Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 23.november 2020

Helgens smittetall på Lanzarote

Fredag: Tre personer ble erklært smittefrie, mens sju nye personer fikk påvist smitte. Det aktive smittetallet er 55.

Lørdag: Tre personer ble igjen erklært smittefrie, mens seks nye personer fikk påvist smitte. Det aktive smittetallet er 58.

Søndag: Seks personer ble erklærtsmittefrie, mens sju nye personer fikk påvist smitte. En person ble lagt inn på sykehuset, hvor det nå ligger to koronapasienter. Det aktive smittetallet er nå 59.

Fra og med i dag 23.november må alle ha med bevis på en negativ koronatest fra «røde» hjemland når de lander på Lanzarote direkte fra utlandet.

Flyr man direkte fra et «rødt» land utenfor Spania til Lanzarote SKAL man ha med seg et bevis på at man er testet negativ på koronasmitte tidligst 72 timer før ankomst.
Reiser man til andre steder i Spania, som f.eks Madrid, Barcelona eller Malaga før man drar videre til Lanzarote, viser man beviset når man lander første gang i Spania.
Samtidig skal man ha fylt ut skjemaet SPTH, Spain Travel Health Form tidligst 48 timer før avreise, hvor man  så får en QR-kode.
Dette er viktig! Myndighetene truer nå med store bøter dersom man ikke følger retningslinjene ved innreise til Spania/Lanzarote.

Flyselskapene KLM og Iberia opererer med EUs kart over «røde» områder for sine passasjerer som skal til Spania.
I Norge er det bare Oslo med Viken og Vestland som er «røde» områder. Trøndelag, Sør-Norge og Nord-Norge er gul/oransje som sola en fin vårdag… Men det kan sikkert forandre seg på et sekund…

Det siste oversiktskartet over smitteområder som Det europeiske smittevernbyrået ECDC i EU har gitt ut ser vi at også Irland har fått gul/oransje farge.
Det betyr at dersom man kommer fra et gult/oransje område behøver man ikke en negativ PCR-test ved innreise til Spania, men man vil trenge en PCR-test eller Antigen-test ved innreise til Kanariøyene dersom man skal bo på hotell eller en registrert utleiebolig.
Redaktøren av Lanzaroteposten tester dette systemet denne uka…: «Æ e fra Trøndelag, æ sjø….»

Kart: ECDC/EU

Det spanske helsedepartementet har laget denne oversikten på engelsk for reisende til Spania, klikk HER.

Det dyrkes stadig marihuana på øya
Foto: Esteban Lopez, Unsplash.com

Det vokser og gror på Lanzarote…men ikke alle avlinger er like lovlige!
Denne uka kunne politiet avdekke et «gartneri» med 328 marihuanaplanter i en villa i Playa Honda.
Naboer hadde klaget på sterk lukt som kom fra huset via avtrekksvifter, og da politiet ble varslet sjekket de blant annet strømforbruket i villaen. Det var skyhøyt!
Eieren var en mann fra øya, 42 år gammel, og ikke kjent for politiet fra før.
I rapporten fra politiet står det at «mannen er siktet for forbrytelser mot folkehelsen»…

Visste du at både marihuana og hasj kan kjøpes og brukes helt lovlig på Lanzarote og i store deler av Spania, og har vært tilgjengelig for publikum i mange år? Dette  skrev Lanzaroteposten om i februar i fjor. Klikk her:
Hasj og marihuana kan kjøpes og brukes på Lanzarote…helt lovlig!

Fotballklubben i Puerto del Carmen vil ha flere spillere
Foto: PC Puerto del Carmen

Vi har fått en henvendelse fra den lokale fotballklubben i Puerto del Carmen:

-Fotballklubben FC Puerto del Carmen ønsker flere guttespillere i årsklassene 2009-2016. Man kan melde seg på ved å besøke klubbens fotballbane (ca 100 meter bak Hotel Flora øverst i C/Reina Sofia i Puerto del Carmen) mandag, tirsdag, onsdag, torsdag eller fredag fra kl.16.30-17.30.
Flere opplysninger får man ved å kontakte klubben på tlf (0034) 680 821 591 / whatsapp.

Vær
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-