Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 2.juni 2022

Nye flyselskaper inviteres til Lanzarote

I forbindelse med det europeiske planleggingsmøtet for nye flyruter (Routes Europe) som ble arrangert i Bergen i mai, var Lanzarote representert av blant andre Héctor Fernández, en av turistdirektørene på øya.
Han hadde møter med flere av flyselskapene som ennå ikke flyr til og fra Lanzarote, eller som sjelden flyr hit. Det var selskapene Air Canada, United Airlines, Turkish Airlines, Lufthansa, LOT ( Polen), TAP (Portugal) og Icelandair.
Direktør Fernández sier til lokalavisa at han har fått positive tilbakemeldinger fra møtene, og håper på nye ruter i nær fremtid.

Lanzaroteposten skrev om «Routes Europe»-møtet i Bergen 23.mai.

Kanariøyene slår seg sammen med turistportalene Expedia og TripAdvisor
Fra nettsiden til Expedia.com

For å tiltrekke internasjonale turister til Kanariøyene denne sommeren, har turistmyndighetene på øyene startet et samarbeide med turistportalene Expedia og TripAdvisor for å stimulere til økt salg av reiser denne sommeren.
Det er spesielt seks store turistmarkeder som er viktig denne sommeren: Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Italia, Nederland og Belgia.

Expedia har årlig mer enn 112 millioner besøkende på sine nettsider, mens TripAdvisor, som er verdens største plattform for anmeldelser av reiseinnhold har mer enn 463 millioner brukere.
Kampanjen koster 940 000 euro,som fordeles likt mellom alle Kanariøyene. Slagordet som dominerer annonsekampanjen er «Du fortjener Spania», og hvor de forskjellige Kanariøyene omtales spesielt.

Nye toaletter på flyplassen
Foto: Masscultura.com

Flyplasseier Aena har installert nye toaletter på Terminal 2 på flyplassen på Lanzarote. Terminal 2 er terminalen der lokalflyene kommer og går ut fra.
Alt utstyr som brukes følger de nye helseforskriftene, som krever automatiske kraner, håndtørkere og såpeholdere.
Aena (Spanias Avinor) forteller at flyplassen skal oppjusteres slik at passasjerene og de ansatte får en god opplevelse når de er på flyplassen på Lanzarote.

Den kanariske supermarked-kjeden Hiperdino kjøper kortreiste produkter for fem milliarder kroner

Den kanariske supermarked-kjeden Hiperdino har butikkene som selger flest kanariske produkter. Hele 40 prosent av alle varene som selges der er produsert på Kanariøyene.
Hiperdino er nå i gang med å bygge og deretter åpne 25 nye butikker på Kanariøyene i løpet av de neste tre årene, samtidig som de pusser opp gamle butikker. Den store Hiperdino-butikken på Deiland shoppingsenter i Playa Honda på Lanzarote er stengt og under full oppussing.

I tillegg til Hiperdinos utvidelser er tyske Lidl i full gang med å utvide sitt kanariske område. For to måneder siden annonserte Lidl at selskapet vil investere 100 millioner euro som en del av deres tre-års plan til å åpne 11 nye butikker på Kanariøyene. Lidl har allerede tre butikker på Lanzarote.
Også Lidl har som mål å tilby sine kanariske kunder mer kortreist mat og drikke ved å utvide sitt lokale nett av distributører.

Deler av kysten rundt Lanzarote i fare på grunn av klimaforandringer
Disse områdene på Kanariøyene er i fare for ødeleggelser ved endringer i klimaet. Ill.: grafcan,es/Gobierno de Canarias

I en nylig utgitt rapport fra den kanariske regjeringen advares det mot økonomiske og miljømessige skader på grunn av fremtidige oversvømmelser.
I følge rapporten kan opp til ti kystområder på Lanzarote og naboøya La Graciosa rammes av klimaforandringer, et  område som er 36,4 km langt.
Skadene som kan oppstå på grunn av høyere havnivå vil ramme veier, turiststrender og økosystemer, og øke erosjonen langs hele kysten.
Totalt er det 47 områder på Kanariøyene som er i stor fare for ødeleggelser fram mot år 2050, og ikke minst år 2100 hvis ingen ting gjøres for å stoppe klimaendringene.
Steder som kan rammes er Arrecife, Costa Teguise, Famara, Puerto del Carmen, Playa Honda, El Golfo og La Santa. På La Graciosa er områdene Caleta de Sebo og Playa Frencesca i fare.

Tre båter med 169 flyktninger reddet utenfor kysten av Lanzarote

Sjøredningstjenesten på Lanzarote reddet tidlig onsdag morgen tre små båter når kysten av øya.
Om bord var det 169 personer, alle fra land sør for Sahara. To kvinner og et barn ble overført til sykehus etter å ha fått førstehjelp på brygga ved ankomst.

Lokalavisa La Voz de Lanzarote presenterte i går en video for å vise litt av arbeidet det lokale Røde Kors gjør hver gang det kommer flyktninger til Lanzarote, Og i går morges ved daggry var det altså nye båter som kom inn:

Man kan finne ut mer om hva som skjer med flyktninger som kommer til Lanzarote ved å klikke HER.

Kaffe og vaffel på Sjømannskirken
Foto: Sjømannskirken

Som vanlig på torsdag inviterer Sjømannskirken i Puerto del Carmen på kaffe og nystekte vafler fra kl.11-14.
Har du lyst på grovt brød, baker Mertehe det for deg, men det bør bestilles på forhånd. Kontaktmulighetene finner man HER.

Sjømannskirken ligger rett over gata fra TIU-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast