Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, kl.09.00, 18.mai 2020

Lørdag og søndag: Ingen nye smittetilfeller på Lanzarote

Lørdag ble 40 personer testet, og alle tester var negative. Søndag ble 123 personer testet uten nye funn. Dermed er tallet på aktive syke fortsatt tre. Alle tre ligger på sykehuset, hvorav to er på intensivavdelingen.

Presidentene på Lanzarote og Fuerteventura ber om spesiell hjelp for sine øyer

I en tale til innbyggerne på Lanzarote lørdag fortalte presidenten på Lanzarote, Dolores Corujo at hun og presidenten på Fuerteventura hadde bedt den kanariske presidenten Ángel Victor Torres om økt hjelp for Lanzarote og naboøya Fuerteventura.

Hun ba om at disse to øyene måtte få ekstra hjelp så snart som mulig, og ville at det etableres et «østlig anneks» av disse to øyene når planene for gjenåpningen skulle settes ut i livet. Dette for å stå sterkere i kampen mot de to større øyene i regionen, Gran Canaria og Tenerife når midler skal fordeles.

President Corujo sammen med presidenten på Fuerteventura har gått sammen om en plan, og minnet den kanariske regjeringen på at Lanzarote og Fuerteventura er de øyene som er mest økonomisk avhengig av turisme.
I april steg arbeidsledigheten på Lanzarote med 42 prosent, og på Fuerteventura gikk den opp med 47 prosent. Over 60 000 mennesker på de to øyene er registrert uten jobb.

Fortsatt fase 1 på Lanzarote, med visse lettelser av restriksjoner fra i dag

I dag mandag 18.mai går naboøyene La Graciosa, El Hierro og La Gomera over i fase 2.
Lanzarote skal over til fase 2 den 25.mai, men allerede fra i dag vil innbyggerne på Lanzarote få lov til å drive med fritidsfiske og jakt. Butikker som er større enn 400 m2 kan åpne med spesielle smitteverntiltak, og de forskjellige kommunene kan åpne flere dagsentre.

Bondens Marked er i gang igjen flere steder på øya. Det blir salg av ferske grønnsaker og frukt fra Lanzarote her:

Tirsdager: Costa Teguise, Pueblo Marinero kl.9-14. Lørdager: Arrecife, Recova, like bak rådhuset, ved kirken
kl.8-14,  Haria, Plaza de Haria, kl.10-14.30. Søndager: Tinajo/Mancha Blanca: kl.10-14.30, landsbyen Teguise, Plaza de Los Leones, kl. 9-14.

Blir karantenetiden utvidet?

Denne uka vil Spanias statsminister, Pedro Sánchez be parlamentet i Madrid om å utvide karanteneperioden med ytterligere en måned, til 24.juni. Han sier til spanske aviser at i hele denne perioden vil det bli en forsiktig åpning av landet.
Flere politiske partier har etterhvert uttalt at de ikke liker dette «konstitusjonelle diktaturet», så det gjenstår å se om statsministeren og regjeringen får flertall for det nye forslaget.

Lanzarote blir likevel internasjonal flyplass i «prøveperioden»

Lørdag meldte vi at flyplassen på Lanzarote IKKE var med på listen over flyplasser som i en periode skulle motta internasjonale flygninger til Spania. På Kanariøyene var det bare flyplassen på Gran Canaria som ble valgt.
I går ble dette forandret etter flere henvendelser fra myndighetene på både Tenerife, Fuerteventura og Lanzarote.

Nå er flyplassene på Lanzarote, Fuerteventura og Tenerife sør med på listen over flyplasser som kan ta imot fly fra utlandet i sommer.
Ordføreren i Arrecife, Astrid Pérez har nå bedt regjeringen i Madrid om også å inkludere havna i Arrecife som en havn for internasjonal trafikk.

Grunnleggeren av og sjefen for supermarkedskjeden Mercadona er en raus person
Foto: Mercadona

Sjefen for Mercadona, Juan Roig har gitt sin årlige lønn tilbake til medarbeiderne i butikkene. Når en da har en årslønn på 9,7 millioner euro, over 100 millioner kroner hjelper det masse! Derfor har de ansatte i karanteneperioden blitt innvilget fire dagers uke uten reduksjon i lønna, samtidig som alle ansatte har fått en lønnsøkning på 20 prosent.

Som nytilsatt i Mercadona tjener man 1 300 euro i måneden det første året, og i det tredje året går lønna opp
til 1 500 euro. Alle har fri på søndager og helligdager, og får hvert år et utbytte av overskuddet.

Siden Spania ble satt i karantene i midten av mars har Mercadona ansatt 600 nye medarbeidere, først og fremst i transportsektoren. Videre har kjeden satt til side over to milliarder euro som skal sørge for at supermarkedets leverandører får sine penger med en gang, slik at leverandørene slipper å si opp medarbeidere.
Mercadona ha tre butikker på Lanzarote, to i Arrecife, og en i Playa Honda.

17.mai: Nettstedet www.puertodelcarmen.com hilste Norge

Turistmyndighetene i Tias kommune med Puerto del Carmen hilste Norge i går via sin Facebookside.
Overskriften var «Glad Norge dag!»:

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast