Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 16.juli 2020

Livet på flyplassen våkner sakte, men sikkert til liv
Foto: unsplash.com

I går onsdag var det 49 såkalte «flybevegelser» på Cesar Manrique Lanzarote-flyplassen. Det betyr at det landet og tok av et fly 49 ganger på Lanzarote. Lokalselskapet Binter kom og dro 16 ganger, mens Canaryfly hadde seks ankomster.
Ryanair kom med 10 fly til Lanzarote, Air Europa hadde tre flyvinger til øya. Andre selskap stod for ytterligere 14 turer til Lanzarote.
På tavla stod det at det kom fly fra Gran Canaria, Tenerife, Madrid, Barcelona, Bilbao og Santiago de Compostela, mens den internasjonale trafikken kom fra Dublin, Brussel, Berlin, Düsseldorf, London, Bologna, Limerick og Frankfurt.
Fremdeles går all trafikken via hovedterminalen, mens T2, terminalen for lokalflyene fremdeles er stengt.

Yaiza kommune foretar støykontroll av etablissementer og feriehus i Playa Blanca
Her sjekkes lydstyrken av politiet i Yaiza kommune. Foto: yaiza.es

Yaiza kommune har nå satt i gang med støykontroller av kafeer, barer og feriehus, og foretar kontrollene både inne og ute.
I det siste har folk som bor i private hus og på hoteller i Playa Blanca klaget til kommunen at det spilles for høy musikk, særlig på kvelden og om natta. Disse naboene bor i nærheten av etablissementer som samler større folkemengder, og forteller at dess høyere musikk som spilles, dess høyere må folk snakke.

Dette gjør at naboene lider av søvnløshet, stress og angst, og blir rett og slett aggressive, sier kommunens helsevesen.
Ordføreren i Yaiza, Óscar Noda sier at man gjennomfører disse kontrollene for å sikre at naboer og turister får nok ro og hvile mens de er i Yaiza kommune.

Joggesko til barn og unge i Afrika samlet inn på Lanzarote

I februar skrev Lanzaroteposten om en spesiell innsamlingsaksjon på Lanzarote:

For sjuende året på rad skulle det samles inn joggesko, fotballsko og sko til andre idretter!

Foto: Pixabay

Det var barn og ungdom i det sentral-afrikanske landet Ekvatorial-Guinea som skulle få gleden av å bli tildelt joggesko fra lille Lanzarote. Denne innsamlingen har foregått hvert år i sju år, og kalles Zapatillas Solídarias, joggesko for solidaritet.
I fjor mottok 2 200 vanskeligstilte barn og ungdommer sko som passet den idretten de var opptatt av.
Mange av disse barna og ungdommene stod i fare for å bli ekskludert fra sine fritidsinteresser på grunn av mangel på utstyr, blant annet sko.
Denne innsamlingsaksjonen har vist seg å fungere veldig bra, selv om aksjonen ble lansert 21.februar, tre uker før hele Lanzarote stengte ned på grunn av pandemien. Likevel er arrangørene stolte over at det i år er samlet inn 1767 par sko!
Frivillige i Arrecife har i flere uker nå vasket, sortert, reparert og pakket joggesko, og tirsdag kom presidenten på Lanzarote, María Dolores Corujo og miljøminister Andrés Stinga til huset hvor skoene er lagret, og takket alle som var involvert i aksjonen:

T.v. miljøministeren og presidenten på Lanzarote sammen med lederne av stiftelsen som samlet inn skoene. Foto: Cabildo de Lanzarote

Skoene vil bli fordelt på fire barnehjem, flere skoler og idrettsinstitusjoner i det fattige landet i neste uke.

I dag torsdag åpner den populære restauranten Indian Aroma i Puerto del Carmen

Vår svensk-indiske venn Manoj Kumar forteller til Lanzaroteposten at i dag torsdag åpner han restauranten
Indian Aroma på Avenidaen i Puerto del Carmen.
Dette er en restaurant som er populær blant skandinaver, så dere som er på vei til Lanzarote vet nå at Manoj og hans brødre er på plass! Man finner ut hva restauranten serverer HER.

Sommeraktiviteter for barn og unge i Tias kommune (Puerto del Carmen)

Fra 20.juli fram til 11.september blir det arrangert aktiviteter for barn og unge som bor i Tias kommune. Det blir såkalte workshops, aktiviteter på stranda, tradisjonelle spill og leker og andre sportslige aktiviteter.
Alle aktivitetene er gratis, men man må melde seg på, enten ved å møte opp ved Eldresenteret ved Playa Chica i Puerto del Carmen, eller bruke epostadressen som står på plakaten:

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast