nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 6.oktober 2022

Nytt forslag vil hindre husokkupasjon
Foto: Guardia Civil

Det spanske regjeringspartiet PSOE (tilsvarer det norske Arbeiderpartiet) har nå lagt frem en endring til dagens lover om hus-okkupasjon.
Etter endringen vil en dommer kunne godkjenne at husokkupantene kastes ut av huset senerst 48 timer etter at eieren av boligen krever dette.
Den nye loven vil gjelde i tilfeller hvor folk har tatt seg inn på annen manns eiendom, hvor man rett og slett har brutt seg inn.

I bunnen ligger den spanske grunnloven, som sier at «alle har rett til en anstendig bolig».

Media har lenge fokusert på enkelt-tilfeller av hus-okkupasjoner, men statistikken sier at dette ikke er vanlig i Spania.
Oftest er det eiendommer som har blitt overtatt av banker som blir okkupert, noen ganger av den opprinnelige eieren. I andre tilfeller er det en tvist mellom tidligerer leietakere og eiere som gjør at leietakerne nekter å flytte. I storbyer er det ofte okkupanter som tar over boliger av «idealistiske «grunner. Dette har ofte skjedd i Barcelona.

Problemet har likevel økt under pandemien. Grunnen er mer fattigdom, og lite tilsyn av boliger som ofte står tomme.

Det var den norske nettavisen spania.no som skrev om dette først.

Oppdaterte smittetall (korona) på Kanariøyene

Siden siste fredag er det registrert 254 nye smittetilfeller av korona på Kanariøyene. Bare personer over 60 år registreres.
Fire personer i alderen 73 til 93 år, alle innlagt på sykehus med andre sykdommer, er døde. De kom fra Gran Canaria og Tenerife.
Nå ligger 79 personer på sykehus med smitte, hvorav åtte ligger på intensiven.

Hotell i Puerto del Carmen vinner pris!
Vi gratulerer!

Hotel Las Costas (Lanzarote) i Puerto del Carmen har blitt tildelt TUI Global Hotel Award Top 100 Hotel 2022, som et av verdens beste hoteller av turoperatøren TUI.
Hotel Las Costas ligger helt i den nordlige enden av Avenidaen i Puerto del Carmen, helt nede ved stranden.

Costa Teguise: 50 år som turistby skal feires med blant annet et gedigent flyshow
Ordføreren i Teguise, Oswaldo Betancort. Foto: Teguise kommune

Denne høsten markerer Teguise kommune at det er 50 år siden Costa Teguise ble erklært en turistby, med et vedtak som spesielt skulle få turister og innbyggere til å leve side om side i harmoni. Denne planen ble underskrevet 2.september 1972.

I dag er Costa Teguise et driftig senter for turismen på Lanzarote, hvor 9 000 innbyggere hvert år ønsker 600 000 turister velkommen.

Dette skal feires med mange forskjellige arrangementer i oktober. Allerede lørdag 22.oktober vil fly fra det spanske luftforsvaret ha en oppvisning over byen.
Videre blir det utstillinger, foredrag, windsurfing, musikk og dans, og hvert skolebarn i kommunen vil motta en bok med historien om Costa Teguise. Feiringen vil foregå fram til mars 2023.
Lanzaroteposten kommer tilbake med flere detaljer om feiringen når disse foreligger.

Tre båter med flyktninger inn til Lanzarote onsdag morgen
Foto: pixabay.com (arkiv)

Onsdag morgen kom det tre båter med til sammen 129 flyktninger om bord inn til Lanzarote. Om bord var det flere kvinner og barn.
Bare en person måtte sendes til sykehus på grunn av dehydrering.

Noen av flyktningene ble reddet av Sjøredningstjenesten onsdag morgen. Foto: La Voz de Lanzarote

Man kan lese mer om hva som skjer med flyktninger som kommer til Lanzarote ved å klikke HER.

Sjømannskirken informerer
Foto: Liv A Nielsen

Hver tirsdag og torsdag fra kl.11 til 14 er det åpent hus på Sjømannskirken i Puerto del Carmen. Det serveres nystekte vafler og kaffe, og ofte andre godbiter også.
Vi starter med salg av hjemmebakte rosinboller på tirsdager fra 4/10, og hjemmebakt grovbrød på torsdager fra 6/10. FØRST TIL MØLLA! Husk bestilling hvis du vil ha hjemmebakst før det blir utsolgt!
Biblioteket er åpent, og man kan tenne lys i kirkerommet.

Sjømannskirken på Lanzarote ligger rett over gata for TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen, ca 200 m opp fra hovedgata i byen, Avenidaen.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast