nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 22.september 2022

Mandag starter man å gi ut den fjerde dosen mot korona på Kanariøyene
Tegning: Morten Hjerpsted

De kanariske helsemyndighetene har nå mottat 273 600 doser av den fjerde vaksinen mot korona. Vaksinen er tilpasset de nye Omicron-variantene.
De mest sårbare gruppene av befolkningen har allerede fått vaksinen, og fra mandag av vil innbyggerne på over 80 år og beboere på sykehjem bli prioritert.
I pressemeldingen står det at man ikke skal gjøre egne avtaler med sitt helsesenter; man vil bli ringt opp når det er din tur for sprøyte.

Ikke behov for SPTH-skjema lenger

Det ganske så forhatte koronaskjemaet SPTH er ikke lenger påkrevd ved innreise til Spania. For de fleste EU/EØS -land har dette skjemaet ikke vært i bruk det siste året. Innbyggere fra land utenfor EU, f.eks Storbritannia kan likevel bli avkrevd bevis for å være full-vaksinert, eller vise et test-sertifikat, men man slipper å fylle ut SPTH-skjemaet.

Den tredje, fjerde og femte båten med flyktninger på et døgn reddet onsdag 

Som Lanzaroteposten skrev om i går var Sjøredningstjenesten på utkikk etter den tredje båten med flyktninger. Den ble funnet rett utenfor kysten av øya tidlig onsdag morgen. Om bord var det 45 menn, sju kvinner og seks barn, alle fra land sør for Sahara. I følge det lokale Røde Kors var alle i god form.
En gummibåt med fire flyktninger om bord ble hjulpet i land onsdag morgen av en fisker til landsbyen Caleta de Famara på Lanzarotes vestkyst.
Det er utrolig at de fire flyktningene har klart å komme seg fra Afrika til Lanzarote, når en ser på størrelsen av gummibåten:

Famara onsdag morgen. Foto: diariodelanzarote.com

I går ettermiddag ble en båt med 25 flyktninger om bord reddet 28 kilometer utenfor Haria kommune. Alle ble fraktet trygt til havna i hovedstaden Arrecife, hvor det lokale Røde Kors ventet.

Man kan lese mer om hva som skjer med flyktninger som kommer til Lanzarote ved å klikke HER.

Kanariøyene er vinterens mest poulære reisemål for tyske turoperatører
-Opplev Kanariøyene uten hastverk! Foto: Alltours

Som Lanzaroteposten skrev om mandag har de kanariske turismyndighetene satt i gang en massiv kampanje for å få den tyske «sølv-generasjonen», 55 til 75 år til å tilbringe vinteren på Kanariøyene.
Og kampanjen bærer frukter!
I følge den spanske turistportalen Hosteltur har en av Tysklands største turoperatører, Alltours plassert Kanariøyene som vinterens destinasjon nr.1.
Alltours har utvidet tallet på hotellrom på de største øyene, både på fire-og femstjerners hotell. Selskapet tilbyr også rabatter for tidlig bestilling, og gratis avbestilling inntil 14 dager før avreise.

Mer fornybar energi må produseres på Kanariøyene, sier eksperter
Hustegner Erlings løsning på mer bruk av fornybar energi! Tegning: Erling Bjørn Hansen

Foreningen for solenergi i Spania, UNEF understreker behovet for økt bruk av energi fra fornybare kilder på Kanariøyene.
Fornybar energi utgjør bare 20 prosent av all kraft-produksjon på Kanariøyene. På Lanzarote utgjør produksjonen av fornybar energi knapt 10 prosent av det totale forbruket.
På grunn av at øyene produserer det meste av sin elektrisitet ved hjelp av store diesel-aggregater, slipper Kanariøyene ut fem ganger mer karbondioksid (CO) til atmosfæren enn det som produseres i hele Spania.

Tias kommune med Puerto del Carmen på Lanzarote er blant de 30 kommunene på Kanariøyene som vil motta støtte for å forbedre energieffektiviteten.

Sentrum av landsbyen San Bartolomé skal rustes opp
Ill. Kommunen

Sentrum av landsbyen San Bartolomé skal pusses opp. De gamle bygningene som blant annet huser en gammel mølle skal få et nytt utseende. Det blir også en ny park med stier, trær og benker, alt til en pris på 500 000 euro, fem millioner kroner.

Sjømannskirken informerer
Foto: Liv A Nielsen

Hver tirsdag og torsdag fra kl.11 til 14 er det åpent hus på Sjømannskirken i Puerto del Carmen. Det serveres nystekte vafler og kaffe, og ofte andre godbiter også.
Biblioteket er åpent, og man kan tenne lys i kirkerommet.

Sjømannskirken på Lanzarote ligger rett over gata for TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen, ca 200 m opp fra hovedgata i byen, Avenidaen.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast