nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 21.september 2022

Kinesisk festival i Puerto del Carmen
Foto: unsplash.com

I morgen torsdag arrangeres det en kinesisk festival i Puerto del Carmen.

Kl.17 blir det en parade langs Avenidaen mot havna i Gamlebyen. Da vil en utstilling åpnes i det kommunale senteret der, Fondeadero.
Et skriveverksted hvor man underviser i kinesiske tegn vil også arrangeres.
Senere på kvelden, kl.20 blir det dragedansing, akrobater og trommespilling på Varadero-plassen ved havna. I de neste dagene vil også kinesiske filmer bli vist i Fondeadero-senteret.

Det er registrert omtrent 1500 kinesiske borgere på Lanzarote.

Internasjonal musikkfestival på Kanariøyene

For 39.gang arrangeres Den internasjonale Musikkfestivalen på Kanariøyene (FIMC).
Fra 12.januar til 12.februar 2023 blir det arrangert 60 konserter med åtte orkestre, solister og kammerensembler fordelt på alle Kanariøyene.

Blant de som skal opptre er Kyiv Symfoniorkester, BBC Philharmonic Orchestra, Bamberg Symphony fra Tyskland, Maggio Musicale Fiorentino fra Firenze, Chamber Orchestra of Europe, Chamber Orchestra of Scotland, og to orkester fra Kanariøyene.

Kulturministeren på Kanariøyene sier at festivalen er tilbake for fullt etter to år med redusert program. Man håper også å trekke til seg flere yngre publikummere, og vil derfor tilby billigere billetter for de yngre, med opptil 50 prosent rabatt.

Man finner hele programmet på nettsiden HER (på engelsk og spansk), hvor man kan lese om hvem som opptrer hvor og når. Fra 12.desember kan man også bestille og kjøpe billetter via nettsiden.

Av programmet kan man nevne at ORTHEMIS ORQUESTA vil framfør musikken fra Edvard Griegs «Peer Gynt» i teateret El Salinero i Arrecife 15,januar 2023.

Lanzarotes tidligere president tiltalt igjen
Fra et tidligere regjeringsmøte. ex-presidenten i midten. Foto: Cabildo de Lanzarote

Lanzarotes tidligere president, Pedro San Ginés er i hardt vær for tiden.
Tidligere i år ble han tiltalt for korrupsjon i forbindelse med et avsaltingsverk i Playa Blanca.
Nå har påtalemyndighetene i Las Palmas tatt ut tiltale mot ham igjen. Denne gangen er han tiltalt for å ha løyet under ed i forbindelse med anklager han kom med om en forretningsmann på øya.

Dato for rettssaken er ikke satt.

70 flyktninger plukket opp av Sjøredningstjenesten, leter etter en annen båt

Tidlig tirsdag morgen ble 70 flyktninger i to båter reddet av Sjøredningstjenesten utenfor kysten av Lanzarote. Blant flyktningene var det seks barn og to kvinner.
Det letes videre etter en annen båt som har blitt observert av helikopter i området.

Man kan lese mer om hva som skjer med flyktninger som kommer til Lanzarote ved å klikke HER.

Ny kontrakt signert mellom e-verk og vannverk
Vannverket på Lanzarote. Foto: Canal Gestion

Det er nå skrevet en kontrakt mellom e-verket (Endesa) og vannverket (Canal Gestion) på Lanzarote. Denne kontrakten garanterer at e-verket vil gi nok strøm til Canal Gestionss avsaltningsverk i de neste fem årene, til en verdi av 79,5 millioner euro.

Nesten halvparten av ferskvannet som blir produsert på Lanzarote forsvinner på grunn av dårlige vannledninger og svindel, og begge parter lover å forbedre produsjonen og distribusjonen av ferskvann under kontraksperioden.

Pannekaker på Las Vistas 
Foto: Lanzaroteposten

I dag onsdag fra kl.14 er det som vanlig tilbud på pannekaker med en trøndersk vri; med blåbærsyltetøy og flesk, dersom man ønsker det.

Serveringen foregår på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen, på skrå over gata fra helsesenteret og postkontoret i Puerto del Carmen.
Det er selvsagt ikke spiseplikt, og vil man ha andre retter fra menyen, er det bare å bestille.
Alle er hjertelig velkommen til dette helt uformelle treffet!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast