Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 12.november 2020

Smitteoppdatering fra Lanzarote

Det siste døgnet ble fire personer erklært smittefrie på øya, mens åtte nye personer fikk påvist smitte. Dermed er det aktive smittetallet 69. To personer ligger fortsatt på sykehuset.
Regjeringens offisielle oversikt finner man HER (på engelsk).

Siste: ALLE som kommer fra «røde» land må vise negativ koronatest ved innreise

Fra 23.november må ALLE som kommer fra «røde» land til Spania, også til Kanariøyene vise en negativ koronatest ved innreise. Testen må ikke være eldre enn 72 timer.
Dette vil komme som et tillegg til QR-koden/skjemaet som alle må fylle ut før man reiser inn til landet. Lanzaroteposten kommer tilbake med flere opplysninger når de foreligger.

23 båtflyktninger ankom Lanzarote natt til onsdag
Foto: Salvamento Maritimo

Båten hadde 23 flyktninger om bord, hvorav tre barn og en kvinne. Flyktningene ble slept inn til havna i hovedstaden Arrecife av Sjøredningstjenesten, hvor det lokale Røde Kors stod klar med tepper og mat. Alle ble testet for koronasmitte, og deretter satt i isolasjon.

Lanzaroteposten vil gjerne understreke at INGEN av flyktningene som kommer til øya får lov til å gå ute blant folk på gatene etter at de har ankommet. Alle holdes i streng isolasjon, og havner etter hvert i store mottakssentre på fastlandet hvor deres status blir vurdert.
På Facebook florerer det med falske meldinger om at flyktningene er de største smittebærerne av korona på Lanzarote. Dette stemmer IKKE!
Lanzaroteposten skrev tidligere om hva som skjer med flyktningene etter at de kommer til øya. Klikk HER.

Stor forvirring om gratis korona-forsikring på Lanzarote

Lanzaroteposten får stadig henvendelser om smitte-forsikringen som de kanariske myndigheter gir ut gratis til turister som besøker øyene.
Dette er en forsikring som først trer i kraft dersom turisten blir smittet under oppholdet, og er altså ingen forsikring som kan kjøpes før man ankommer.
Forsikringen gjelder for turister som skal bo i hoteller eller i registrerte utleieboliger, og varer i maks 30 dager. Den dekker pleie, sykehusopphold og ny hjemreise hvis den opprinnelige hjemreisen blir kansellert på grunn av smitten.

Du finner forsikringsvilkårene ved å klikke HER (på engelsk).

Dette skrev Lanzaroteposten i august da forsikringen ble introdusert, klikk HER.

Arrecife oppretter senter for forlatte hunder
Foto: pixabay.com

Myndighetene i hovedstaden på Lanzarote, Arrecife er glad i hunder. Nå har byen opprettet et senter for forlatte hunder i byen, og vil være i virksomhet 24 timer i døgnet.
Det er det lokale politiet som har fått ansvaret for å lokalisere de forlatte hundene. De vil deretter prøve å finne ut om hunden har et id-merke slik at en eventuell eier kan lokaliseres.
Er hunden uten id-merke varsles dyrebeskyttelsen som tar hunden med til det nye senteret. Der vil hunden bli sjekket av en dyrlege, og en eventuell behandling vil bli gitt. Så er det å håpe at hunden vil bli adoptert til folk som virkelig liker hunder.

Nye sykkelgater i Playa Honda
Ill.: San Bartolomé kommune

San Bartolomé kommune har presentert nye forslag på hvordan de nye sykkelgatene vil bli i Playa Honda, tettstedet som ligger ved flyplassen.
Ved å bygge sykkelstien som en del av gata vil gi syklistene bedre fleksibilitet og sikkerhet, sier byplanleggerne i kommunen.

Ikke mange salgsboder på markedet i Teguise
Markedet i Teguise. Foto: O.Garger, wikimedia.org

Lanzarotes største markedet i Teguise åpnet sine dører for første gang sist søndag etter at de stengte i mars. Kommunen hadde laget strenge sikkerhetstiltak for å få til et marked som publikum likte.

Kommunen hadde satt en grense på 150 salgsboder, men bare 62 boder var på plass. Kommunen hadde bestemt at bodene måtte tilfredsstille de strenge sikkerhetstiltakene som ble satt opp med blant annet plastskjermer og annen avskjerming, og dette måtte selgerne selv betale. Det ble for dyrt for mange selgere.

Nesten 3 000 mennesker besøkte markedet sist søndag, og markedet åpner igjen kl.09.00-14.00 førstkommende søndag.

Kraftig storm ute i Atlanterhavet

Det spanske meteorologiske instituttet AeMet melder at et kraftig stormsenter ute i Atlanterhavet vil passere ganske nær Kanariøyene mot slutten av uka, og da vil stormen ha utviklet seg til en syklon.
En syklon er et område med ekstremt lavt lufttrykk, og vinden blåser i en spiral (Wikipedia).

AeMet melder at mest sannsynlig vil Kanariøyene ligge helt i ytterkanten av stormsenteret.

Sandos Papagayo Hotel i Playa Blanca kan bli «lovlig»
Sandos Papagayo Hotel i Playa Blanca. Foto: youtube.com

For fire år siden ble ett av de største hotellene i Playa Blanca, Sandos Papagayos erklært ulovlig bygget.
I flere rettssaker ble byggetillatelsen som hotellet fikk i år 2 000 funnet ugyldig på grunn av mange brudd på bygge- og strandlovene, og myndighetene forlangte at hotellet skulle rives.
Etter lange forhandlinger mellom hotelleierne og myndighetene har man nå funnet en løsning:
Hotellet må bygge en offentlig vei gjennom hotellområdet ned til stranda, og det skal også anlegges en ny offentlig promenade langs stranden nedenfor hotellet.

Sjømannskirken serverer kaffe og vafler i dag
Foto: Liv A. Nielsen

Som vanlig på torsdager serveres det kaffe og vafler på Sjømannskirken i Puerto del Carmen fra kl.10.30 til 13.30.
Sjømannskirken ligger rett over gata for Hotel Cinco Plazas. I dag er det også offisiell åpning av julemessen!
Alle er hjertelig velkommen!

Kommentarfeltet er stengt

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast