Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 13.juni 2020

Torsdag og fredag ble 187 personer testet for virus på Lanzarote, en voksen av båtflyktningene er smittet

Torsdag og fredag ble 187 personer testet, deriblant de 48 flyktningene som kom til Lanzarote 4.juni. En av de voksne ble da testet positiv. Ett av barna som var i båten ble i går friskmeldt etter å ha vært smittet ved ankomst. Dermed er det forsatt tre tilfeller av smitte på Lanzarote; to personer er på sykehuset og en person tas hånd om av hjemmesykepleien.

Flere medier trodde at Kanariøyene kunne komme seg over til «den nye normalen» allerede førstkommende mandag, altså avslutte fase 3, men sånn gikk det ikke. Derimot kan regionen Galicia i nordvest på fastlandet med byene Santiago de Compostela og La Coruña (!) allerede fra mandag av gå inn i «den nye normalen». Kanariøyene blir i fase 3 fram til 21.juni.

Hoteller har ikke fått penger

Mange av Lanzarotes hoteller har fremdeles ikke blitt betalt for regninger som ble sendt ut til de største turoperatørene for gjesteopphold det første kvartalet av 2020. Hotellene krever nå at disse regningene blir betalt før de igjen kan begynne å ta i mot nye bestillinger, og etter hvert åpne dørene igjen.

Foto: youtube.com

Et hotell i Puerto del Carmen, Costa Volcan  ved Biosfera sendte i går ut følgende epost: Vi åpner igjen 15.juli!

Supermarkedet Mercadona vil åpne i Puerto del Carmen
Foto: Mercadona

Den største kolonialkjeden i Spania, Mercadona har nå søkt om å få åpne en ny butikk i området der det gamle Hotel La Perla på Avenidaen i Puerto del Carmen lå, rett over gaten for Hotel Fariones Playa.
Butikken vil bli på over 1830 m2, og ligge på gatenivå.

Sånn ser det ut der Mercadona vil etablere seg i Puerto del Carmen:

Foto: Lanzaroteposten

Mercadona har allerede tre butikker på Lanzarote;  to i hovedstaden Arrecife, og en butikk i Playa Honda.
Les hvor raus eieren av Mercadona var med sine ansatte under koronakrisen HER.

Det regionale flyselskapet Canaryfly starter opp igjen
Fra 1.juli starter Canaryfly opp sine ruter igjen på Kanariøyene. Foto: canaryfly.es

Fra 1.juli er det klart for at det lokale flyselskapet Canaryfly starter opp sine ruter mellom de forskjellige øyene. Strekningene som åpner først er fra Lanzarote til Gran Canaria og Tenerife Nord. Selskapet sier i en melding at de billigste billettene legges ut senere når flyene kan fylles opp med passasjerer i alle setene.

Båtselskap starter opp flere turer til og fra øya La Graciosa
Foto: Línea Romero

Den åttende øya åpner igjen dørene for alle innbyggerne på Kanariøyene! 
Dette skriver båtselskapet Líneas Romero som nå begynner å trafikkere strekningen fra landsbyen Órzola nord på Lanzarote til landsbyen Caleta de Sebo på øya La Graciosa.
Líneas Romero har presentert nye rutetider fra La Graciosa til Lanzarote  kl.08:40, 11:00, 12:30, 16:00 og 18:00, med retur fra Lanzarote til La Graciosa kl. 10:00 , 12:00, 13:30, 17:00 og 19:00. I tillegg vil de fra mandag til fredag ​​ha en spesiell avgang kl. 08.00 fra Caleta de Sebo, med retur kl. 08:40 fra Órzola.

Ei rokke ble oppdaget på Papagayostrendene

Ei stor rokke (noen kaller det skate) kom ganske nær badegjestene på Papagayostrendene sør på Lanzarote siste uka. Rokka ble filmet da den svømte langs land i det krystallklare vannet. Rokke på spansk heter manta, veldig passende, da manta også betyr teppe:

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast