Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 18.november 2021

Oppdaterte smittetall

Siste døgn ble 12 personer friskmeldt, mens 24 personer fikk påvist smitte.
Smittetallet er 118. Åtte pasienter ligger på sykehuset med koronasmitte i Arrecife. Ingen ligger på intensivavdelingen.
Kanariøyene fikk totalt 260 nye smittetilfeller.

Den siste uken er det registrert 12 nye smitteutbrudd/klynger på Lanzarote Et utbrudd skjedde på en skole, hvor 16 personer ble satt i karantene. Ett annet utbrudd ble registrert blant flyktninger som kom til Lanzarote. Alle ble satt i isolasjon.

Nye retningslinjer for koronaforsikringen til turister

Som den første regionen i Spania tegnet den kanariske regjeringen i fjor en forsikring som skulle dekke alle helseutgifter dersom turister ble smittet av koronaviruset mens de var på Kanariøyene. Lanzaroteposten skrev om denne forsikringen i august og i november i fjor.
Nå er forsikringsvilkårene endret. Denne forsikringen gjelder heretter bare turister som er full-vaksinert.

Sjømannskirken på Lanzarote hjelper deg som er resident med den 3.koronavaksinen
Ill.: pixabay.com

Merethe på Sjømannskirken orienterer:

– COVID 19, 3. VAKSINE BOOSTER

Hei dere! Jeg har fått mange spørsmål om det er mulig å ta sin 3. covid 19 vaksine booster på Lanzarote, slik at man slipper å reise hjem.
Dersom dere er residente på Lanzarote (dvs har residencia) og oppfyller kravene (pt over 70 år eller bakenforliggende sykehistorikk) er dette mulig. Dersom dere er residente i Tias kommune, kan dere komme innom kirken i dag, torsdag mellom kl 11:00 og 13:00 og skrive dere på liste. Ta med residencia og pass. Min kontaktperson hos Ayuntamiento gir dere timer. Kom tilbake til kirken på fredag mellom kl 11:00 og 13:00 for informasjon om hvilken time dere har fått.
Jeg lager et skriv her på kirken på hvordan prosedyren er, slik at dere som har residencia i andre kommuner også kan få ordnet dette.
Etter at vaksinen er satt, kan vaksinesertifikatet lastes ned etter 48 timer – eller dere går til Ayuntamiento og får det på papir. Dette skal registreres på HelseNorge, og normalt er det fastlegen som vil utføre dette for dere.
To båter med flyktninger til Lanzarote
Foto: Salvamento Maritimo

Seint tirsdag kveld og tidlig onsdag morgen ble to båter med 88 flyktninger om bord oppdaget utenfor kysten av Lanzarote. Av de 88 var 47 menn, ti kvinner og fire barn. Myndighetene opplyser at en av båtene kom fra et land sør for Sahara.
Ved ankomst til Lanzarote ble alle testet for korona, og deretter satt i full isolasjon.

Les mer om hva som skjer med flyktninger som kommer til Lanzarote ved å klikke HER.

Kjører man for fort på Lanzarote, kan det komme et brev i posten til deg


Dette er lokalpolitiets våpen i fartskontroller. Foto: Lokalpoltiet i Tias

Lanzarote er ei øy, og ikke mange turister kommer til øya i egen bil. For å komme seg ut og fram, leies det ofte bil. Har man kjørt over fartsgrensen, kan det dukke opp et brev hjem til deg med en fartsbot fra Spania. Bilutleiefirmaene har nemlig plikt til å utlevere navn og adresse til myndighetene på den som har vært litt for glad i fart.
På Lanzarote er det satt opp flere fotobokser som enten måler  farten din der og da, eller måler den fra et punkt til et annet. Kommunene har også biler som er utstyrt med fartsmålere.

Varsel om fartsmåling: «For din sikkerhet, fartskontroll». Foto: Trafico i Spania

Har man fått en fartsbot, gjelder det å handle raskt! Man kan nemlig spare masse penger dersom man betaler boten kjapt.
Den spanske stat, representert av DGT, Dirección General de Tráfico gir vanligvis 50 prosent rabatt dersom boten er betalt innen 20 dager fra da boten ble gitt.
Systemet med rabatt er beskrevet i posten man har fått, men bare på spansk. Trenger man en oversettelse går man direkte til trafikketatens nettside, Pago de multas/Betaling av bøter, hvor man kan velge å lese den på engelsk, fransk eller tysk. Klikk HER.

Et lurt råd: Hold fartsgrensen!

Strøm-kabel legges mellom Lanzarote og Fuerteventura
«Leonardo da Vinci». Foto: diariodelanzarote.com

Denne uka strekkes det en strømførende kabel på 14.5 kilometer mellom Playa Blanca på Lanzarote og Corralejo på Fuerteventura.
Ansvarlig for at dette går bra er det italienske spesialskipet «Leonardo da Vinci», som kom til øya tidligere denne uken.
Denne strømkabelen vil forbedre sikkerheten og kvaliteten på el-forsyningen til de to øyene, og redusere avhengigheten av fossilt brensel og CO2 utslipp på Lanzarote og Fuerteventura.

Ut på tur…aldri sur!

Lanzarote er et eldorado for turgåere, og det har vår hustegner Erling presentert på denne måten!

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Vår hustegner Erling Bjørn ønsker alle turgåere god tur!

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast