Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 11.mai 2022

Oppdaterte smittetall for Kanariøyene

918 personer over 60 år ble registrert med koronasmitte på Kanariøyene de siste fire dagene. Fire personer i alderen 38 til 95 år døde med smitte, alle med underliggende sykdommer. To av disse kom fra Tenerife, og to fra Gran Canaria.

251 personer er innlagt på sykehus med smitte, hvorav 15 ligger på intensivavdeling.

Kanariøyene inviterer profesjonelle idrettsutøvere 
Foto: Hei Kanariøyene!

Turistmyndighetene på Kanariøyene lanserer i disse dager en ny digital plattform som tar sikte på å markedsføre Kanariøyene som den perfekte destinasjonen for profesjonelle idrettsutøvere fra forskjellige disipliner.

Plattformen vil etterhvert bli integrert i den offisielle turistportalen Hola Islas Canarias, som også finnes på norsk, Hei Kanariøyene.

Displinene som spesielt nevnes er triatlon, sykling, friidrett, volleyball, seiling, surfing, svømming og andre vannaktiviteter. Dette er aktiviteter som kan drives hele året på Kanariøyene.
Myndighetene fremhever blant annet flere utøvere som oppholdt seg på Kanariøyene før store mesterskap som VM og OL, og som vant medaljer takket være treningsopphold på øyene. Dette gjelder syklister, både tempo- og landeveissyklister, Ironman-utøvere, sandvolleyball-lag og svømmere. Også para-utøvere har hatt sukessrike opphold på Kanariøyene.

Musikkfestival gjenoppstår på Lanzarote
Fra en tidligere festivalkveld i La Geria på Lanzarote. Foto: Sonidos Liquidos

Den anerkjente musikkfestivalen Sonidos Liquidos gjenoppstår på Lanzarote denne våren etter to års fravær.
Sonidos Liquidos betyr «flytende lyder», og er et felles arrangement hvor lokal gastronomi og musikk står i sentrum.

Festivalen går over flere dager, og starter allerede i morgen kveld kl.20.30 på Hotel Meliá Salinas i Costa Teguise. Da er det akkustisk konsert med artisten Eva Ryjlen, mens publikum vil få en smakebit av lokal mat og vin.
Søndag 22.mai kl.13 er det en ny konsert ved vingården El Grifo, hvor artistene Alberto & Garcia opptrer mens publikum kan nyte musikken sammen med lokale El Grifo-viner og kortreist mat.

Den største musikkhelgen er 10. og 11.juni, hvor det på fredag er en gratiskonsert i kunstsenteret El Almacén i Arrecife. Lørdag er hovedarrangementet som vanlig lagt til utescenen ved bodegaen La Geria, hvor flere av Spanias beste artister skal opptre.
Bildet over viser arrangementet i La Geria-distriktet i 2019.

Denne festivalen har vunnet flere priser som en «grønn» festival, blant annet av den britiske organisasjonen «A Greener Festival», og i 2019 ble festivalen kåret til den beste festivalen i Spania og Portugal av Iberian Festival Awards.

Fem gater i Puerto del Carmen får ny asfalt

Tias kommune forteller i ei melding at fem gater i Puerto del Carmen skal asfalteres denne uka.
Dette er gater som har fått mange klager fra publikum for dårlig vedlikehold, og gjelder gatene Rompimiento, Laja, El Toscón, Piedra Negra og Punta del Barquilo.
Lanzaroteposten lurer på hvorfor Calle Princesa Ico ikke får nytt dekke; den gata har fått nye fortau, mens selve gatedekket er forferdelig! Kanskje neste gang..?

57 flyktninger reddet av Sjøredningstjenesten
Foto: Salvamento Maritimo

57 flyktninger ble hjulpet av Sjøredningstjenesten etter at båten de satt i fikk vanskeligheter øst for Lanzarote tidlig tirsdag morgen.
Seks av flyktningene, blant disse to gravide kvinner og tre barn var i så dårlig form at de ble overført til sykehuset i Arrecife.

Man kan finne ut mer om hva som skjer med flyktninger som kommer til Lanzarote ved å klikke HER.

Pannekaker på Las Vistas i dag
STOR porsjon! Foto: Lanzaroteposten

Som vanlig på onsdager serverer Sandra og Dani på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen pannekaker med en norsk, evt trøndersk vri!
Seansen starter kl.14. Det er selvsagt ingen spiseplikt, og man kan bestille andre retter fra menyen. Sist onsdag var det åtte gjester til stede, så det er plass til flere!
Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og det offentlige legesenteret i Puerto del Carmen.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast