Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 23.mai 2022

Oppdaterte smittetall fra Kanariøyene

Siden forrige tirsdag er 1161 personer over 60 år koronasmittet. Seks personer i alderen 62 til 90 år, alle med underliggende sykdommer døde med smitte. Fem av disse kom fra Gran Canaria, og en fra Tenerife.
225 personer ligger på sykehus med smitte, hvorav 15 ligger på intensiven.

To tilfeller av apekopper bekreftet på Kanariøyene

Helsemyndighetene bekreftet før helgen at to tilfeller av apekopper er oppdaget på Kanariøyene; et tilfelle på Gran Canaria, og et på Tenerife.
Begge personene som er smittet har milde symptomer, og blir behandlet hjemme.
Smitte mellom personer kan skje ved nær, intim kontakt. Sykdommen er langt mindre smittsom enn covid-19, ifølge opplysninger fra helsemyndigheter.

Ironman vunnet av deltakere fra Belgia og Storbritannia
Klokka er 07.00 lørdag morgen, og starten har nettopp gått for de vel 1300 deltakerne i årets Ironman. Foto: Club La Santa Ironman/Facebook

Lørdagens Ironman på Lanzarote ble vunnet av belgieren Kenneth Vandendriessche og britiske Lydia Dant. Vinnertidene i herreklassen var 8:39:56, og dameklassen 9:37:26. Nummer to i herreklassen ble Mathias Petersen fra Danmark, som brukte litt under tre minutter lengre tid enn vinneren.

Man finner flere resultat på denne nettsiden.

Ny rekord for turister fra det spanske fastlandet
Foto: iberia.com

I april ble det satt ny rekord for turister fra det spanske fastlandet.
Da kom det 54 794 passasjerer fra forskjellige flyplasser på fastlandet. Dette er nesten 30 prosent flere passasjerer enn i mars, og 311 prosent flere enn i april 2021, da «bare» 13 331 turister kom fra fastlandet.
De fleste turistene kom fra Madrid, med 25 137 reisende.
Deretter fulgte Catalonia (Barcelona) med 9 672 passasjerer, og Galicia (Santiago de Compostela) med 5453 passasjerer.

Lokalt: I april reiste 94 583 passasjerer mellom Lanzarote og de andre Kanariøyene med lokalselskapene Binter og Canaryfly. Den travleste ruten er mellom Lanzarote og Gran Canaria med 61 000 passasjerer. Deretter følger ruten til Tenerife med 33 000 passasjerer.

Vueling øker direkterutene fra Lanzarote
Foto: vueling.com

Denne sommeren har det spanske lavprisselskapet Vueling utvidet sine direkteruter til 12 flyvinger, tre flere enn før pandemien.
Tre av disse er internasjonale ruter, til Amsterdam, Paris og København.
Ellers flyr Vueling direkte fra Lanzarote til Malaga, Alicante, Barcelona, Bilbao, Asturias, Santiago de Compostela, Sevilla, Valencia og Zaragoza.

Turistsjefer fra Lanzarote i Bergen

Siste uke ble konferansen Routes Europe arrangert i Bergen. Dette er en årlig konferanse hvor Europas flyselskaper, turistbyråer og turiststeder møtes for å diskutere og planlegge neste års flyruter.
Fra Lanzarote møtte blant andre en av turistsjefene, Héctor Fernández, som samtidig fikk feiret 17.mai i byen på Vestlandet.

Hector Fernandez er nr.2 fra venstre, sammen med lokale arrangører i Bergen. Kanskje noen vet hvem de er? Foto: Cabildo de Lanzarote
Den gamle isbryteren «Astra» er tilbake på Lanzarote etter en jordomseiling

Noen av leserne husker kanskje at Lanzaroteposten i november i fjor skrev om den gamle isbryteren «Astra» som skulle seile verden rundt. Dette skrev vi da:

– Den gamle isbryteren «Astra» skal seile jorda rundt fra Lanzarote
«Astra». Foto: mv-astra.com

Skipet «Astra» er en tidligere isbryter med en lengde på nesten 24 meter.
I fjor sommer og i høst har båten ligget i dokk i Arrecife for å gjøre den klar for en jordomseiling med utgangspunkt fra Puerto Calero sør for Puerto del Carmen. Starten går 1.desember, og målet er å seile jorda rundt UTEN å benytte Suezkanalen og Panamakanalen. Tidsrammen er på 155 dager eller mindre.
Kapteinen er Iain McNeil fra Skottland, som har brukt fem år på å planlegge turen.

Man kan følge turen via båtens nettside her: https://www.mv-astra.com/blog 

Nå er «Astra» tilbake på Lanzarote etter å ha lagt til kai i Puerto Calero. Båten har tilbakelagt 31 500 nautiske mil, og er den første båten i sitt slag som har klart dette.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast