Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 2.juli 2020

Lanzaroteposten ber nordmenn respektere Norges reiseråd

Lanzaroteposten får fortsatt mange spørsmål om det er lov å reise til Lanzarote nå, spesielt etter at både Norwegian og SAS starter opp med turer fra Oslo til Gran Canaria.

Lanzaroteposten ber folk lese hvilke reiseråd den norske regjeringen gir ut FØR de tenker på å bestille tur. Reiserådene finner man HER.

Helseskjema som MÅ fylles ut FØR man reiser

For å reise til Lanzarote og andre steder i Spania må man fylle ut et helseskjema på nettet. Et utfylt skjema gjør at spanske myndigheter kan kontakte deg. Skjemaet finnes i dag bare på engelsk, tysk, spansk og fransk.

Skjemaet må fylles ut senest 48 timer før avreise. Det er ett skjema per passasjer. På skjemaet spørres det om personlige opplysninger, kontaktadresse, detaljer om turen og en helseerklæring.
Så snart man har svart på alle spørsmål og signert skjemaet digitalt/sendt inn skjemaet, mottar man en QR-kode. Man kan skrive ut denne koden, eller lagre den på mobiltelefonen.
Man MÅ ha denne koden for å komme inn i Spania.

Skjemaet finner man HER.

Dette skjemaet vil nok kreves fra alle passasjerer i lang tid framover. Det kan være lurt å «øve» seg litt FØR man skal reise. Det kan være smart å ha en hjelper sammen med seg, en som kan engelsk godt og skjønner hva man skal gjøre ved innsending når man skal fylle ut skjemaet.

Gullmedalje til vinbodega i Haria på Lanzarote
Glade vinnere i Haria kommune! Foto: Bodega Malpaís de Máguez

Vinbodegaen Malpaís de Máguez i Haría nord på Lanzarote vant siste uke en gullmedalje med den
tørre hvitvinen La Grieta Malvasía Seco. Konkurransen er for bodegaer som produserer vin i små spanske vinregioner, Concurso Nacional de Vinos de Pequeñas Denominaciones de Origen.

Dommerne var spanske vineksperter, som skrøt av vinen fra Lanzarote som frisk, med moderat intensitet og høy druekvalitet. Gullmedaljen blir overlevert senere i sommer i Madrid.

Du kan følge denne bodegaen på Facebook HER.

Engangsplast blir forbudt i Spania fra 1.juli 2021
Foto: Brian Yurasits, unsplash.com

Fra 1.juli 2021 blir det slutt på all engangsplast i Spania.
I den nye loven står det at engangsplast som spisepinner, bestikk, flasker, sugerør og lokk blir forbudt. Fra 2023 vil takeaway-emballasje bli avgiftsbelagt.
For å få ned bruken av engangsflasker, blir alle serveringssteder pålagt å tilby gjestene gratis tappevann så fremt at stedet har offentlig godkjent vannkvalitet. Vann i glassflasker kan likevel kjøpes.

19 tonn matvarer kom til Puerto del Carmen mandag og i går onsdag
Foto: Servicios Sociales del Ayuntamiento de Tías.

I går onsdag kom det enda en gang 7 000 kilo matvarer fra matbanken i Las Palmas på Gran Canaria. Denne statlige matbaken deler ut matvarer til kommuner på Kanariøyene som sliter med å kunne gi nok mat til familier. Selv om virussmitten er borte fra Lanzarote, er folk uten jobb og dermed uten penger.
Det var Sivilforsvaret på øya som hjalp sosialetatene i Tias kommune med å sortere varene som kom, og som vil bli distribuert til de som trenger det mest i kommunen. I dag er det 480 familier som trenger hjelp, nesten 1500 personer.
Mandag mottok Tias kommune ytterlige 12 000 kilo matvarer fra FEAD, Den europeiske hjelpeorganisasjonen for vanskeligstilte, fra EU.

Sjømannskirken inviterer på kaffe og vafler i dag

Mellom kl.10-12 serverer Sjømannskirken i Puerto del Carmen nystekte vafler og kaffe. Følg den gode duften, og kom til kirken!
Nå stenger Sjømannskirken i to uker, så neste servering etter i dag torsdag blir tirsdag 21.juli.

En kveldstur langs Avenidaen i Puerto del Carmen tirsdag…det er ennå en slags spøkelsesby

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast