Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 5.august 2020

Sporingsapp for smitte lanseres på Kanariøyene
Ill.: Gobierno de España

En sporingsapp for virussmitte vil bli tilgjengelig på Kanariøyene fra 10.august, og i resten av Spania fra 15.september.
Denne appen har den siste måneden blitt prøvekjørt på øya La Gomera med fiktive smittetilfeller. Helsemyndighetene sier til lokalavisene at resultatene fra prøvekjøringen er svært vellykkede.

Appen vil fortelle brukerne om de har vært i kontakt med en smittet person innenfor to meters avstand av den smittedes mobil i minst 15 minutter.
Myndighetene sier at dersom minst 20 prosent av Spanias befolkning tar i bruk denne appen kan pandemien reduseres med minst 30 prosent.

Den spanske appen bruker ikke geodata for lokalisering, noe som den norske sporingsappen brukte, og som ble senere stoppet av det norske datatilsynet.

Appen Radar Covid ligger for androide mobiler i Play Butikk, og er ennå under utvikling, står det. Det er kanskje lurt å vente ei uke til før man laster den ned.

60 prosent av befolkningen på Lanzarote har økonomiske problemer
Folk i Arrecife. Foto: LBRA

Seks av ti innbyggere på Lanzarote sier at de har økonomiske problemer på grunn av koronakrisen.
En undersøkelse gjort av Det kanariske statistikkinstituttet viser at 27 prosent av befolkningen «har problemer eller store problemer» og 33 prosent har «noen problemer» med økonomien.
14 prosent av befolkningen sier at de har «god økonomi».

På samme tid i fjor var det «bare» 17 prosent som sa de hadde problemer med økonomien på Lanzarote.

Undersøkelsen forteller videre at over halvparten av de spurte (50,5 prosent) tror at situasjonen vil bli verre i de neste månedene. På samme tid i fjor var det «bare» 13 prosent som sa at økonomien deres ville bli verre i tiden som kommer.

Alle kulturelle arrangementer på Lanzarote er gratis i to måneder; masker påbudt

Det vil nå i minst to måneder framover være påbudt å bruke masker når man skal på konsert, på kino og på teater på Lanzarote. Samtidig vil alle arrangementer være gratis. Likevel må man bestille billetter slik at arrangøren vet hvor mange som kommer.
Dette sier lederen av Cultura Lanzarote til lokalavisene.
For å opprettholde en minste-avstand på 1,5 meter mellom hver publikummer vil det bli færre plasser tilgjengelig. Sånn ser en oversikt over tilgjengelige seteplasser i teateret i Arrecife:

Ill.: diariodelanzarote.com
Costa Teguise pusses opp
Hovedgata i Costa Teguise. Foto: Teguise kommune/teguise.es

Mens trafikken ennå er ganske liten benytter Teguise kommune muligheten til å friske opp trafikkmeldingene på asfalten i gatene i byen. Forgjengeroverganger, busslommer og stoppmeldinger blir forsterket med ny og selvlysende maling.

Videre har kommunestyret i Teguise satt i gang en kampanje for renere strender i kystbyen Costa Teguise.
«Vi lager et godt team» er slagordet når kommunen satser på at alle strandgjestene selv rydder etter seg etter en dag på stranden.
Det er satt opp plakater om dette, og i går var selveste ordføreren sammen med andre kommunale representanter ute med t-skjorter og grønne «kjeglebeholdere» for å putte sigarettstumper og annet i til badegjestene.
På t-skjortene står det «For en renere strand», og det er å håpe at tiltakene virker.
Det er satt opp et såkalt grønt nødnummer, dersom publikum ser noe på stranda som ikke er i orden:
902 193 768.


Rene strender i Costa Teguise! Foto: Teguise kommune

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast