Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 12.mai 2022

Hvordan blir vinhøsten?
Fra en tidligere innhøsting. Foto: Gunn Langeland

Vineksperter på Lanzarote forteller nå at innhøstingen av årets druer kan starte senere enn vanlig, og gi mindre mengder druer.
Grunnen er at det i vinter har vært perioder med veldig varme dager, og en heller kjølig vår.

I fjor ble det plukket to millioner kilo druer på Lanzarote. I år regner man med at det vil bli plukket omtrent samme mengde som i 2020, omtrent 1, 37 millioner kilo.

Det er stor etterspørsel etter vin fra Lanzarote, og allerede i år er det solgt nesten en million flasker.
Selv om det blir mindre mengder med druer, kan kvaliteten på vinen bli utmerket. Noe av den beste vinen de senere årene har blitt produsert da den totale druemengden var liten.

Det er allerede høstet 5 000 kilo druer på Lanzarote! Ved et eksperiment som er utført ved Bodegas La Geria denne vinteren ble en spesiell druetype drevet fram ved hjelp av «hurtig-modning», og var klar til høsting allerede i april. Erfaringene fra dette eksperimentet skal senere brukes ved for eksempel klimaforandringer.

Vår hustegner Erling har sin oppfatning av hvordan denne høsten blir:

Tegning: Erling Bjørn Hansen
To personer arrestert for svindel med utleie
Ill.: pixabay.com

En mann (44) og en kvinne (24) fra Lanzarote er arrestert etter å ha tatt depositum fra 12 feriegjester for boliger som ikke eksisterte.
Så snart forhåndsbetalingen på mellom 250 til 1800 euro var mottatt, opphørte all kontakt mellom utleier og leietaker.

Svindlerne brukte godkjente utleiesider på internett, men benyttet falske bilder av boligene stjålet fra andre nettsider.
Ekspertene sier at alle vordende leietakere bør sjekke ektheten av bildene ved å høyreklikke bildet av boligen. Da dukker det opp en mulighet til «å søke etter bildet med Google lens» som forteller deg om bildet er brukt tidligere i andre sammenhenger.
Ellers har Lanzaroteposten tidligere skrevet at det lønner seg å få noen på øya sjekke at boligen virkelig finnes før man overfører penger.

Guardia Civil på kurs for å bedre kommunikasjonen med døve
Foto: guardiacivil.com

Siste uke startet det første av flere kurs for å lære opp politietaten Guardia Civil på Lanzarote å kommunisere bedre med døve og tunghørte personer.
Kursene foregår i samarbeide med Foreningen for døve i Arrecife og Lanzarote (APSAL).
Emnet som var i fokus under første del av kurset var trafikkpolitiet. Det satses mye på at den enkelte politi skal lære seg grunnleggende tegnspråk slik at misforståelser unngås, og slik at politiet kan yte bedre hjelp.

Lanzaroteposten håper at neste gang bør et kurs i elementær engelsk stå på programmet.
Når nesten 50 prosent av alle turistene på Lanzarote kommer fra Storbritannia og Irland, og sikkert 75 prosent av alle turistene på øya snakker bra engelsk kan mange misforståelser raskt unngås hvis også politiet snakker litt engelsk.

Landsbyen Mala får nye gatelys
LED-lys. Foto: pexels.com

Landsbyen Mala på nordøstkysten av Lanzarote har endelig fått løfte fra regjeringen om at det blir installert nye LED-gatelys.
Etter flere år med krav fra innbyggerne er det nå bevilget 1,3 millioner euro til lys-prosjektet. 80 prosent av summen kommer fra den kanariske regjeringen, mens resten bevilges fra regjeringen på Lanzarote.
Presidenten på Lanzarote, Maria Dolores Corujo sier i en pressemelding at det er viktig å installere det nye lyssystemet LED, som gjør utgiftene mindre, og samtidig dempe lys-forurensningen.

Båt med 30 flyktninger om bord inn til Punta Mujeres

En båt med 30 flyktninger om bord kom onsdag morgen inn til landsbyen Punta Mujeres på nordøstkysten av Lanzarote. I følge det lokale Røde Kors var alle i god form. De ble registrert og testet for korona, og deretter satt i isolasjon.

Man kan finne ut mer om hva som skjer med flyktninger som kommer til Lanzarote ved å klikke HER.

Landsbyfest i Uga sør for Puerto del Carmen

Denne uka er det landsbyfest i Uga, hvor landsbyens skytshelgen San Isidro skal feires. Programmet består blant annet av levende musikk, folkedans, sangopptredener, leker for barna, og god mat og drikke.
Hele programmet kan man se ved å klikke HER (på spansk).

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast