Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 17.juni 2020

86 personer testet på Lanzarote tirsdag, alle negative

I går tirsdag ble det utført 86 tester på øya, og alle viste ingen smitte. Igjen har Lanzarote tre personer med smitte; to ligger på sykehuset, og en person blir tatt hånd om av hjemmesykepleien.

Reiseråd: Kan vi reise til Lanzarote?

Lanzaroteposten får daglig 4-5 spørsmål via epost, Messenger og telefoner om man kan reise til Lanzarote nå?
Det beste rådet jeg kan gi er at folk må lese den norske regjeringens råd om reiser til Spania HER.

Det blir ikke obligatoriske tester for smitte. Ennå usikkert om britiske turister får karantene

Den kanariske presidenten sier nå at det ikke blir obligatoriske tester av turister ved ankomst til Kanariøyene.
«Dette er ikke mulig når både EU og den spanske regjeringen ikke vil støtte testingen», sa presidenten på en pressekonferanse mandag. Likevel konkluderte han med at han ikke hadde gitt opp prosjektet, men innrømmet at tiden begynner å bli knapp…
Selv om Storbritannia og Irland ikke har sluttet seg til Schengenavtalen (å reise uten pass landene i mellom), har Spania sagt at både britene og irene er velkommen til Spania.
Det er likevel ennå ikke bestemt om briter må gå i 14 dagers karantene når de ankommer Spania, står det på Facebooksiden til den britiske ambassaden i Spania, «Brits in Spain» tirsdag.

Terminal 1 på flyplassen åpner søndag

Hovedterminalen på flyplassen T1 på Lanzarote ble stengt tidlig i smitteperioden, og den lille trafikken som var ble flyttet over til terminal 2, lokalfly-terminalen. Søndag åpner terminal 1 igjen fordi trafikken nå begynner å øke. Samtidig stenges T2 inntil tallet på fly nærmer seg normalen igjen.

Piren på Playa Garita i Arrieta er snart ferdig
Piren er snart ferdig! Foto: Club Lanza Info

Piren på stranda i landsbyen Arrieta nordøst på Lanzarote ble ødelagt av en voldsom storm for over tre år siden. Nå er den nye piren snart ferdig, og arbeidet koster den nette sum av 400 000 euro, over fire millioner kroner.

Det pusses opp over hele øya!

Å kjøre rundt på Lanzarote nå er spennende! Det snekres, males, rives og bygges i mange hoteller og restauranter, så det er tydelig at eierne har brukt tiden uten turister til å gjøre det bedre og vakrere til den dagen turistene igjen kommer tilbake.
I Playa Honda, landsbyen ved flyplassen har San Bartolomé kommune satt 40 personer i arbeid med å gjøre strandpromenaden vakrere:

Fra strandpromenaden i Playa Honda. Foto: San Bartolomé kommune

Disse 40 er ansatt i kommunen gjennom et prosjekt som kalles Proyecto Lanzarote Sostenible IV, Bærekraftige Lanzarote. Neste post på arbeidsprogrammet er installasjon av nye lyktestolper og trimming av palmene.

Restaurantene Mario´s og Blair´s i Puerto del Carmen åpner
Terrassen til Mario´s. Foto: tripadvisor.com

Restauranten Mario´s i senteret Montana Tropical åpner nå hver dag fra kl.13. Se hva de serverer og hvor du finner stedet i restaurantens nye nettside HER.
Blair´s ligger i C/Juan Carlos mellom SPAR og Lidl, og åpner mandag 22.juni for frokost og lunsj fra kl.10-14, mandag til fredag.

«Hello summer» heter sommerkampanjen i Yaiza med Playa Blanca

120 butikker i Yaiza kommune med Playa Blanca er med i en kampanje for å øke tallet på kunder i butikkene.
Med det flotte spanske kampanjenavnet «Hello summer» vil alle som kjøper varer for 10 euro eller mer få et lodd som kan gi gevinster i form av to gavekort på 800 euro og 300 euro. Gavekortene kan brukes i en av de 120 butikkene som er med i kampanjen, som varer fram til 5.juli. Premiene deles ut 9.juli.

Sankthansaften i Tias på Facebook

Feiringen av årets sankthansaften vil for det meste foregå på Facebook, sier Tias kommune. Kommunen inviterer innbyggerne til å sende inn videoer og bilder fra tidligere feiringer av sankthansaften, Fiestas de San Juan, og fra private feiringer av årets San Juan.

Folk kan bruke epostadressen fiestas@ayuntamientodetias.es når de sender inn bilder eller videoer, eller whatsapp på nummer 609 362 336.
Resultatet kan man se på Facebooksiden Cultura Tias fram til 25.juni.

Skal folk tenne private bål, må man søke om tillatelse hos det lokale politiet i hver kommune. Bare 20 personer kan samles rundt bålet, og er det flere bål i samme området må det være minst 100 meter mellom bålene. Høyden på bålet må ikke være mer enn fem meter, og diameteren ikke mer enn seks meter.
Bålbrenning kan bare foregå fra kl.21 tirsdag 23.juni til 01.00 onsdag 24.juni. Les mer her:

Vær
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-