euro får man sjansen til å vinne gavebrev verdt 100 euro!
Se etter YAIZA COMERCIO på butikkdøra, og bli med i konkurransen ved å skanne koden på plakaten!

Lanzarotes første femstjerners hotell har planene klare for oppussing 
Hotel Melia Salinas. Foto: melia.com

Hotel Melia Salinas i Costa Teguise var Lanzarotes første femstjerners hotell. Hotellet var tegnet av den lokale kunstneren Cesar Manrique, og skulle pusses opp i år. Da satte kommunen foten ned, fordi de forlangte nøyaktige planer over oppussingen.
– Dette er et historisk hotell, må vite, og man kan ikke bare gjøre om på fasader og rom, ble det hevdet.
Nå er alle planene klare, og oppussingen starter 8.januar 2023. Etter at 30 millioner kroner er brukt, åpner hotellet igjen i mai 2023…hvis alt går etter planen!

Pannekaker i dag…og siste frist for å melde seg på fårikål-middagen

Foto: Lanzaroteposten

I dag onsdag fra kl.14 er det som vanlig tilbud på pannekaker med en trøndersk vri; med blåbærsyltetøy og flesk, dersom man ønsker det.

Serveringen foregår på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen, på skrå over gata fra helsesenteret og postkontoret i Puerto del Carmen.
Det er selvsagt ikke spiseplikt, og vil man ha andre retter fra menyen, er det bare å bestille.
Alle er hjertelig velkommen til dette helt uformelle treffet!

Og i dag er det absolutt siste frist til å melde seg på til fredagsens store seanse; fårikål-middagen!

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Dagen er FREDAG 7.oktober kl.19. Det er bindende påmelding med depositum på ti euro til Dani på Las Vistas innen onsdag 5.oktober, enten ved besøk, telefon (0034) 679 45 38 98 eller epost danielxt600pm@yahoo.es .
Kommer man ikke ned til Lanzarote før selve dagen, ta kontakt med Dani.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast