Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 13.juli 2020

Ny båt med flyktninger til Lanzarote lørdag, alle ombord testet negativt på smitte
Ill.: pixabay.com

Lørdag kom det en ny patera, en båt med flyktninger inn til Cocinitas-stranden i Hária kommune nord på Lanzarote. Ombord var det 14 personer, hvorav sju var barn. Alle var gutter og menn, og fem forsvant da båten kom til land. Disse fem ble senere funnet av politiet, blant annet i Arrecife.
Alle 14 ble så innlosjert og isolert i et forsamlingshus i landsbyen Máguez. Alle ble testet for mulig covid 19-smitte, men prøvene var negative. De vil bli testet igjen om noen dager.

12 personer som satt i nærheten av den smittede mannen som kom med fly fra Mexico, ble testet. Alle prøvene var negative.

Fremdeles foregår det mye testing av innbyggerne på Lanzarote.
Lørdag ble 87 personer testet, og alle testene var negative. Testingen er et ledd i den landsomfattende aksjonen hvor 90 000 vilkårlige personer i Spania er plukket ut for blant annet å sjekke antistoffer; man finner da ut om man har vært smittet uten symptomer.
På Lanzarote er 1150 personer plukket ut til å delta i denne testgruppen, og disse testes flere ganger med ukers mellomrom.
Per i dag mandag 13.juli er det seks smittetilfeller på Lanzarote; fem flyktninger som ankom øya sist tirsdag, og en person som kom fra Mexico.

Derfor skal du IKKE kjøpe flybillettene dine hos Bravofly
Forsiden på Bravoflys nettside

Dette skriver den anerkjente norske reisesiden The Travel Inspector siste uke.
Særlig har folk som har kjøpt billetter gjennom reiseportalen Bravofly hatt store problemer med å få refundert billetter etter at fly har blitt kansellert på grunn av pandemien.

Når man søker etter rimelige flybilletter på nettet dukker gjerne portalen til Bravofly opp. Den ligner ofte på nettsidene til de større flyselskapene, og Bravofly har betalt Google for å havne øverst når det søkes etter billetter.

Lanzaroteposten har tidligere advart folk med å kjøpe flybilletter gjennom Bravofly. Allerede i januar i fjor skrev vi at man måtte styre unna dette selskapet.

Dette må du gjøre før du bestiller billetter, sier The Travel Inspector:

– Bruk helst flyselskapets app for å hindre at du ender på en annen nettside enn den du hadde tenkt.
– Dersom du bestiller via pc/mac må sjekke at du virkelig er på flyselskapets egen nettside.
– Se opp for søkemotorer som lover deg billigere billetter enn de flyselskapene selv kan selge dem for.
– Ikke kjøp ekstratjenester som gjør at billetten blir dyrere.
– Ikke la deg lure av at det bare er svært få billetter igjen til denne prisen.

Les mer om hva The Travel Inspector skriver om Bravofly HER (på norsk).

Ferjene til fastlandet skal nå gå direkte fra Lanzarote
Foto: frd.es

Etter en lang pause med direkte ferjer til og fra fastlandet startet selskapet FRS (Naviera FRS Iberia) opp sin direkte rute fra Lanzarote til Huelva på fastlandet allerede 29.juni. Ferjen drar fra Arrecife hver torsdag, med retur fra Huelva søndag.
Et annet selskap trafikkerer strekningen Lanzarote -Cadiz, med start 4.august. Selskapet Tranmediterranea kommer inn til Arrecife fra Cadiz hver onsdag, med retur til Cadiz hver søndag.

FNs reiselivsorganisasjon UNWTO sier «JA» til Kanariøyene
157 land er medlem av UNWTO

Generalsekretæren for UNWTO (United Nations World Tourism Organization), Zurab Pololikashvili sier lørdag i et intervju med lokale kanariske medier at han betrakter Kanariøyene som et særdeles trygt område å reise til.
Generalsekretæren er på Kanariøyene sammen med 180 pressefolk og reiselivsansatte fra hele verden for å sjekke hvordan øyene sakte men sikkert åpner opp for turisme igjen.
Presidenten på Kanariøyene, Ángel Victor Torres uttrykte også stor glede over at FN har valgt Kanariøyene til å teste ut de helsefaglige forholdene når tusenvis av turister igjen skal ankomme øyene.
Å bli godkjent av FN og pressefolk og reisebyråer fra hele verden vil gi postiv gjenlyd over alt, sa Torres lørdag.

Hi-Life åpnet fredag…vi var der!

Hi-Life er en populær restaurant for skandinaver i Puerto del Carmen. Den åpnet fredag etter å ha vært stengt siden 14.mars. Det ble fullt hus første kvelden, god stemning og ikke minst fantastisk mat (torsk med bacon og kanariske poteter). Kan det bli bedre?

De tre musketerer, Janak, Agnese og Mark klar til innsats på Hi-Life! Foto: Lanzaroteposten
Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast