FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 3.juli 2020

Hola!

Det løses litt opp på Lanzarote også…det klemmes både med og uten maske, har jeg sett når jeg er
ute blant folk. Vi får håpe dette er folk i familie med hverandre…vi har nemlig ei øy som er registrert smittefri per i dag!


I dag blir det god klestørk på Lanzarote! Foto: pexels.com

I dag fredag melder AeMet (det spanske meteorologiske instituttet) om kraftig vind og høye temperaturer på Lanzarote. Det er sendt ut gult varsel med vindhastigheter på opp mot 70 km/t fra kl.14 til kl.22, og på samme tid temperaturer som ligger rundt 28-30 grader. Vi står han nok av!

Aldri før har Lanzaroteposten fått flere henvendelser enn i går da vi la ut artikkelen om helseskjemaet som må fylles ut for å fly til Spania og Lanzarote. Lørdag legger jeg ut en forklarende artikkel som forhåpentligvis gjør prosessen litt enklere.

Sist søndag inviterte naboen Lilliann alle de andre naboene i bungalowene ved Las Vistas i Puerto del Carmen til hageselskap. Det ble en skikkelig grillfest sammen med naboer jeg nesten aldri hadde møtt før. De kom fra Belgia, Storbritannia, Danmark, Irland, Tyskland, Norge og Spania, og det ble en meget hyggelig kveld i varmen:

Lilliann (foran) sier at grillen er klar! Foto: Lanzaroteposten

Sakte, men sikkert begynner altså Lanzarote å våkne til liv! Det blir flere og flere folk ute, trafikken øker, og det betyr flere biler ute.
Noen husker kanskje bildet jeg tok av den kommunale parkeringsplassen ved postkontoret og Biosfera i Puerto del Carmen fra april?

Parkeringsplassen onsdag 29.april kl.12. Foto: Lanzaroteposten

Dette bildet tok jeg tirsdag 30.juni kl.13:

Og mens vi snakker om bil…nå har Tias kommune sendt ut beskjed om at vei-avgiften skal betales dersom man eier en bil. Vei-avgiften for min bil er på heftige 34,08 euro hvis man betaler før 21.september, og etter den datoen går summen opp til utrolige 35,78!

Vei-avgiften kan bare betales i visse banker, og har du ikke pengene dine i en av disse seks bankene må du bruke en av bankenes betalingsautomater som står utenfor. Du kan nemlig ikke bruke din egen bank, må vite.
Dette er ikke helt enkelt, skal vi tro på hva enkelte sier etter å ha prøvd både tre og fire ganger.

Luna fra Lanzarote er klar for finalen i det spanske tv-programmet MasterChef!

En glad Luna er i finalen! Foto: TVE/Facebook

Som Lanzaroteposten skrev i april er den 29 år gamle Luna Zacharias en yogalærer fra Lanzarote.
Sist mandag klarte Luna å kokkelere seg fram til en plass i finalen i matkonkurransen MasterChef på spansk tv.

I følge lokalavisene strevde Luna mye med de to første rettene hun skulle lage i semifinalen, men slo til med den siste retten. Dommerne ble overbevist, og Luna skal nå kjempe om mester-tittelen med de andre deltakerne Ana, Andy, Ivan og Alberto.
Programmet vises på den spanske statskanalen TVE mandag kveld.

I morgen lørdag 4.juli arrangeres en brasiliansk fiesta i hovedstaden Arrecife!
Da skal det feires at «friheten» er tilbake, som det står i invitasjonen, og restauranten byr på mat og drikke fra Brasil, musikk og dans. Husk å bestille bord, står det :

 

Restautanten El Principe ligger på Plaza de las Palmas midt i sentrum av Arrecife, ikke langt fra kirken.

Utekinoen Starlight Openair Cinema på toppen av Biosfera shoppingsenter i Puerto del Carmen starter opp igjen i morgen lørdag 4.juli med å vise populære britiske og amerikanske spillefilmer på kvelden. På programmet i juli finner vi blant annet «The Invisable Man», «Aladin», «Frozen 2» og «1917», en intens film om to unge britiske soldater på slagmarken under 1.verdenskrig.
Det lønner seg å bestille plass ved å klikke HER. Månedens filmprogram finner du under:

Siste uke var vi tre gjester på fredagspilsen, men vi gir oss ikke! Vi møtes i kveld fra kl.19 på baren Musa, så er du på øya er du hjertelig velkommen!

Til slutt legger jeg ut et bilde fra Facebook; om det er fra Lanzarote vet jeg ikke, men bra tekst likevel:

Foto: FB

Her står det: Nå som vi alle har lært hvordan man vasker hendene korrekt, vil vi i neste uke lære bort hvordan vi bruker blinklys i rundkjøringer!!!

Ei god helg og ei fin uke ønskes deg fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast