Fredagspils

Fredagspils fra Lanzarote! 13.mai 2022

Hola!

Dette har vært ei fantastisk varm uke på solskinnsøya Lanzarote!

Temperaturene har ligget opp mot 30 grader midt på dagen, og ikke under 20 på natta. Været ser ut til å holde seg slik også i neste uke, og det lover jo bra for vår tradisjonelle 17.mai-feiring!
Er du på øya, og vil gjerne feire nasjonaldagen sammen med andre norske borgere og spanske venner,
bør du kontakte Sjømannskirken i Puerto del Carmen så snart som mulig for å fortelle at DU kommer!

Spania endrer IKKE på bruk av munnbind på fly, flyplasser og i kollektivtrafikken

Foto: pixabay.com

Tidligere denne uka kom det europeiske flysikkerhetsorganet EASA med en anbefaling om å droppe krav om munnbind på flyplasser og flyvninger i Europa.
Blant de som reagerer på EASAs anbefaling er de spanske helsemyndighetene, som ifølge avisen Ultima Hora sier at de ikke vil fjerne krav om bruk av munnbind på fly, flyplasser og i kollektivtrafikken. Spanias helseminister Carolina Darias har utelukket at landet vil endre på dagens påbud nå.
Det var nettsiden flysmart24.no som først skrev om dette. Les mer hva nettsiden skriver HER.

Turistmyndighetene på Kanariøyene satser stort!

Eksempel på en digital nomade! Foto: unsolash.com

De kanariske turistmyndighetene skal bruke mer enn 25 millioner euro, over 250 millioner kroner til promotering i år,
27 prosent mer enn i fjor.
Det er seks turistområder som skal promoteres. Først og fremst skal den tradisjonelle gruppen som kommer hit for sol og sjø promoteres for over ni millioner euro. Videre skal det brukes penger på å få «digitale arbeidere» til øyene; folk som kan jobbe fra hvor som helst så lenge de har en god internett-forbindelse, pensjonister, sportsturister, kanariske turister, og LGBTQ+-turister.

4,3 millioner euro skal brukes på sosiale plattformer, 3,5 millioner euro skal brukes på turistprodukter, og 3, 4 millioner skal brukes på profesjonelle reisebyråer i de viktigste turistmarkedene.

Langtidsopphold er også noe som turistmyndighetene skal promotere. Her ønsker man flere digitale nomader, pensjonister og sportsturister til øyene, og som kan bo her i flere måneder.
– Disse gruppene er ikke avhengig av ukentlige flyforbindelser, og de gir lokale butikker og restauranter i deres nabolag faste inntekter over lengre tidsrom, sier turistministeren på Kanariøyene, Yaiza Castilla i en pressemelding.
Alle kampanjer for å få flere gjester til øyene vil også bli støttet av kommunale, regionale og nasjonale turistmyndigheter.

Lange køer inn til turistattraksjonene denne uka

Kaktusparken. Foto: pxhere.com

Det meldes om lange køer inn til turistattraksjonene Kaktusparken og nasjonalparken Timanfaya denne uka.
Turistmyndighetene oppfordrer folk som kjører egen bil til attraksjonene om å unngå tidsrommet mellom kl.11 og 13. Da kommer som regel turisbussene, og da blir det fort kø.

Svømmekonkurranse i Puerto del Carmen i morgen lørdag

Den tradisjonelle svømmekonkurransen Sailfish Openwater Lanzarote arrangeres i morgen lørdag 14.mai på Playa Grande i Puerto del Carmen.
Allerede i dag fredag arrangeres det kurs i enkle svømmeteknikker, det er registrering av deltakere, og utdeling av startnummer.
Lørdag kl.10 går det første startskuddet for de som skal svømme 5000 meter. Etter hvert følger de som skal svømme 3800 meter, og 1900 meter. Senere skal også barna ut i sjøen.
Hele programmet finner man ved å klikke HER.

Åtte blå flagg til Lanzarote i år
Et blått flagg fra noen år tidligere. Foto: pixabay.com

Lanzarote fikk denne uka anerkjennelse for flotte strender og marinaer!

Det tradisjonelle blå flagget ble av en organisasjon oppnevnt av EU gitt til fire strender i Puerto del Carmen; Playa Grande, Playa de los Pocillos, Playa de Matagorda og Playa Chica. I Costa Teguise fikk Playa de las Cucharas det blå flagget, og bystranda i Playa Blanca og hovedstadens Playa El Reducto det samme.
Puerto Calero ble den eneste marinaen på øya som fikk det blå flagget.
For å motta et blått flagg må flere betingelser oppfylles, som blant annet renslighet, livreddende tjenester, sanitære anlegg, miljøvern og godkjent adkomst for funksjonshemmede.

Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn

Bilvelt nr. 162. Foto: lavozdelanzarote.com

I serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn» har vi i dag dessverre kommet fram til velt nr. 162.

Denne bilen veltet midt på dagen onsdag på hovedveien LZ2, ikke langt fra flyplassen. Sjåføren måtte hjelpes ut av bilen, og ble kjørt til en sjekk på sykehuset.

Grand Galla i Uga!

Det er folkefest i landsbyen Uga sør for Puerto del Carmen denne helga. Programmet ble presentert i Lanzaroteposten i går.
Lørdag kveld stiller fire ungdommer fra Yaiza på scenen med et forrykende musikalsk show…og alle er invitert:

Ukens høydepunkt!

Lanzaroteposten fortalte i går torsdag om hvordan vinhøsten på Lanzarote blir dette året. Vår hustegner Erling har sin egen oppfatning av prognosene:

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Vi var sju gjester på siste fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen. Du kan gjerne ta deg en tur hvis du er på øya!
Vi starter som vanlig fra kl.19.
Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og det offentlige helsesenteret i Puerto del Carmen.

I morgen lørdag besøker Lanzaroteposten den katolske kirkegården i landsbyen Teguise. Kirkegården har vunnet en mljøpris for sin skjønnhet.

Ei god helg og ei frisk uke ønskes deg fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast