FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 7.august 2020

Hola!

Det begynner å gå seg litt til på Lanzarote…men det er fremdeles langt frem til normale tilstander.
Vi som er på Lanzarote synes jo at det er bra å finne parkeringsplass uten alt for mange problemer, det er som regel ledig bord på din favorittrestaurant, selv om det lønner seg å bestille på forhånd, det er ingen ulltur-brosjyrer som forsøpler gater og fortau, og det er ingen kamp om plass på den ukentlige fredagspilsen!

Ill.: pixabay.com

I løpet av torsdagen ble det påvist koronasmitte på to nye personer på Lanzarote. Den ene er en turist, og den andre en innbygger som hadde vært i utlandet. Begge hadde smitte med seg til øya.
En av båtflyktningene i isolasjon ble samtidig erklært frisk, så dermed er tallet på smittede på Lanzarote 11.

Følg situasjonen (på engelsk) på Lanzarote ved å klikke HER .
Da kommer du hit: http://www.lanzarotecovid19.com/en/ .

Noen av leserne som klikker inn på Lanzaroteposten via Facebook på sin mobiltelefon har den siste uka hatt visse problemer med å se videoer, og noen av bildene blir også borte.Min tekniske guru, Ned i Teguise sier at dette skyldes Facebook, som noen ganger kan være veldig ustabil.

Et tips er å unngå Facebook når Lanzaroteposten skal leses. Det gjør du ved å gå DIREKTE til Lanzarotepostens nettside. Den finner du her: www.lanzaroteposten.com .

Der er Lanzaroteposten! Foto: pixabay

I serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn» har vi i dag kommet fram til bil nr.122:

Foto: La Voz/Lokalpolitiet i Tias

Mandag morgen veltet denne bilen på en sidevei i Tias. Det gikk bra med sjåføren, som «var i en tilstand av angst», skrev lokalavisa.

Lanzarote er igjen kåret til «Verdens beste vinterdestinasjon» av alle reisebyråene i Irland!

I forrige uke arrangerte reisebyråene den årlige utdelingen av Irish Travel Industry Awards, og Lanzarote vant denne prestisjetunge prisen, noe øya har gjort de siste 10 årene på rad!
De irske reisebyråene sa også at de berømmet turistmyndighetene på Lanzarote for hvordan de hadde løst krisen da Spania ble stengt ned i mars, og klarte å sende de fleste turistene hjem uten alt for store problemer.
Hvert år kommer det nesten 300 000 turister fra Irland til Lanzarote, et land som har færre innbyggere enn Norge!

Konkurransen om å bli kåret til verdens beste vintersted var hard:


Lanzarotes konkurrenter. Foto: Irish Tourist Awards

Samtidig fikk restauranten Ikarus i landsbyen Teguise prisen for beste restaurant fordi juryen fikk «en gastronomisk opplevelse med kortreist mat og drikke i flotte omgivelser».
Denne restauranten drives blant annet av de kjente kokkene Luis Cabrera og Carlos Martínez. Sistnevnte er kjent som leder av baren 4 Lunas på det femstjerners hotellet Princesa Yaiza i Playa Blanca:

Restaurante Ikarus i Teguise. Foto: Lanzarote Information

Musikkfestivalen Arrecife en Vivo, Levende Arrecife ble kåret til den beste musikkfestivalen i 2019 av reisebyråene i Irland:

Arrecife en Vivo 2019. Foto: AEV

På grunn av omstendighetene skal prisene først deles ut under Turismens Dag i september.

Som vi skrev i forrige Fredagspils er det en gruppe som sliter ekstra mye på Lanzarote nå. Det er folk som ikke er registrert hos myndighetene, altså de papirløse, og disse er det faktisk mange av, også familier med små barn.

Når man er papirløs har man ikke muligheter til å få hjelp med mat, klær, husleie, legebesøk og så videre.
Nå har en gruppe personer fra forskjellige land satt i gang med en innsamling av mat, og i morgen og søndag fra kl.10 til 19 kan folk levere matvarer i Calle El Salvador 19 i bydelen Altavista i Arrecife. Arrangørene ber om mat som holder seg en stund, f.eks hermetikk, og ikke ferskvarer.

Det er flere lesere som skriver at de sender klær fra Norge til Lanzarote til de som trenger det mest. En av leserne, Kate Anita bor på Lanzarote, og kan gjerne ta i mot klær til store og små. Hun har sendt oss denne meldingen:

Jeg tar gjerne imot pakker og distribuerer alt som sendes hit, til de som trenger det. Jeg er medlem av flere grupper her på Lanzarote, både på FB og utenom. Alt kommer til nytte her. Om dere vil sende til meg så tar jeg gjerne jobben med å dele ut 🥰. Min adresse er:

KATE ANITA LIE KNUDSEN
CALLE BARQUETA 13
ES-35510 PUERTO DEL CARMEN
TIAS
LANZAROTE
ESPAÑA

Hun skriver videre at det er fint om hun kan få en liten melding på chat/Messenger når noe sendes. Bruk denne Messenger-kontoen: Anita Knudsen . Er du ikke på Facebook, send en melding til info@lanzaroteposten.com .Anne-Berit Hafslund har sendt mange klespakker til Lanzarote, og sier at en eske full av klær (ca 7 kg) koster rundt 450 kr, og sendes via posten, enkelt og greit.

I morgen lørdag arrangeres det en klassisk konsert i landsbyen San Bartolomé:

Foto: coolturalanzarote.com

På scenen sitter La Orquesta Clásica de Lanzarote, Lanzarotes klassiske orkester, som sammen med en sopran og en pianist skal framføre «En lyrisk kveld med Galdós».
Benito Pérez Galdós var en av Spanias største forfattere, og noen av hans tekster er det satt musikk til.
Konserten foregår i San Bartolomés rådhus, La Casa Ajei de San Bartolomé lørdag kl.20.30.
Det er plass til et begrenset antall publikummere, så vær tidlig ute. Maske er påkrevet.

Fra Playa Blanca meldes det at markedet i Marina Rubicon har startet opp igjen hver onsdag og lørdag fra kl.10 til 14. Som vanlig gjelder regelen at du har maske på når du skal kjøpe alt det du ikke visste at du trengte!

Marina Rubicon. Foto: M.Ruckaert

Før fredagspilsen i kveld kom det en liten strek fra Erling Hansen igjen: Han har sett calima-myggen!

Tegning: Erling Hansen

Siste uke var vi seks gjester på fredagspilsen!
Etter besøket på restaurant/bar Musa i Puerto del Carmen dro vi til sentrum av landsbyen San Bartolomé.
Der ligger restauranten El Callejón:

Foto: Lanzaroteposten

Og det ble en fantastisk middag i San Bartolomé:

Fra v. Ruth, Anne, Laila, Svein og Einar. Foto: Lanzaroteposten

Det er en ny runde fredagspils på Musa fra kl.19 i kveld. Musa ligger mellom Burger King og Hotel Fariones i Puerto del Carmen. Hjertelig velkommen!

Ei god helg og ei frisk uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast