Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 15.juli 2020

Flyplassen på Lanzarote mistet 2,1 millioner passasjerer de første seks månedene i år
Foto: pixabay.com

Spanias Avinor, Aena presenterte denne uka passasjertallene så langt i år for flyplassen på Lanzarote.
I årets seks første måneder reiste det 1,4 millioner passasjerer til og fra Cesar Manrique-flyplassen, mens det i samme periode i fjor kom og dro det 3,6 millioner passasjerer. Nedgangen i år er altså på over 60 prosent.

I april fløy litt over 3 000 passasjerer til og fra Lanzarote, og i mai gikk passasjertallet opp til over 8 000 passasjerer. Dette er en nedgang på omtrent 99 prosent.

Så kom juni, og passasjertallene gikk stadig opp. 41 000 passasjerer var innom flyplassen, men det er likevel 93 prosent færre enn i samme måned i fjor.

Den obligatoriske bruken av munnbind på Kanariøyene skal forsterkes
Foto: pexels.com

Regjeringen på Kanariøyene meldte tirsdag at den vil forsterke den obligatoriske bruken av munnbind på øyene.
I følge lokalavisene vil det komme nye og strengere retningslinjer allerede i morgen torsdag.

Lederen for helsetjenestene på Kanariøyene, Blas Trujillo besøkte Lanzarote denne uka.
Da fortalte han at bruken av munnbind allerede er obligatorisk på Kanariøyene, med diverse unntak.  Det er unntakene som nå vil bli vurdert på nytt, fordi folk tolker unntakene forskjellig, og dermed oppstår det problemer, sa helselederen.

Han fortsatte med å si at ut av Spanias 17 autonome regioner har 10 regioner bestemt at munnbind skal brukes hele tiden, uansett om den sosiale distansen kan overholdes eller ikke.
Catalonia var først ute med de nye bestemmelsene, og ble raskt fulgt av Andalucia og Balarene, med blant annet øya Mallorca.
Det hevdes at årsaken til at alle nå må bruke maske hele tiden er at flere turister IKKE bruker masker, og kommer med mange unnskyldninger for ikke å bruke masker.

Vi kaller det nye forslaget Turismofobia, fordi når turister ikke bruker masker er dette farlig for innbyggernes helse, og dermed stedets økonomi, sa presidenten i Andalucia denne uka.
Lanzaroteposten vil selvsagt presentere de nye reglene så snart de foreligger.

Svømmekonkurransen over El Rio fra Lanzarote til La Graciosa er kansellert. 
Fra konkurransen i 2018. Foto: Cabildo de Lanzarote

Regjeringen på Lanzarote har nå bestemt å avlyse den tradisjonelle svømmekonkurransen Travesía a Nado ‘El Río’,
konkurransen hvor over 7 00 svømmere krysser «elven» El Rio mellom Lanzarote og øya La Graciosa.
Årets konkurranse skulle arrangeres for 28.gang lørdag 10.oktober, men er altså avlyst på grunn av Covid-19.

Helga før skal IRONMAN 70.3 arrangeres i Playa Blanca og områdene rundt, og det ser ut til at dette arrangementet skal gå som normalt lørdag 3.oktober.
IRONMAN 70.3 er en «halv» Ironman, altså distansene er halvparten så lange som en «vanlig» Ironman. Svømmingen og løpingen arrangeres i sentrum av Playa Blanca, mens syklingen går fra Playa Blanca opp til landsbyen Femés og tilbake.
Les mer om arrangementet på 70.3s nettside HER. (på engelsk).

Hotel Fariones i Puerto del Carmen åpner 1.september
Foto: Hotel Fariones

Etter flere års oppussing er Lanzarotes første hotell, Hotel Fariones i Puerto del Carmen klar til å ta mot gjester fra 1.september. Hotellet blir nå et fem stjerners hotell, og ett av de nye trekkplastrene er et utendørs basseng på taket av hotellet:

Bassenget på taket av Hotel Fariones. Foto: Hotel Fariones

Man kan allerede nå bestille plass på hotellet, og de første bestillingene gis med 15 prosent rabatt HER.

Glade vinnere i Yaiza

Lanzaroteposten skrev i juni om sommerens konkurranse i Yaiza kommune, Hello Summer, hvor man kunne vinne 1200 euro dersom man brukte 10 euro eller mer i noen av de 65 butikkene og restaurantene i kommunen som var med i konkurransen.
Over 5 000 kunder deltok i konkurransen, og vinnerne ble Assunta som fikk 800 euro etter å ha brukt 10 euro i en frisørsalong i Playa Blanca. Anastasio fikk 300 euro for å ha brukt minst 10 euro i en sushi-restaurant i Puerto Calero. En tredje kunde vant 100 euro.

De lykkelige vinnerne med sine sjekker, sammen med representanter for kommunen og regjeringen. Foto: Cabildo de Lanzarote
Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast