Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 13.juli 2022

Oppdaterte smittetall på Kanariøyene, kraftig økning

Siden siste fredag er det registrert 2027  nye smittetilfeller med korona på Kanariøyene. (Nå registreres bare syke over 60 år).
16 personer i alderen 60 til 96 år døde med smitte, alle med underliggende sykdommer. 11 av de døde kommer fra Tenerife, fem fra Gran Canaria.
477 personer ligger på sykehus med smitte, hvorav 23 på intensiven.

Femstjerners hotell i Costa Teguise utsetter oppussing
Hotel Melia Salinas i Costa Teguise. Foto: melia.com

Lanzaroteposten  skrev i januar at Hotel Melia Salinas, et ærverdig femstjerners hotell i Costa Teguise skulle stenge i april for oppussing. Nå er oppussingen utsatt til etter sommersesongen.
Det viser seg at kommunestyret i Teguise ennå ikke har godkjent planene hotellet har for oppussingen. Hotellet er nemlig delvis tegnet av den lokale kunstneren Cesar Manrique, og da er det strenge regler for eventuelle forandringer.
Hotel Melia Salinas var det første femstjerners hotellet på Lanzarote. Byggingen ble satt i gang i 1974, og ble fullført i 1977.

Verdensberømt kokk på Lanzarote
José Andrés. Foto: David Shankbone, wikimedia.org

Den spansk-amerikanske mesterkokken José Andrés besøker Lanzarote denne uken. Han lager et tv-program om kanariske matskikker for The Discovery Channel.
Kjøkkenet han har valgt er på restauranten Brisa Marina i Playa Blanca. På menyen står blant annet reker fra landsbyen La Santa på vestkysten, flere retter med lokal fisk, og de berømte kanariske potetene. Senere i uken skal saltutvinningen i Salinas de Janubio filmes, og det skal også den tradisjonelle kanariske brytingen, lucha.

Restauranten Brisa Marina i Playa Blanca. Foto: tripadvisor.es

José Andrés er kanskje mest berømt for å være grunnlegger av World Central Kitchen, en ideell organisasjon dedikert til å tilby måltider i kjølvannet av naturkatastrofer. Teamet hans har lenge vært på plass i grenseområdene til Ukraina med mat til flyktningene.
Han har egne restauranter i de største byene i USA, blant andre New York, Washington, Los Angeles og Las Vegas.

Mandag kom mesterkokken til hotellet La Isla y el Mar i Puerto del Carmen, hvor det ble et hyggelig møte med presidenten på Lanzarote, María Dolores Corujo:

Mesterkokken og presidenten. Foto: Cabildo de Lanzarote
Barna på Lanzarote lærer om den tradisjonelle kulturen på øya
Barna lærer om hvordan gofio lages. Foto: Tias kommune

Tias kommune med Puerto del Carmen har startet et nytt prosjekt hvor barn i alderen 6 til 10 år skal lære om tradisjonell kultur på Lanzarote.
Hver lørdag er det forskjellige aktiviteter som alle kan ta del i; musikk, maling, eventyrfortellinger, dans og bruk av kajakker, og ikke minst lære om lokale matretter. Foreldrene er også invitert til å delta.
Sist lørdag var barna ute i felten og fikk fortalt om hvordan det søte melet fra Kanariøyene, gofio ble produsert.
Gofio var redningen for mange av innbyggerne i harde tider, og har vært en viktig ingrediens i kanarisk matlaging. Kanariske emigranter har spredt bruken til Karibia og Vest-Sahara, skriver Wikipedia.

Foto: La Molina de Lanzarote

Alle aktivitetene er gratis, og man kan melde seg på aktivitetene ved å ringe (0034) 634 514 214.

Pannekaker i dag onsdag
Disse pannekakene ble servert sist onsdag! Foto: Lanzaroteposten

Som vanlig på onsdag serveres det pannekaker på Lanzarote for de som liker det!
Fra kl.14 samles vi på restauranten Casa Tina´s i Puerto del Carmen, rett over gata for Burger King i enden av Avenidaen. Vår tradisjonelle restaurant Las Vistas har som kjent sommerferie.
Det er selvsagt ingen spiseplikt, og man kan velge andre retter fra restaurantens rikholdige meny. Hjertelig velkommen!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast