Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 11.mai 2021

Oppdaterte smittetall

Siste døgnet ble sju personer friskmeldt, mens 11 fikk påvist smitte. Smittetallet er 143.
150 tester ble utført søndag.
Smitteutbruddet i treningsstudioet i Arrecife fortsetter å vokse, og 48 utøvere med familie og venner er smittet den siste uka.
Regjeringen på Lanzarotes offisielle smitteoversikt finnes ved å klikke HER (på engelsk).

Den kanariske regjeringen har i går kveld vedtatt å fjerne både portforbudet og restriksjoner på reising mellom øyene.
Det har vært portforbud på Kanariøyene i lang tid, men nå er dette forbudet opphevet.

Helsedepartementet på Kanariøyene forlenger kravet om en koronatest før man ankommer øyene fra det spanske fastlandet fram til 31.juli. Både en PCR-test eller en antigen hurtigtest blir godkjent.
Det står ingen ting om hva som skjer dersom man er ferdig vaksinert, og vil reise til Kanariøyene.

Femti turister skal delta i en pilot-test av «trygge opplevelser» på Lanzarote
Ill: pixabay.com

50 britiske og spanske turister skal fra 14.mai og i fire dager delta i en test for «trygg turisme» på øya. Alle prøvekaninene skal bo på Hotel Melía Salinas i Costa Teguise.

Turistene skal gjennomføre et fullstendig turistprogram som inkluderer flere besøk til turistsentrene, som nasjonalparken Timanfaya, Kaktusparken og grottene i Jameos del Agua.
Videre skal turistene observeres når de besøker restauranter og butikker, når de bruker offentlig og privat transport, og besøk på stranda.
Målet er å teste en reisemodell som inkluderer tiltak som garanterer sikkerheten til den reisende, og for de personene som betjener turistene.
Arrangørene av dette prøve-prosjektet er regjeringen på øya, turistmyndighetene, Melía-hotellet, Biolab-laboratoriet, bilutleiefirmaet Cicar, og CACT, Sentrene for kunst, kultur og turisme på Lanzarote.

Hele prosjektet skal overvåkes og bedømmes av eksperter fra King´s College i London, som er en vitenskapelig institusjon med stor prestisje i Europa, skriver arrangørene.
King´s College skal under oppholdet bruke enkle og lite påtrengende kontroller og overvåking av deltakerne. Resultatene skal deretter brukes når den nye og sikre «turistveien» for Lanzarote skal utformes.

Kraftig vind de neste to dagene på Lanzarote og Fuerteventura
Foto: pexels.com

Det spanske værinstituttet AEMet melder om kraftig vind på øyene i dag og onsdag. I følge AEMet blir det sterkest vind innenlands på Lanzarote, hvor vinden kan komme opp i 60 km/t. Temperaturene vil ligge rundt 23-25 grader.

De vestlige øyene Gran Canaria, Tenerife, La Gomera, La Palma og El Hierro får enda sterkere vindkast, sier værinstituttet.

Det investeres i nasjonalparken Timanfaya
Soloppgang i Timanfaya. Foto: pxhere.com

Den kanariske regjeringen har bevilget 2,3 millioner euro, 23 millioner kroner til oppgradering av nasjonalparken Timanfaya.
Pengene skal brukes til bevaring av eksisterende områder, rengjøring og vanlig vedlikehold, og ladestasjoner for elbiler skal også installeres.

Gangbroen på stranda i landsbyen Arrieta er nå åpen for publikum
Foto: Haria kommune

Gangbroen på stranda Playa de la Garita i landsbyen Arrieta på nordøstkysten er nå ferdig restaurert, og er åpen for publikum.
Deler av broen ble ødelagt etter en kraftig storm for fire år siden, og er nå bygget opp igjen til den nette sum
av 400 000 euro.
Gangbroen er delvis bygget i tre, og har benker plassert i skyggen langs gangveien, vendt mot havet eller mot stranda.
Gangbroen er ikke tilrettelagt for stuping og hopping i sjøen, noe som barn og unge ofte gjorde fra den gamle broen. Man regner kanskje med at de ivrigste vil bruke rekkverket som stupebrett?

Åpent hus på Sjømannskirken i dag tirsdag
Foto: Liv A Nielsen

Fra kl.10.30 til kl.14 i dag er Sjømannskirken i Puerto del Carmen åpen.
Kafeen serverer kaffe og vafler. Mangler man lesestoff er også biblioteket tilgjengelig.
Sjømannskirken ligger rett over gata fra Hotel Cinco Plazas.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast