Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 9.juli 2020

Fem tilfeller av virussmitte blant båtflyktningene som kom til Lanzarote tirsdag

Som Lanzaroteposten skrev i går kom det 25 båtflyktninger til Lanzarote fra Marokko tirsdag morgen. Fem voksne fra gruppen har nå testet positivt for covid-19, og er satt i egen isolasjon. De smittede og resten av gruppen skal testes igjen om seks dager. Alle er i isolasjon i landsbyen Máguez, og blir passet på.

Det er utarbeidet en ny protokoll for å avdekke smitte på Lanzarote
Ill.: pixabay.com

Regjeringen på Lanzarote la tirsdag fram nye forskrifter om hva som skjer dersom coved-19-smitte blir oppdaget på flyplassen eller senere på ett av hotellene.
På flyplassen vil hver passasjer som kommer fra utlandet få sjekket kroppstemperaturen sin, og viser den mer enn 37,5 grader vil man bli virustestet allerede på flyplassen. Er prøvene positive vil passasjerer som har sittet i umiddelbar nærhet av vedkommende bli identifisert og testet. Det vil også flypersonalet som har vært i nær kontakt med passasjeren.
Her ser vi altså viktigheten av at man har fylt ut helseskjemaet på forhånd.

Blir man syk etter å ha kommet til hotellet/turistboligen skal man holde seg på rommet, og ringe det magiske nummeret (0034) 900 112 061 (gratis). Der svares det blant annet på engelsk. Deretter får man nøyaktig beskjed hvordan man skal forholde seg videre.

Lederen av den offentlige helsetjenesten på Kanariøyene, José Juan Alemán sa på en pressekonferanse tirsdag at dersom en av Kanariøyene får et nytt utbrudd av smitte blant flere av beboerne på øya, vil man øyeblikkelig isolere øya i minst 10 dager mens man prøver å finne kilden. To steder på fastlandet har allerede opplevd dette, og er isolert.

Lokale bedrifter på Kanariøyene blir sjekket etter å ha fått bidrag fra staten

Nesten 1 000 bedrifter på Kanariøyene blir nå sjekket for uregelmessigheter etter at bedriftene har fått økonomisk støtte fra den spanske staten for å dekke de ansattes lønn under nedstengningen. Arbeidsinspektører sjekker nå lister over ansatte for å finne eventuelle feilutbetalinger.

Golfbanen i Puerto del Carmen åpnes i løpet av oktober
Golfbanen i Puerto del Carmen. Bildet er tatt i juni 2020. Foto: FB

Representanter for golfbanen i Puerto del Carmen sier til lokalvisa at banen åpnes i løpet av oktober.
Det gjenstår mye arbeid for å få de grønne plenene i god stand igjen, etter en lang periode uten vanning. Golfbanen bruker nemlig såkalt «grønt» vann til vanning, renset kloakkvann fra blant annet hoteller. De fleste hotellene har vært stengt de siste tre månedene, og dermed ikke avgitt vann.

Hvilke hoteller har åpnet på Lanzarote?

Denne lista over hoteller som har åpnet/åpner på Lanzarote ble produsert av Silvia Garcia Hurtado,
som driver Silvia´s Lanzarote Consultancy:

Sommeraktiviteter for barn på Lanzarote

Hvis du har barn i alderen fem til fjorten år og er på Lanzarote i sommer, kan kanskje stedet være Hotel Sands Beach Resort i Costa Teguise. Fra 13.juli og ut august arrangeres det sportsaktiviteter for barn, som svømming, friidrett, sykling, fotball, «jungel-aktiviteter» og andre øvelser. Det er begrensede plasser.

Musikkskolen i Tias inviterer nye elever

Har du musikkinteresserte barn? Da er det tid for å ta kontakt med den kommunale musikkskolen i Tias.
Elevene kan velge mellom flere instrumenter, som gitar (akkustisk og el-gitar), timple (nasjonalinstrumentet på Kanariøyene), slagverk, trombone, trompet, horn og sang. Det tilbys også et musikalsk innføringskurs for 7-åringer, og det skal startes et kor med barn i alderen 8 til 12 år.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast