FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 17.april 2020

Hola!

Sola skinner over Lanzarote, sommeren er her, og livet ute på terrassen er godt. Dagens høydepunkt er  turen til og fra søppelkassen og butikken!

Turistmyndighetene på Lanzarote ligger ikke på latsiden!
De har laget en video som varer bare i ett minutt og 37 sekunder, og har kalt den #LOVELanzarote.
Etter bare tre dager har den nådd over 300 000 seere på forskjellige plattformer.

Talen er på spansk, men det man trenger å vite er at fortelleren sier til slutt: «Ingenting har forandret seg for deg, fordi det er steder i verden som alltid forblir spesielle». 

 

Etter over en måned i spansk karantene har jeg i hvert fall lært en ting: Det er mange «eksperter» der ute!

Siste uke kunne man lese at koronasmitten på Kanariøyene forsvinner når det blir varmere i været, fly fra både SAS og Norwegian flyr til øyene i mai, flybillettene blir tre ganger dyrere enn før fordi de må fly med halvfulle fly, en halvliter øl vil koste fem kroner i mai på øyene, og innbyggerne på Kanariøyene vil ikke være forsøkskaniner når Spania åpner litt på reglene.

Folk bør slutte å si at «jeg har hørt, jeg tror at, og naboen min sier at»… Vi må la de ekte ekspertene tale.

Lanzaroteposten gratulerer Merethe Thortveit Dodd med stillingen som ny administrativ leder ved Sjømannskirken på Lanzarote! Undertegnede gleder seg til å fortsette det gode samarbeidet vi allerede har startet!

Merethe Thortveit Dodd. Foto: Privat

Merethe deler nå sin arbeidsuke med 75 prosent på Sjømannskirken, og 25 prosent på det norske rehabiliteringssenteret Casas Heddy. Dette skriver Merethe onsdag om sin nye jobb:

HEI ALLE SAMMEN!

I dag er min aller første dag som administrativ leder av Sjømannskirken på Lanzarote. Dette har jeg gledet meg til! Er ansatt i en 75% stilling på helårsbasis. Er veldig takknemlig for tilliten Kirkerådet og Sjømannskirken sentralt har gitt meg, og håper jeg blir tilliten verdig! 

HUSK: selv om kirken er fysisk stengt på grunn av Corona-viruset for tiden, er jeg alltid tilgjengelig på telefon:
00 34 686 943 931 / 0034 620 866 829 eller met@sjomannskirken.no .

Når vi får litt mer bevegelsesfrihet, vil jeg komme med mer informasjon om åpningsdager i sommer for dere som fremdeles befinner der på Lanzarote. I mellomtiden – hold dere hjemme og hold dere friske!

Alt godt!
Merethe

Mange satte pris på konserten som vår venn Knut Erik Jensen fra Selbu hadde på Lanzarote i november i fjor! Nordisk Forening på øya fylte 30 år, og da var det naturlig å invitere ham ned for tredje gang.
Nå har lokalavisa i Selbu, «Selbyggen» laget en fin presentasjon av Knut Erik, som du kan lese HER.

MasterChef er et populært tv-program også i Spania. Den åttende sesongen har startet, og en av deltakerne er en 29 år gammel yoga-lærer fra Lanzarote, Luna. (I pressemeldingen er ikke etternavnet nevnt).
MasterChef España vises hver mandag kveld på den statlige kanalen TVE.

Men vi har flere lokale kokker på Lanzarote, uten at det blir mer søl av den grunnen!

Turistmyndighetene i hovedstaden Arrecife inviterte tidlig i april alle hobby-kokkene på øya til å lage sin favorittmat nettopp i denne karantenetiden. Hele 37 kokker meldte seg til tjeneste, og satte i gang med å lage kortreist mat!

Rettene ble lagt ut på nettet, og folk kunne stemme fram vinneren. Pepi Reyes Pérez fikk flest stemmer for «Ruller av skinke, ost og dadler»:

Foto: Turistkontoret i Arrecife

Andrepremien gikk til Sabrina Suppers, som hadde laget en rett hun kalte «Hjemmelaget sushi, med mango, krydret tunfisk og laks med agurk»:

Foto: Turistkontoret i Arrecife

Tredjepremien gikk til Juany Curbelo for retten «Jeg lager mat hjemme, med»gamle» kroketter, med salema (fisk) og tunfisk:

Det viste seg at over 8 000 personer hadde vært innom og sett og stemt på de forskjellige rettene. Førstepremien var et hotellopphold med frokost for to personer, andrepremien en middag for to, og tredjepremien var vin fra Lanzarote.

Har du et bilde fra Lanzarote du er veldig godt fornøyd med?

Det engelskspråklige turistbladet Gazette Life på Lanzarote har nå lansert en foto-konkurranse hvor de inviterer leserne til å sende inn et bilde som beskriver Lanzarotes skjønnhet og optimisme!
Fristen for innsending er satt til 22.april, og vinnerbildet blir mai-utgavens forsidebilde!
Les mer om bildestørrelse, oppløsning og format HER.

Fredagspilsen i kveld tilbringes i sofaen hjemme, og det gjør vel de fleste andre også!

Ei god helg og ei frisk ny uke ønskes dere fra Ola i sola!

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast