Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 12.juli 2022

Tias kommune (med Puerto del Carmen) starter kampanje for bedre gjenvinning av glass
Foto: Tias kommune

Nå skal det fart på gjenvinning av glass i Tias kommune!
Kommunen lanserer i disse dager en kampanje blant hotellene og restaurantene for å sortere søplet riktig.
Alt for ofte blandes matavfall med både glass og plast, og gjør det nesten umulig for søppel-deponiene å sortere videre.

Nå skal alle hotellene og restaurantene få spesielle glass-containere fra organisasjonen Ecovidrio, helt uten utgifter for etablissementet.
I de neste ukene skal et team av miljøarbeidere besøke bedriftene for å lære opp ansatte hvordan de skal sortere søppel, og samtidig finne ut hvilket utstyr de trenger for å tilpasse seg de nye reglene.

I en rapport fra 2021 viste det seg at Tias kommune samlet inn over 755 000 kilo glass dette året, som utgjør litt over 36 kilo per innbygger.

Det er tid for budsjetter på Lanzarote!

Yaiza kommune har siste uke endelig vedtatt et budsjett for 2022. Beløpet er på 23,1 millioner euro, 230 millioner kroner. I følge en melding fra kommunen sikrer dette budsjettet sosiale tjenester, vedlikehold av kommunale bygg, idrettsaktivieter og kultur ut året uten å kreve mer skatt av innbyggerne.

Regjeringen på Lanzarote har gitt klarsignal for en investering på 123 millioner euro som blant annet skal brukes på å bygge 472 kommunale boliger på øya, og sette i gang fem vei-prosjekter.
Sjefen for offentlige arbeider på øya sier at man planlegger før årets slutt å legge ut på anbud fornyelse av det planlagte veikrysset i Playa Honda, nye deler av omkjøringsveien forbi hovedstaden, ny firefelts vei fra flyplassen til Puerto del Carmen, og utbedring av veistrekningen Guatiza-Orzola nord på øya.

Regjeringen betaler 200 euro for å dekke inflasjon
Foto: pixabay.com

Fra Lanzarote Living Consultancy by Lydia Thain har vi mottat denne meldingen:

– Dersom man tjener mindre enn 14 000 euro i året (per husholdning), er lovlig registrert som resident på øya i minst et år, og er enten registrert som arbeidsledig eller i arbeid, kan man nå kreve 200 euro (2000 kroner) fra regjeringen for å dekke inflasjonen så langt i år.

Staten har laget en offisiell informasjonsside om hvordan man skal forholde seg dersom man er kvalifisert for dette bidraget.
Informasjonen er på spansk, men mange kan bruke Googles oversettelsesprogram for å få mer informasjon.

https://sede.agenciatributaria.gob.es/…/preguntas…

Ta gjerne kontakt med Lydia Thain dersom man vil vite mer.

Den nybygde piren i Arrieta er stengt
Denne gangveien er foreløpig stengt. Foto: wikimedia.org

Det er oppdaget feil på den nybygde gangveien ut til en betongkloss på badestranden La Garita. Gangveien ble åpnet for publikum i mai i fjor etter å ha blitt bygd og forsterket om for 400 000 euro.
Nå har brannvesenet i Haria kommune oppdaget sprekker i rekkverket, og dermed ble gangveien stengt.
Nå skal Haria kommune reparere skadene, og etter at inspektører fra regjeringen/Cabildo har godkjent arbeidet åpnes gangveien igjen.

Lanzaroteposten skrev om åpningen av den restaurerte gangveien i mai i fjor.

Båt med 46 flyktninger om bord inn til Lanzarote

I går kveld kom en redningsbåt inn til Arrecife med 46 flyktninger om bord, 37 menn og ni kvinner. Gummibåten ble oppdaget av et skip 80 kilometer øst for Lanzarote, som varslet nødetatene på Lanzarote. Flyktningene var fra land sør for Sahara.
Man kan finne ut mer om hva som skjer med flyktninger som kommer til Lanzarote ved å klikke HER.

Ny restaurant i Playa Blanca

Eieren av den populære restauranten Hi-Life i Puerto del Carmen Rohit Datwani, (Roy blant venner),  åpnet sin nye indiske resuaurant i Playa Blanca sist lørdag. For å bestille bord ringer man (0034) 828 730 284.
Restauranten er den fjerde indiske restauranten Roy har på Lanzarote, og man finner denne i det populære området Marina Rubicon i Playa Blanca. Roy har også en indisk restaurant på Tenerife.
Lanzaroteposten gratulerer!

Sjømannskirken inviterer
Foto: Liv A Nielsen

Som vanlig på tirsdag (og torsdag) serverer Merethe på Sjømannskirken nystekte vafler og kaffe fra kl.11 til 14.
Kirkerommet er åpent, og det er biblioteket også.
Sjømannskirken ligger rett over gata fra TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen, rett opp fra Avenidaen.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast