Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 24.mai 2022

Matforgiftning på restaurant
Restauranten ved Bondemonumentet. Foto: Lanzaroteposten

Siste uke hadde 36 sykepleiere fra Lanzarote lunsj på den ærverdige restauranten ved Bondemonumentet, Restaurante Casa-Museo del Campesino.
Etter avsluttet måltid begynte de fleste å føle seg dårlig, og til slutt ble alle 36 registrert med en mild form for matforgiftning. Ingen av deltakerne måtte søke legehjelp.
Helsemyndighetene ble tilkalt for å finne en mulig årsak til forgiftningen. De tok flere prøver av både mat og fra kjøkkenet, og kunne en dag senere friskmelde restauranten igjen etter en total vask fra gulv til tak.

Turistene på Lanzarote bruker mer penger i ferien
Markedet i Teguise. Foto: Terje Jansson

Turistene på Lanzarote bruker mer penger på ferien sin på øya enn før pandemien.
Datasenteret på Lanzarote har regnet ut at turister i snitt bruker 151 euro hver dag på ferien sin i årets første kvartal. Dette er 20 euro mer enn det turistene brukte i siste kvartal av 2021.
Fra januar til mars i år brukte turistene daglig 67 euro på å bo, 38 euro på transport (til og fra øya), 12 euro på lokal transport, 22 euro på mat, fem euro på sport eller andre fritidsaktiviteter, tre euro på shopping, og 80 centimos på andre ting.

Likevel ligger Lanzarote under det gjennomsnittlige forbruket på Kanariøyene, hvor turister på Gran Canaria bruker mest, med et daglig forbruk på 161 euro.

Skoler i Yaiza kommune skal pusses opp
Ordfører Óscar Noda besøker barneskolen i Uga. Foto: yaiza.es

Fire skoler i Yaiza kommune skal få nye dører og vinduer, og kommunestyret har nå gått ut og bedt om anbud på jobben.
Gamle tredører og vinduer har etter mange års bruk fått sprekker, hvor vind og vann kommer inn. Nå skal alt erstattes av dører og vinduer i aluminium, og doble glass. Skolene ligger i Playa Blanca, Uga, Femés og landsbyen Yaiza.
Skolen i Las Breñas har allerede fått nye dører og vinduer.
Anbudssummen er satt til 85 000 euro for de andre fire skolene.
På Kanariøyene er det vanlig å først gå ut med beløpet kommunen vil bruke på arbeidet, og så må firmaene legge inn «anbud» på at de kan klare å utføre arbeidet til dette beløpet.

Mer asfaltering i Puerto del Carmen
Foto: Tias kommune

I forrige uke skrev Lanzarote om legging av ny asfalt på gater i Puerto del Carmen. Calle Guanapay og Calle Guataca var de to første gatene som fikk nytt dekke. Til sammen skal 22 gater få ny asfalt.
Deretter fikk gatene Princesa Guayarmina, Tanausú, Rompimineto, Laja, El Toscón, Piedra Negra og Punta del Barquillo nytt dekke.
Denne uka står gatene i omådet Los Mojones for tur, i følge meldingen fra Tias kommune.
Det skal brukes 510 775 euro, 5,2 millioner kroner på arbeidet.

Sjømannskirken på Lanzarote informerer
Foto: Liv A Nielsen

Fra kl.11 til kl.14 i dag tirsdag har Sjømannskirken i Puerto del Carmen åpent hus.
Det serveres nystekte vafler og kaffe, og det er muligheter å kjøpe ferske boller med rosiner for å ta med hjem til ettermiddagskaffen!
Sjømannskirken ligger rett over gata for TUI-hotellet Cinco Plazas. Tar man en taxi dit, er det best å bli kjørt til hotellet…ikke mange drosjesjåfører vet hvor/hva Sjømannskirken er…

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast