Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 14.juli 2020

Velkommen til Lanzarote…fra 15.juli

Den norske regjering har talt: Det er fritt frem for å reise til Spania og Kanariøyene fra onsdag av.
Da er det visse regler som må følges av hver gjest:

Det er ikke karantenekrav ved innreise, men det er obligatorisk å fylle ut et elektronisk helseskjema 48 timer før avreise til Spania. Du vil deretter motta en QR-kode som du må vise på flyplassen.
Hvordan du fyller ut dette skjemaet kan du lese mer om HER.

Det er innført strenge regler for smittevern. Blant annet kan man bli møtt med en enkel helsesjekk på flyplassen.
Bruk av maske er obligatorisk i alle offentlige rom, hvor det ikke er mulig å opprettholde 1,5 meters avstand. Dette betyr at man alltid må ha med seg munnbind når man er ute, ALLTID!

Det kan ikke vises bedre? Foto: FB

Det har vært historier om turister på Lanzarote som har gått inn i butikker uten maske, og som noen ganger har motsatt seg å bruke munnbind når betjeningen har bedt de ta på beskyttelse.
På restauranter og barer tar man selvfølgelig masken av når man spiser og drikker. Skal man på toalettet, må masken tas på. På stranda skal avstand på 1,5 meter holdes, mellom solsengene skal det være to meter.

Det er 100 euro i bot dersom du ikke har maske på, og politiet ser deg.

Unntakene er barn under seks år, selv om det anbefales maskebruk også for 3-5-åringer. Har man problemer med å bruke maske på grunn av andre helseplager bør man ha med et brev fra legen sin om dette, helst på spansk, men engelsk går også.
Ill.: Cabildo de Lanzarote

Skulle et lokalt utbrudd av koronasmitte skje, kan området bli stengt for både inn-og utreise. Det har skjedd på to steder på fastlandet den siste uka. Når utreise blir tillatt er det mulig at Norge da forlanger karantenetid.

Bruk av munnbind vil bli en del av hverdagen på Lanzarote helt fram til en vaksine er produsert.
Det er viktig å vite at innbyggerne på Lanzarote har levd med strenge regler i flere måneder nå, mye strengere enn de fleste andre land i Europa. Dette er hverdagen på Lanzarote, og blir hverdagen også for turistene.

Den norske regjerings reiseinformasjon om Spania finner man HER.

Kamelene er tilbake i kamelparken igjen
Kamelene på Lanzarote. Foto: TripAdvisor

Kamelene, som egentlig er dromedarer er ute og går igjen i kamelparken i nasjonalparken Timanfaya på Lanzarote.

Da Lanzarote stengte ned 14.mars stoppet også turene med kamelene. Dermed måtte de 27 familiene som eier de 350 kamelene som brukes i parken ta hjem sine kameler. For å pleie dyrene og gi de nok mat og drikke måtte Yaiza kommune trå til med økonomisk støtte i denne perioden.
Allerede 1.juli begynte de første kamelene å ta turen igjen i de nederste delene av nasjonalparken, og første dagen kom det 14 gjester.
Senere har tallet på både gjester og kameler økt, takket være at noen av turselskapene har startet opp igjen med bussturer.
Vanligvis er det 180 kameler på «jobb» hver dag, og i høysesongen er det to skift, en gruppe kameler arbeider på formiddagen, og en annen gruppe tar ettermiddagen.
Nye distanse-regler er blitt introdusert nå, med ca 12 meters avstand mellom hver kamel. Dessuten er det en person som tar seg av rengjøring av setene på sju kameler hver før nye gjester setter seg der.

Hovedstaden Arrecife pusser opp bydelene sine

Visste du at hovedstaden Arrecife på Lanzarote består av 17 forskjellige bydeler? Bydeler kalles «barrios» på spansk, som også kan oversettes med nabolag.
Noen av hovedstadens nabolag er urbane og moderne, som for eksempel bydelen El Casco, hvor vi finner bebyggelsen som vender mot bystranda Playa Reducto og opp mot Charco de San Ginés, bukta som har koselige restauranter, barer og en kino rundt seg.
Andre deler av hovedstaden virker litt slitt og tæret av tidens tann. Derfor har kommunestyret bestemt at det er på tide å investere penger og arbeide til oppussing og nyutvikling av offentlige parker og eiendommer.

Først ute er bydelen Titerroy. Der har arbeidet med å pusse opp parken Los Pinos allerede startet:

Parken Los Pinos rustes opp. Foto: Arrecife kommune

Sist fredag var ordføreren i Arrecife, Astrid Perez på besøk i parken sammen med bygartneren, og ordføreren forteller til lokalavisa at også fontenen i parken skal settes i stand igjen med rennende vann. Ei ny trebru skal også bygges.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast