nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 19.september 2022

Ventelistene for medisinsk behandling blir lengre på Lanzarote
Sykehuset i Arrecife. Foto: gobiernodecanarias.org

Tallet på pasienter som står i kø for å få medisinsk behandling på Lanzarote har økt med 36 % i første halvår sammenlignet med de siste seks månedene av 2021.
I årets seks første måneder ventet 2024 personer på medisinsk behandling. I de siste seks månedene av 2021 stod 1488 personer på venteliste.
Av de på venteliste nå venter 357 personer på en operasjon, 125 personer venter på rehabilitering, mens 123 personer venter på å bli behandlet for hudsykdommer (dermatologi).

Oppdaterte smittetall (korona) på Kanariøyene

Fra tirsdag til og med fredag siste uke ble det registrert 293 nye smittetilfeller på Kanariøyene. Nå registreres bare personer over 60 år.
Seks dødsfall ble også registrert; alle i alderen 69 til 94 år med underliggende sykdommer. Disse var pasienter på sykehus på Tenerife, Gran Canaria og La Palma.
For tiden er 83 personer innlagt på sykehus, hvorav fire er på intensiven.

83 båter med flyktninger til Lanzarote så langt i år
Foto: wikipedia.org

83 båter med flyktninger kom til Lanzarote i løpet av årets første åtte måneder. Dette er 66 prosent flere enn i samme periode i fjor, da det kom 50 båter til øya.
I følge datasenteret på Lanzarote har det så langt i år totalt kommet 3744 flyktninger til Lanzarote, hvorav 526 var barn.
To personer mistet livet under overfarten. I samme periode i 2021 kom det 1456 flyktninger til øya, hvorav 217 var barn, og sju dødsfall ble rapportert. Av flyktningene var 2730 menn og 496 kvinner.
Hittill i september har det kommet 38 båter inn til Lanzarote.

– Kom gjerne hit, sier de kanariske turistmyndighetene til tyskere

Tyskland bevilget nylig 300 euro til hver tysker for å lette litt på strømregningen i vinter. Dette gjør at de kanariske turistmyndighetene har satt i gang en massiv annonsekampanje i Tyskland for å få tyskere til Kanariøyene i vinter.
– Spar penger på strøm og gass i vinter; kommen Sie bitte hier, sier annonsene.
Kampanjen er rettet mot tyskere i alderen 55 til 75 år, som vanligvis har tid og økonomi til å tilbringe vinteren på øyene.

Senere i høst skal turistmyndighetene på Kanariøyene bruke 10,5 millioner euro på å få flere turister fra Europa til øyene i vinter, nettopp på grunn av høye strømpriser i de fleste europeiske land. Kampanjen skal gå i i Norge, Sverige, Finland, Storbritannia, Italia og Nederland.

Cruisesesongen er såvidt i gang
Norsk-amerikanske «Anthem of the Seas» besøkte Lanzarote fredag. Foto: wikipedia.org

Fra nå av og fram til nyttårsaften vil det komme 110 cruiseskip til Lanzarote. Det er ganske få i september og første del av oktober, men så braker det løs!
I november kommer det 50 skip, og i desember 40.
Det blir ekstra spennende med to ankomster av hurtigruten «Spitsbergen» i november; 18. og 22.november. I februar og mars 2023 kommer «Spitsbergen» på besøk fire ganger.

Til Lanzarote flere ganger i vinter. Foto: Isak Lovik/wikipedia.org
Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast