nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 4.oktober 2022

Ny musikkfestival i Puerto del Carmen

I hele oktober arrangeres den nye musikkfestivalen «SunSet Festival, Full av musikk» i havna i Puerto del Carmen.
Festivalen støttes økonomisk av den kanariske regjeringen, næringsforeningen i provinsen Las Palmas, og turistmyndighetene på Lanzarote.

La Oreja de Van Gogh. Foto: Delgado/wikipedia.org

Det blir mer enn ti konserter i havna, alle med gratis adgang. Det største trekkplasteret er gruppa «La Oreja de Van Gogh«, «Van Goghs øre», en av Spanias mest kjente popgrupper. Bandet kommer fra San Sebastian på fastlandet, og har solgt over åtte millioner album på verdensbasis.
De spiller tirsdag 11.oktober kl.21 i havna i Gamlebyen i Puerto del Carmen.

Festivalen starter torsdag 6.oktober kl.21. Da stiller flere artister på scenen, og hele showet skal spilles inn av TV Canarias, Radio Television Canarias (RTVC), og vises senere.

Fredag 7.oktober vil gruppen «Paradise» spille en hyllest til gruppen «Coldplay».

Lørdag 8.oktober opptrer den kanariske sangeren Cristina Ramos. Hør henne synge «Show must go on» fra Queen:

Mandag 10.oktober spiller gruppen «Salvapantallas» med en hyllest til spanske artister, og tirsdag 11.oktober spiller altså La Oreja de Van Gogh.

Hele programmet finner man på festivalens nettside HER.

Bøndene på Lanzarote får økonomisk hjelp
Foto: turismolanzarote.com

Regjeringen på Lanzarote har bevilget 500 000 euro (fem millioner kroner) som skal gå til bøndene som driver med sau-og geiteavl.  Tilskuddet skal gå til dyrefór, og man håper at tallet på sauer og geiter på øya skal øke betraktelig etter at bøndene har mottatt den økonomiske hjelpen.

Kommunen møter sine innbyggere: spørmål og svar
De kommunale lederne i Tias kommune. Foto: Tias kommune

I dag tirsdag 4.oktober inviterer Tias kommune sine innbyggere til et informasjonsmøte med sine kommunale ledere, de som vi i Norge kalte rådmenn tidligere.
Lederne har fordelt seg på forskjellige kommunale møteplasser i kommunen, og varer fra kl.18 til 20. (CSC står for Centro Socio Cultural, Sosiokulturelt senter):

Hiperdino åpnet ny butikk i Costa Teguise
Ny butikk i Costa Teguise. Foto: Hiperdino/FB

Hiperdino-kjeden har åpnet et nytt supermarked i Costa Teguise. Butikken ligger i C/Las Olas, og er på 153 m2. Sju personer jobber i butikken, som har åpent hver dag fra kl.08 til 22. Det er investert en halv million euro i den nye butikken.

Sjømannskirken informerer
Foto: Liv A Nielsen

Hver tirsdag og torsdag fra kl.11 til 14 er det åpent hus på Sjømannskirken i Puerto del Carmen. Det serveres nystekte vafler og kaffe, og ofte andre godbiter også.
Biblioteket er åpent, og man kan tenne lys i kirkerommet.

Sjømannskirken på Lanzarote ligger rett over gata for TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen, ca 200 m opp fra hovedgata i byen, Avenidaen.

Sjømannskirken melder at julelotteriet er i gang…les mer om gevinster, trekning og hvordan man kan kjøpe lodd HER.

Det skal også i år stemmes over hvilken sjømannskirke som har de beste vaflene. Man kan stemme ved å gå HIT , eller skanne QR-koden på bildet under – så kommer du rett til avstemmingen på Sjømannskirkens hjemmesider.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast