Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 6.august 2020

Alle turister på Kanariøyene er nå forsikret mot ekstra utgifter hvis de blir virussmittet

Som den første regionen i Spania har den kanariske regjeringen tegnet en forsikring som skal dekke alle helseutgifter dersom turister blir smittet av viruset Covid-19 mens de er på Kanariøyene.
Det var turistministeren på Kanariøyene, Yaiza Castilla som fortalte dette onsdag.

Forsikringen gjelder for både spanske og utenlandske turister. Turistene må ikke ha visst at de var smittet før de reiste, og de må ha blitt smittet mens de er på Kanariøyene.
Forsikringen garanterer at turistene får dekket alle utgiftene knyttet til virussmitten, som inkluderer medisinsk hjelp, karantene og hjemtransport.
Forsikringen vil gjøre det tryggere og samtidig berolige turistene, sier turistminister Castilla videre.
Denne avtalen er inngått med forsikringsselskapet AXA Seguros, og skal virke i et år.

Det sies ingen ting om hvem som skal betale for denne forsikringen. En del medier skriver nå at dette muligens vil bli dekket opp av en turistskatt, men dette er ikke klart.

Ingen nye tilfeller av smitte på Lanzarote de to siste døgnene, sier ny nettside fra regjeringen
Foto: unsplash.com

Det er ikke meldt om mye tilfeller av virussmitte på Lanzarote de siste 48 timene.
Tilsammen befinner det seg ti personer med smitte på øya. Det er fem båtflyktninger fra Nord-Afrika, en turist fra Storbritannia og en spansk turist fra fastlandet. Videre har tre innbyggere fra Lanzarote kommet tilbake fra utlandet med smitte.
Alle pasientene er asymptomatiske eller har milde symptomer, og er isolert der de bor.

Regjeringen på Lanzarote har nå laget ei nettside på spansk, tysk og engelsk som forteller om hvor mange smittetilfeller det er på Lanzarote. Den forteller også om hvor de smittede kommer fra, og om de er lagt inn på sykehus eller er i isolasjon hjemme.

Den engelske versjonen finner du HER.

Ved å legge denne nettsiden inn blant dine favoritter kan du daglig få oppdaterte tall fra Lanzarote.

Smittetallene som Lanzaroteposten oppgir er fra regjeringen på Lanzarote sine daglige oppdateringer. At andre nettaviser på Kanariøyene oppgir helt andre tall for Lanzarote får stå for deres regning.
Les mer om dette HER.

19 ungdommer tatt for å ha brutt flere lover i teltleir
Foto: Guardia Civil

19 ungdommer i alderen 15-20 år hadde satt opp en  teltleir ved landsbyen Arrieta nordøst på Lanzarote.
Tidlig onsdag morgen kom flere betjenter fra politistyrken Guardia Civil opp til leiren. Flere av ungdommene flyktet fra stedet, mens andre begynte desperat å demontere teltene sine.
Noen av ungdommene ble anholdt av politiet, og de ble anklaget for ikke å følge de pålagte sanitet-og hygieneforskriftene som Haria kommune krever.

Ingen av ungdommene hadde på seg masker, sa politiet til lokalavisa. Dessuten ble det funnet ølbokser og flasker med alkohol i området. 13 av ungdommene i gruppen var mindreårige (under 18 år).
Foreldrene til de mindreårige ble varslet, og alle ungdommene vil få en bot på 100 euro hver for blant annet å ikke bruke masker, skriver lokalavisa.

Flere hoteller på Lanzarote utsetter åpning
Foto: Hotel La Geria

15 hoteller på Lanzareote som hadde planlagt å åpne i løpet av august utsetter åpningen. Dette skjer fordi Storbritannia nå pålegger sine borgere 14 dagers karantene dersom de besøker Spania.
Foreløpig har bare fem av øyas største hoteller åpnet, og ett av disse som ligger i Playa Blanca planlegger nå å stenge igjen fordi de har mistet omtrent alle sine gjester.
Susana Pérez er leder av La Federación Turística de Lanzarote, turistforeningen på øya, og hun forteller til lokalavisa at da de fleste hotellene åpnet 1.juli hadde de mellom 20-30 prosent belegg, og forventet at belegget skulle stige til 50 prosent 1.august. –Dette skjer ikke, og derfor vegrer flere av hotellene å åpne nå, sier Susana Pérez.

Det lokale Røde Kors har hjulpet over 3 000 mennesker på Lanzarote siden mars
Foto: Cruz Roja de Lanzarote

Det lokale Røde Kors på Lanzarote har hjulpet 3 176 personer på øya siden pandemien begynte i mars.
Over 30 000 aktiviteter har Røde Kors vært med på; alt fra akutt hjelp til daglige besøk og hjelp hjemme hos eldre, og undervisning av frivillige hjelpere.
To store prosjekter har vært ledet av det lokale Røde Kors på Lanzarote: Store saler ved sportsenteret i hovedstaden Arrecife og ved en av skolene i byen ble det opprettet husly for byens hjemløse. Der kunne folk komme for å få varme måltider, sove, og samtidig få nye klær.

 

Røde Kors er også sterkt involvert i utdeling av mat til familier og enkeltpersoner som har mistet alt under krisen. Nesten 2 000 personer blir tatt hånd om av Røde Kors med mat, klær, helsehjelp og andre nødvendige tjenester.
Røde Kors er også ansvarlig for å måle temperaturen på flyplassen og ved havnene.

Sjømannskirken inviterer på kaffe og vaffel i dag torsdag

Sjømannskirken i Puerto del Carmen åpner sine dører kl.10 i dag torsdag, og serverer kaffe og nystekte vafler fram til kl.12. Biblioteket er også åpent.
Sjømannskirken ligger rett over gata fra Hotel Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Tar du taxi dit, ber du om å bli kjørt til hotellet. Det er lettere for både sjåfør og passasjer.
Hjertelig velkommen!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast