FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 10.juli 2020

Hola!

Denne uka har vært varm og god på Lanzarote! Med sandstøv i lufta fra naboen Sahara har det vært en tanke grått, men en fin bris har gjort det svært så levelig. Og på ettermiddagen skinner sola!

Som Lanzaroteposten skrev om onsdag er det en stor gruppe reiselivsjournalister som representerer store aviser og tv-kanaler fra hele verden på besøk på Kanariøyene, ledet av sjefen for FNs reiselivsorganisasjon UNWTO.
Den store gruppen på 180 personer har nå delt seg opp i flere mindre grupper som skal besøke de forskjellige Kanariøyene.
I går kom en gruppe med journalister og representanter for flere reisebyråer i Europa til Lanzarote for å finne ut om øya er et trygt reisemål.
Gruppen skal være på Lanzarote i fem dager, og første dagen gikk blant annet med til å besøke Det internasjonale museet for samtidskunst, som er i festningen Castillo de San José i Arrecife. Festningen ble renovert av selveste Cesar Manrique, den verdenskjente kunstneren fra Lanzarote i 1976:

Journalister og reisebyråsjefer besøker Lanzarote. Foto: Cabildo de Lanzarote

Gruppen skal i de neste dagene besøke alle turistattraksjonene på øya, som nasjonalparken Timanfaya, Kaktushagen og grottene i Jameos del Agua.

I dag er vi kommet fram til bil nr.119 i serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn«. Dette er en serie vi begynte med i november 2016.

Foto: Guardia Civil/lokalavisa

Denne bilen gikk rundt lørdag ettermiddag på veien gjennom landsbyen Tahiche, ikke langt fra cesar Manriques bolig. To personer var i bilen, og en ble tatt hånd om av helsepersonell etter velten.

Lanzaroteposten har som en regel å ikke legge ut annonser av ledige boliger på Lanzarote.
Vi gjør ett godt unntak i dag:

Mange kjenner Odaly Fernandez fra Bolivia, og som bor på Lanzarote og er mor til to norsk-bolivianske gutter.

Nå skal familien flytte fra Puerto del Carmen til Arrecife, og Odaly tok kontakt med meg for å høre om noen ville leie leiligheten hennes i Puerto del Carmen fra høsten av, kort- eller langtidsleie.

Leiligheten er ved tennisbanen bak Las Vistas i Puerto del Carmen, ikke langt fra Lidl, ligger på bakkenivå, har to soverom og i komplekset er det et felles basseng. I utgangspunktet er leien 900 euro per måned med vann og strøm inkludert, men det kommer an på antall måneder og hvor mange som skal bo der.

Ta gjerne kontakt med Odaly Fernandez via Messenger (enten direkte eller via Facebook , ikke Lanzaroteposten!) dersom man har spørsmål om leiligheten. Skriv på engelsk.

Den norske ambassaden i Madrid har sendt ut en hyggelig melding om at den spanske statskanalen RTVE har laget et tv-innslag om unge norske idrettsutøvere. Innslaget er på spansk, men jeg tror du skjønner hva som foregår.
TV-kanalen kaller innslaget «Norges sportsrevolusjon».
Ambassaden skriver blant annet i meldingen at for barn i Norge er ikke resultatene viktigst, men mestring, og at barn under 11 år ikke har resultatlister. Det nevnes også at barn under 13 år ikke har lov å konkurrere utenfor land i Norden.

Innslaget kan du se ved å klikke HER.

Dagsrevyen på NRK har igjen vist oss at å eie en bolig i Spania kan være skummelt; huset til en norsk familie på fastlandet ble okkupert av helt ukjente mennesker mens eierne var i Norge.
Nå har saken vært oppe i det spanske rettsapparatet to ganger, og den norske familien har tapt begge gangene, blant annet «fordi de ikke hadde gjort nok for å få tilbake huset sitt!». Okkupantene bor fremdeles i huset.
Saken skal opp i retten igjen i september. Du kan lese om denne saken HER.

En av restaurantene i Puerto del Carmen som er veldig populær blant skandinaver er «Hi-Life«.
I dag fredag kl.10 åpner den etter å ha vært stengt siden 14.mars, og vil være åpen daglig fra 10-23.30:

Sikkert ingen overraskelse at undertegnede har bestilt bord her i kveld etter fredagspilsen!

Det blir «Sax on the Rooftop» denne søndagen også!

Ute på taket til Biosfera shoppingsenter i Puerto del Carmen vil en av Lanzarotes beste saksofonister underholde hver søndag fra kl.13. Det er gratis adgang, det er servering for de som vil, og musikk fra blant annet The Rat Pack (Dean Martin, Frank Sinatra og Sammy Davis), sommerlåter og litt jazz vil bli spilt.

I dag fredag kl.05.45 og i morgen lørdag kl.05.45 kan man se se en nyoppdaget komet på himmelen over Lanzarote!
Kometen ble oppdaget av et teleskop 27.mars, og fikk navnet Comet C.

Komet over Lanzarote. Foto: FB

I følge ekspertene vil kometen være synlig begge dagene i nordøstlig retning, og være lavt på himmelen, 3° til å begynne med. Den vinner etterhvert høyde fram til kl.06.30, 12° før den forsvinner fordi dagslyset kommer.
Den kommer tilbake tirsdag 14.juli like før mørket kommer, står det i meldingen.

For første gang denne sommeren var jeg i forrige uke helt alene på fredagspilsen!
Jeg har ikke tenkt å gi opp ennå, så jeg prøver igjen med friskt mot i kveld fra kl.19 på den italienske baren/restauranten Musa mellom Burger King og Hotel Fariones.
Er du på øya er du selvsagt hjertelig velkommen!

I sommer vil jeg på lørdager presentere noen av de nesten 800 artiklene som finnes i Lanzarotepostens arkiver.
Det blir for det meste en slags historie-eller geografitime som du kan bruke helga til å fordype deg i, hvis du er interessert. Søndag er fridag!

Ei god helg og ei frisk uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast