Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 14.juni 2020

56 personer testet i går lørdag, ingen ny smitte funnet

I går lørdag ble 56 personer testet på Lanzarote, og alle prøvene var negative.
De som testes nå er blant annet utvalgte personer som tilhører den landsomfattende gruppen på 90 000 tilfeldige innbyggere i Spania som testes for blant annet antistoffer. På Lanzarote er det 1150 personer som tilhører denne testgruppen.
To personer ligger ennå til observasjon på sykehuset i Arrecife, og en person blir behandlet av hjemmesykepleien i Tinajo.

Rotary Lanzarote ga 1000 kilo matvarer til familier på øya
Glade givere på Lanzarote. Foto: Rotary Lanzarote

Rotary er en upolitisk, humanitær og frivillig organisasjon, og Rotary-klubben på Lanzarote ble stiftet i 1992. Klubben på Lanzarote har i mange år støttet opp om forskjellige veldedighetsorganisasjoner på Lanzarote.
Siste uke ga de 1000 kilo matvarer til Asociación Vecinal Argana Viva, en naboforening for bydelen Argana i Arrecife.
Bydelen har mange barnefamilier som nå sliter på grunn av pandemien, og matvarene ble godt mottatt.

Man kan finne ut mer om Rotary på Lanzarote HER.

Minsteinntekt til de fattigste godkjent
Foto: unsplash.com

Siste uke godkjente det spanske parlamentet en garantert minsteinntekt til 850 000 husholdninger i Spania, mer enn 2,3 millioner personer.
De fattigste familiene i Spania vil motta fra 401 euro opp til 1015 euro hver måned, avhengig av alder, antall familiemedlemmer, boligsituasjon med mer, og er altså behovsprøvd.
» – Dette er en historisk begivenhet, en milepæl for vårt velferdssamfunn som vil gjøre hverdagen til mange bedre, sa statsminister Pedro Sánchez da minstelønnen ble godkjent.

Nye skoleregler til høsten
Foto: unsplash.com

De spanske helse-og undervisningsmyndighetene har allerede nå presentert nye regler for elever og lærere når det nye skoleåret begynner i september.
Elevene i barneskolen skal organisere seg i faste grupper på mellom 15 til 20 elever. Elevene i hver gruppe skal holde sammen hele skoledagen, og kan blande seg uten å tenke på sosial avstand. Skulle et smittetilfelle dukke opp vil man enkelt finne smittekilden innenfor gruppen, og handle deretter.
I ungdomsskolen og videregående skal klassene beholdes, og pultene skal ha en avstand på 1,5 meter.
Elevene i barneskolen skal ikke bruke masker, mens de eldre elevene må bruke masker i situasjoner der avstand ikke kan garanteres.
Renslighet er stikkord for skoledagen til høsten. Hver skole skal ha sin egen protokoll for desinfisering av klasserom, toaletter, gym-saler og dusjer. Hvert klasserom skal ha muligheter for håndvask. Alle klasserom må luftes godt før og etter bruk, og vinduer må alltid være åpne så fremt været tillater det.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast